Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Highland Park The Light

Wednesdays Whisky: Highland Park The Light
Gastromand

Der er sket meget siden vi for nogle år siden begyndte at lave vores “Wedndesdays Whisky” i slipstrømmen på det populære “Tuesdays GT”. Vi har nu fintunet vores smagssanser og drukket usandsynlig meget whisky hver onsdag! I ny og næ får vi tilsendt noget som sprænger rammerne og løfter baren indenfor whisky endnu højere – denne uges udgave fra Highland Park er et godt eksempel – hvis den kunne tale ville den sige “Let there be light”!

Tilbage i marts havde vi dens mørke bror på tapetet til en anden “Wedndesdays Whisky” det var “The Dark” som ligner den til forveksling. Dog er der nogle helt afgørende forskelle. The Light er Highland Park og det er i den luksuriøse ende af skalaen og ligger prismæssigt også i en tunge ende – 1995 kr. pr. flaske og det vel at mærke hvis du når at købe én af de ca. 750 stk. der er kommet til Danmark. På verdensplan er der frigivet 28.000 stk.

Læs også: Den nordligste whisky-smagning nogensinde afholdt

Highland Park The Light…

Læs også: Wednesdays Whisky: Highland Park, Full Volume er ren Rock ‘n’ Roll

“Som Bror og Søster”

Highland Park The Light og Highland Park The Dark adskiller sig væsentlig fra hinanden – de er som “nat og dag” – åbenlyst. De to whiskyer deler historien om årstidernes vilde kontraster på Orkney, der sammen skaber den intense balance, man kender fra Highland Parks whiskyer. De er lavet forskellige men har alligevel noget til fælles – lidt som bror og søster.

Læg mærke til de to ringe på kassen som symboliserer solen – i venstre siden står den lavt og højre side står den højt!

Selve kasserne er også utrolig gennemførte og fyldt med detaljer. Nu kender jeg ikke oversættelsen på runerne, men de har med garanti betydning – Læg mærke til “solen” på kassen som står lavt på den ene side og højt på den anden siden.

The Light…

De har begge fået 17 års fred og ro på fad. Er det så ensbetydende med succes? På ingen måder – hvis fadene ikke er gode nok, står du måske tilbage med et dårligt produkt eller endnu værre, du har givet alt for meget væk i “Angels Share” som er udtryk for den fordampning der sker over de mange år. Her er der tale om brugen af de bedste fade der kan opdrives…

Can you see The Light?

Skål…

Selv om de er ens er de også meget forskellige! The Dark har ligget på sherryfade af europæisk eg hvilket betyder mere sødme og blødere kanter. The Light har ligget på refill american oak – så denne har et ja mere ”lysere” udtryk – fik du den? :-)

Læs også: Wednesdays Whisky: Old Fashioned – HP12

Highland Park The Dark er symbolet på efterår og vinter, og whisky’en har noter af tørret frugt, kanel, “salt”, tørv, let røg, cedar-træ, rosiner og chokolade. Kort sagt – er du til de mere sødmefulde whiskys og det skal altså tages med et gran salt for det er ikke “rom-sødt” (bare rolig).

Danm good stuff…

Kigger vi på Highland Park The Light er vi fremme ved forår og sommer som den skal symbolisere. Her er noterne mere i form af friske tropiske frugter, revet muskatnød og en kende vanilje, som blive mødt af cedertræ og eg. Den afsluttes for mig helt perfekt af Highland Parks velkendte fine, lette røg og en lang eftersmag!

Jeg vil sige skål en sidste gang og happy Wedndesdays! Det var tiltrængt med en god whisky i denne kolde tid – heldigvis kigger solen frem en gang imellem og minder os om “The Light”…

 

 

 

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar