Gastromands Juleburger
Denne juleburger med and har vi med succes lavet for et par år siden – men den kan sagtens gentages og denne gang er det med nogle gode kraftige vine, som matcher den helt perfekt.
Denne juleburger med and er intet mindre end en genistreg, og er der ikke andre der claimer at have fundet på den, så tager vi hermed æren. Du kan også bruge burgeren dagen efter juleaften, hvor den praktisk talt laver sig selv – sådan da! Burgeren holder, og den er super nem at lave, hvis du har resterne, ellers så er det også overkommeligt. Du kan godt købe anden. Der findes nemlig nogle ret gode bud confiteret and på dåse, hvor du ovenikøbet får masser af andefedt.
Ingredienser
Rødkål
- 2 spsk andefedt
- 1 kvart frisk rødkål
- 4 store glas god solbærsaft
- 1 spsk ribsgele eller andet form for gele vi brugte vindrue-gele
- 3 spsk honning
- Salt/peber
Sovs
- 2 spsk andefedt
- 2 spsk mel
- 1 liter andefond
- 1 spsk ribsgele
- Salt/peber
Sprøde kanelæbler
- 2 Æbler
- 1/2 tsk kanel
- Lidt citronsaft
- Lidt salt
- Lidt peber
Tilbehør
- 2 Burgerboller
Sådan gør du
Rødkål
- Snit rødkålen fint og varm en gryde godt op med andefedt.
- Svits nu rødkålen i 5 minutter
- Tilsæt nu solbærsaften og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
- Tilsæt ribsgele, honning og smag til med salt og peber.
Sovs
- Varm en gryde godt op med andefedt, tilsæt mel og rør det godt sammen, det må gerne tage lidt farve, da vi vil have en mørk sovs.
- Tilsæt nu andefond og lade det simre i 10 min.
- Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber, herefter lader du det trække yderligere 5 min.
Sprøde kanelæbler
- Skær æblerne ud i så tynde skiver som muligt og bland alle ingredienserne sammen - lad det gerne trække lidt.
Opbygning
- Hvis du ikke har and, så brug opskriften på confiteret and i indlægget.
- Start med burgerbollen som du evt. kan riste lidt - hvis du bruger broiche så pas på den ikke brænder på - det går ret hurtigt. Læg rødkål på, så and og sovs - slut af med æbler og låget på bollen.
Disse opskrifter skal du bruge, hvis ikke du har rester:
- Brioche boller
- Confit de Canard – confiteret and
- Hjemmelavet rødkål à la Gastromand
- Den perfekte julesovs
Julevin til Juleburger
Der skal power på og der skal være noget sødme og så må der godt være lidt syrligt efterspil. Jeg har fundet to bud til dig som passer ret godt til juleburger med and. Prismæssigt ligge vi ca. på 100 kr. og 200 kr. – så det er lidt efter hvad du har temperament til?
Jysk Vin har et godt bud – Grayson Cellars Zinfandel er en en total “crowd-pleaser”. Får du gæster og vil du ikke spendere alt for meget – men vil du samtidig gerne byde på noget som folk holder af – here is you choise! Det er en frugtgivende, drikkevenlig og ukompliceret Zinfandel, som rammer en virkelig bred smagspalet. It works og den skuffer ikke. Prisen ligger ofte på 79,95 kr. ved køb af 6 stk.
Amarone Fans Bevare!
Er du til masser af volt – power – fylde – krop og volume så er denne Amarone Acinatico helt sikkert noget for dig. Mørk og dyb farve men masser af fylde i smagen. Den er intenst og har duft af blommer, brombær, chokolade, ristet toast og røget kød. Den har som så mange Amaroner godt med alkohol, men det fornemmes faktisk ikke – der er nemlig en fast struktur og én vin som snildt kan klare et julemåltid af de helt store!
I smagen går den heftige koncentration igen med en fast struktur kombineret med en så fedmefyldte frugt, at de 16,5% alkohol faktisk ikke fornemmes så heftigt. Dertil en ekstremt lang eftersmag med et diskret ristet vanilje-udtryk fra fadet.
Det er to meget gode bud til denne ret – og helt afgjort også til andet julemad. Tilbage er der vist bare at sige skål og velbekomme!
Stik os en kommentar-
Afstemt og super lækker
Kommentarer