Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2019

Scroll to top

Top

Vin
8 kommentarer

Hjemmelavet gløgg – den for voksne

Hjemmelavet gløgg – den for voksne
Webmasteren

Indrømmet, jeg er en sucker for gløgg, glødet vin, glühwein – ja tag bare kaffepunch med i ligningen også! Glem alt om den færdigblandede gløgg i papkarton. Det tager 5 min. at lave din egen gløgg som giver max bagjul til samtlige købegløgg –  og så har du mulighed for at give din gløgg lidt tipsyness-potentiale!

 

hjemmelavet gløgg

Ikke verdens bedste billede, but you get the point:)

 

Gløgg er i bund og grund varm vin med sødme, så prøv dig frem. Snaps og rom giver min udgave noget bund, ingefær giver den en friskhed og rensende effekt, mens chilien giver lidt kant og varme. Jeg vil påstå at Gastromands voksengløgg kan drikkes gennem hele vinterhalvåret, da den ikke er udpræget julet. Ønsker du en mere julet udgave, kan du tilsætte kanel, allehånde, nelliker, laurbær mm.

 

Gastromands simple voksengløgg

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Drink
Køkken: Dansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 flaske rødvin med rigeligt volt - eks. The Boxer eller en amarone
  • 1 dl OP Anderson original - eller anden gylden snaps Hvis du virkelig skal køre den Gastromand-style, så smider du lige en dl. 23 års Ron Zacapa i... så spiller det! Men så undlader du lige ekstra rom, som står nedenstående
  • 1 skvæt Angostura - eller anden go' mørk rom
  • Skal af 1/2 appelsin
  • 3-4 cm. ingefær
  • Lidt chili - frisk tørret eller hvad du lige har ved hånden
  • 1 stk stjerneanis
  • Brun farin efter smag - alternative sødemidler kan naturligvis bruges
  • 2 dl rosiner
  • 1 dl hakkede mandler - smut dem hvis du gider;)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i en gryde
  • Kog op og skru derefter ned på 1/3 varme
  • Lad gløggen stå ca. 15. min.

Noter

Server gløggen til en omgang lagrede oste - eksempelvis chedar eller Arla Unikas Havarti
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Skål!

Hvordan ser din favorit-gløgg ud?! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hvornår skulle jeg komme og drikke voksen-mande-gløgg med jer?

    VH Hanne/KunstnerKram

    • Vi har altid et glas på komfuret, så du kommer bare Hanne;)

      • Det lyder godt!
        I morgen kommer en veninde forbi og vi skal have en glögg, som jeg har fået i firmajulegave. Kender ikke mærket, men glæder mig meget til at smage den.

        Glædelig jul

        VH Hanne/KunstnerKram

  2. Nicolai

    Er Ron Zacapa’en i stedet for snaps’en eller kører du begge dele i? :)

  3. Fedt, søgte på voksengløgg og selvfølgelig dukkede i først op ☺
    Jeg vil lade mig inspirere i i år (2014) lave den med en kraftig italiene a la ripasso med mørk havana rom og linjeakvavit – regner med vin så kan sende svigermor tidligt i seng
    Glædelig jul

    • Hehe:)

      Og lyder fornuftigt Madfar!

      Go’ jul!

  4. Maja

    Når du koger det hele op, forsvinder alkoholen. Tilsætter du alkohol igen, eller drikker du den bare som den er?

    • Nicki

      Den skal bare hurtigt op til du ser en boble, og så ned på halvt blus, hvor den kan stå og hygge sig et kvarters tid. Der er kun ganske lidt “angel’s share” på den måde.

Smid en kommentar