Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2020

Scroll to top

Top

6 kommentarer

2X Snacks til Nytårsmenuen

2X Snacks til Nytårsmenuen
Eksilsønderjyden
Årets nytårsmenu blev en stor succes og du skal naturligvis ikke snydes for hverken billeder eller opskrifter, som vil blive lagt på bloggen i løbet af de næste uger. Der blev traditionen tro ændret lidt i forhold til den oprindelige menu, men det blev resultatet bestemt ikke dårligere af!
nytårsmad-opskrifter til nytårsaften (2)

Traditionen tro starter vi med et par snacks der kan komplementere champagnen (i år Bollinger special cuvée) og dronningens nytårstale – Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord, samt Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo.

nytårsmad-opskrifter til nytårsaften (1)
Lets get it on:

Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo

5 fra 1 stemme
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Smørfriteret brød

  • ¼ hvedebrød gerne lidt mørkt
  • 50 gr smør

Peberrodsmayo

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk sennep
  • 1 tsk eddike
  • ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
  • ca. 1 tsk friskrevet peberrod
  • Salt og friskkværnet peber

Røget vagtelæg

  • 8 vagtelæg
  • lidt olie
  • Smokegun og lidt røgflis

Kalvetatar

  • 75-100 gr kalveinderlår

Andet

  • lidt purløg
  • flagesalt

Sådan gør du

Smørfriteret brød

  • Smelt smørret
  • Riv indmaden i brødet i 8 passende stykker (ca. samme størrelse som en nigiri-sushi) - gerne lidt uens
  • Dyp brødstykkerne i smørret, lad dem dryppe lidt af
  • Bag i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde
  • Lad brødene køle ned inden anretning

Peberrodsmayo

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Smag til med peberrod, salt, peber, sennep og eddike

Røget vagtelæg

  • Frigør forsigtigt æggeblommerne fra hviden og og placer dem i en dyb tallerken, med lidt olie i bunden (så blommerne ikke sætter sig fast)
  • Ryg blommerne i en pose - de kan tåle en del røg, skulle jeg hilse og sige :)

Kalvetatar

  • Hak eller skrab tataren til den ønskede konsistens - jeg foretrækker den lidt grov
  • Salt evt. en smule.

Anretning

  • Tataren anbringes oven på brødet
  • Prik en lille fordybning i tataren med en finger, og placer forsigtig en røget blomme heri
  • Krydr med peber og flagesalt
  • Placér en klat peberrodsmayo ved siden af blommen og slut af med lidt purløg
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord

5 fra 1 stemme
Ret: Snacks
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Røgede jomfruhummerhaler

  • 12 ferske jomruhummerhaler
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • Smokegun og lidt røgflis

Dildmayo

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk sennep
  • 1 tsk eddike
  • ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
  • ½ bundt dild
  • Salt og friskkværnet peber

Rugbrødsjord

  • 4-5 skiver rugbrød
  • Lidt salt og sukker
  • Lidt smør

Andet

  • Krydderurter fx. dild, kørvel og purløg

Sådan gør du

Røgede jomfruhummerhaler

  • Pil halerne og fjern tarmen
  • Rim halerne i salt og sukker i 3-5 timer
  • Skyl dem grundigt og tør dem
  • Bages i ovn i 1-2 minutter ved 150 grader (de skal bare blive let hvide)
  • Køl halerne ned, og ryg dem i en pose i et minuts tid (rygetid efter smag)

Dildmayo

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Vend den finthakkede dild i mayo’en
  • Smag til med salt, peber, sennep og eddike

Rugbrødsjord

  • Kør rugbrødet til brødkrummer på en foodprocessor
  • Rist på en pande i smør, med lidt salt og sukker
  • Køl ned på fedtsugende papir
  • Tag halvdelen af “jorden” og pulveriser – enten i din morter eller i foodprocessoren

Anretning

  • Spred “jorden” ud på et fad eller skærebræt
  • Lav små klatter af mayoen ovenpå
  • Placér en jomfruhmmer på toppen af klatterne
  • Pynt med friskplukkede krydderurter
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Forrygende snacks og super ide med de røgede vagtelæg :-).
    /Søren

  2. Lækre snacks! Især tartarsnack’en er blæret synes jeg :)

Smid en kommentar