Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. december 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

Gastromands Juleburger

Gastromands Juleburger
Familiefaren

Denne burger har vi med succes lavet for et par år siden – men den kan sagtens gentages og denne gang er det med nogle gode kraftige vine, som matcher den helt perfekt. Du kan også bruge burgeren dagen efter juleaften, hvor den praktisk talt laver sig selv – sådan da!

Lavet i samarbejde med Jysk Vin

Denne burger er intet mindre end en genistreg, og er der ikke andre der claimer at have fundet på den, så tager vi hermed æren. Det er lidt som den der opfindelse, som pludselig kommer og du tænker “Ja da – hvorfor tænkte jeg ikke på det” – lidt som da Steve Jobs fandt på iPod – øhhh – ja, næsten i hvert fald. Spøg til side, burgeren holder, den er super nem at lave hvis du har resterne, ellers så er det også overkommeligt. Du kan godt købe anden. Der findes nemlig nogle ret gode bud på dåse hvor du ovenikøbet får masser af andefedt med som kan bruges igen og igen!

Juleburger ala Gastromand…

Gastromands Juleburger
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Rødkål
  • 2 spsk andefedt
  • 1 kvart frisk rødkål
  • 4 store glas god solbærsaft
  • 1 spsk ribsgele eller andet form for gele, vi brugte vindrue-gele
  • 3 spsk honning
  • Salt/peber
Sovs
  • 2 spsk andefedt
  • 2 spsk mel
  • 1 liter andefond
  • 1 spsk ribsgele
  • Salt/peber
Sprøde kanelæbler
  • 2 Æbler
  • ½ tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber
Tilbehør
  • 2 Burgerboller
Tilberedning
Rødkål
  1. Snit rødkålen fint og varm en gryde godt op med andefedt.
  2. Svits nu rødkålen i 5 minutter
  3. Tilsæt nu solbærsaften og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
  4. Tilsæt ribsgele, honning og smag til med salt og peber.
Sovs
  1. Varm en gryde godt op med andefedt, tilsæt mel og rør det godt sammen, det må gerne tage lidt farve, da vi vil have en mørk sovs.
  2. Tilsæt nu andefond og lade det simre i 10 min.
  3. Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber, herefter lader du det trække yderligere 5 min.
Sprøde kanelæbler
  1. Skær æblerne ud i så tynde skiver som muligt og bland alle ingredienserne sammen - lad det gerne trække lidt.
Opbygning
  1. Hvis du ikke har and, så brug opskriften på confiteret and i indlægget.
  2. Start med burgerbollen som du evt. kan riste lidt - hvis du bruger broiche så pas på den ikke brænder på - det går ret hurtigt. Læg rødkål på, så and og sovs - slut af med æbler og låget på bollen.

 

Disse opskrifter skal du bruge, hvis ikke du har rester:

Æbler med lidt kanel…

Confiteret and – steg det langsomt…

Det falder bogstavelig talt fra benet…

Julevin til Juleburger

Der skal power på og der skal være noget sødme og så må der godt være lidt syrligt efterspil. Jeg har fundet to bud til dig som passer ret godt til denne ret. Prismæssigt ligge vi ca. på 100 kr. og 200 kr. – så det er lidt efter hvad du har temperament til?

Utroligt hvad man kan få til 80 kr…

Jysk Vin har et godt bud – Grayson Cellars Zinfandel er en en total “crowd-pleaser”. Får du gæster og vil du ikke spendere alt for meget – men vil du samtidig gerne byde på noget som folk holder af – here is you choise! Det er en frugtgivende, drikkevenlig og ukompliceret Zinfandel, som rammer en virkelig bred smagspalet. It works og den skuffer ikke. Prisen ligger ofte på 79,95 kr. ved køb af 6 stk.

Grayson Cellars Zinfandel…

Amarone Fans Bevare!

Er du til masser af volt – power – fylde – krop og volume så er denne Amarone Acinatico helt sikkert noget for dig. Mørk og dyb farve men masser af fylde i smagen. Den er intenst og har duft af blommer, brombær, chokolade, ristet toast og røget kød. Den har som så mange Amaroner godt med alkohol, men det fornemmes faktisk ikke – der er nemlig en fast struktur og én vin som snildt kan klare et julemåltid af de helt store!

Amarone Acinatico…

I smagen går den heftige koncentration igen med en fast struktur kombineret med en så fedmefyldte frugt, at de 16,5% alkohol faktisk ikke fornemmes så heftigt. Dertil en ekstremt lang eftersmag med et diskret ristet vanilje-udtryk fra fadet.

Glædelig jul…

Det er to meget gode bud til denne ret – og helt afgjort også til andet julemad. Tilbage er der vist bare at sige skål og velbekomme!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: