Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. december 2024

Scroll to top

Top

Vin
11 kommentarer

Hjemmelavet gløgg – den for voksne

Hjemmelavet gløgg – den for voksne
Webmasteren

Indrømmet, jeg er en sucker for gløgg, glødet vin, glühwein – ja tag bare kaffepunch med i ligningen også! Glem alt om den færdigblandede gløgg i papkarton.

Det tager 5 min. at lave din egen gløgg som giver max bagjul til samtlige købegløgg –  og så har du mulighed for at give din gløgg lidt tipsyness-potentiale!

Gløgg er i bund og grund varm vin med sødme, så prøv dig frem. Snaps og rom giver min udgave noget bund, ingefær giver den en friskhed og rensende effekt, mens chilien giver lidt kant og varme.

Prøv også: Verdens nemmeste æbleskiver

Jeg vil påstå at Gastromands voksengløgg kan drikkes gennem hele vinterhalvåret, da den ikke er udpræget julet. Ønsker du en mere julet udgave, kan du tilsætte kanel, allehånde, nelliker, laurbær mm.

Gløgg - den for voksne

3.56 fra 54 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Drink
Køkken: Dansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin med rigeligt %
  • 1 dl OP Anderson original - eller anden gylden snaps
  • 1 Skvæt mørk rom Hvis du virkelig skal køre den Gastromand-style, så smider du fx en 23 års Ron Zacapa i
  • Skal + saft af 1 appelsin
  • 3-4 cm. ingefær
  • Lidt chili tørret eller hvad du lige har ved hånden
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 Kanelstang
  • Brun farin efter smag - alternative sødemidler kan naturligvis bruges
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl hakkede mandler - smut dem hvis du gider;)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en gryde
  • Kog op og skru derefter ned på 1/3 varme
  • Lad gløggen stå ca. 15. min.

Noter

Server gløggen til en omgang lagrede oste - eksempelvis chedar eller Arla Unikas Havarti
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Skål!

Hvordan ser din favorit-gløgg ud?! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jeefa

    3 stars
    Det må da ikke koge op! Brug en sous vide stav og hold det på 68 grade. Alkohol fordamper ved ca 78 grader.

  2. maya

    du vil da ikke KOGE både vin + rom ?????

  3. Maja

    Når du koger det hele op, forsvinder alkoholen. Tilsætter du alkohol igen, eller drikker du den bare som den er?

    • Nicki

      Den skal bare hurtigt op til du ser en boble, og så ned på halvt blus, hvor den kan stå og hygge sig et kvarters tid. Der er kun ganske lidt “angel’s share” på den måde.

  4. Fedt, søgte på voksengløgg og selvfølgelig dukkede i først op ☺
    Jeg vil lade mig inspirere i i år (2014) lave den med en kraftig italiene a la ripasso med mørk havana rom og linjeakvavit – regner med vin så kan sende svigermor tidligt i seng
    Glædelig jul

    • Hehe:)

      Og lyder fornuftigt Madfar!

      Go’ jul!

  5. Nicolai

    Er Ron Zacapa’en i stedet for snaps’en eller kører du begge dele i? :)

  6. Hvornår skulle jeg komme og drikke voksen-mande-gløgg med jer?

    VH Hanne/KunstnerKram

    • Vi har altid et glas på komfuret, så du kommer bare Hanne;)

      • Det lyder godt!
        I morgen kommer en veninde forbi og vi skal have en glögg, som jeg har fået i firmajulegave. Kender ikke mærket, men glæder mig meget til at smage den.

        Glædelig jul

        VH Hanne/KunstnerKram

Smid en kommentar

3.56 from 54 votes (53 ratings without comment)

Opskrift Vurdering