7 kommentarer
Stik os en kommentar
2X Snacks til Nytårsmenuen
- Eksilsønderjyden
- Den 26. december 2023
- https://gastromand.dk
Årets nytårsmenu blev en stor succes og du skal naturligvis ikke snydes for hverken billeder eller opskrifter, som vil blive lagt på bloggen i løbet af de næste uger. Der blev traditionen tro ændret lidt i forhold til den oprindelige menu, men det blev resultatet bestemt ikke dårligere af!
Traditionen tro starter vi med et par snacks der kan komplementere champagnen (i år Bollinger special cuvée) og dronningens nytårstale – Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord, samt Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo.
Lets get it on:
Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo
4.50 fra 4 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Smørfriteret brød
- ¼ hvedebrød gerne lidt mørkt
- 50 gr smør
Peberrodsmayo
- 1 æggeblomme
- ½ tsk sennep
- 1 tsk eddike
- ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
- ca. 1 tsk friskrevet peberrod
- Salt og friskkværnet peber
Røget vagtelæg
- 8 vagtelæg
- lidt olie
- Smokegun og lidt røgflis
Kalvetatar
- 75-100 gr kalveinderlår
Andet
- lidt purløg
- flagesalt
Sådan gør du
Smørfriteret brød
- Smelt smørret
- Riv indmaden i brødet i 8 passende stykker (ca. samme størrelse som en nigiri-sushi) - gerne lidt uens
- Dyp brødstykkerne i smørret, lad dem dryppe lidt af
- Bag i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde
- Lad brødene køle ned inden anretning
Peberrodsmayo
- Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
- Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
- Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
- Smag til med peberrod, salt, peber, sennep og eddike
Røget vagtelæg
- Frigør forsigtigt æggeblommerne fra hviden og og placer dem i en dyb tallerken, med lidt olie i bunden (så blommerne ikke sætter sig fast)
- Ryg blommerne i en pose - de kan tåle en del røg, skulle jeg hilse og sige :)
Kalvetatar
- Hak eller skrab tataren til den ønskede konsistens - jeg foretrækker den lidt grov
- Salt evt. en smule.
Anretning
- Tataren anbringes oven på brødet
- Prik en lille fordybning i tataren med en finger, og placer forsigtig en røget blomme heri
- Krydr med peber og flagesalt
- Placér en klat peberrodsmayo ved siden af blommen og slut af med lidt purløg
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord
4.50 fra 2 stemmer
Ret: Snacks
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Røgede jomfruhummerhaler
- 12 ferske jomruhummerhaler
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- Smokegun og lidt røgflis
Dildmayo
- 1 æggeblomme
- ½ tsk sennep
- 1 tsk eddike
- ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
- ½ bundt dild
- Salt og friskkværnet peber
Rugbrødsjord
- 4-5 skiver rugbrød
- Lidt salt og sukker
- Lidt smør
Andet
- Krydderurter fx. dild, kørvel og purløg
Sådan gør du
Røgede jomfruhummerhaler
- Pil halerne og fjern tarmen
- Rim halerne i salt og sukker i 3-5 timer
- Skyl dem grundigt og tør dem
- Bages i ovn i 1-2 minutter ved 150 grader (de skal bare blive let hvide)
- Køl halerne ned, og ryg dem i en pose i et minuts tid (rygetid efter smag)
Dildmayo
- Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
- Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
- Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
- Vend den finthakkede dild i mayo’en
- Smag til med salt, peber, sennep og eddike
Rugbrødsjord
- Kør rugbrødet til brødkrummer på en foodprocessor
- Rist på en pande i smør, med lidt salt og sukker
- Køl ned på fedtsugende papir
- Tag halvdelen af “jorden” og pulveriser – enten i din morter eller i foodprocessoren
Anretning
- Spred “jorden” ud på et fad eller skærebræt
- Lav små klatter af mayoen ovenpå
- Placér en jomfruhmmer på toppen af klatterne
- Pynt med friskplukkede krydderurter
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Relaterede indlæg
Salat med bresaola, æggestrimler og chili... 1. april 2011 | Gastromand
Gastromand goes Tapas: Figner, mozzarella, serano og mynte... 17. september 2013 | Gastromand
-
november 23, 2021
Thomas
Det lyder vanvittigt lækkert.
Det skal helt sikkert prøves i år.Hvor mange personer er opskriften beregnet til?
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer