Cocktail-adventskalender: Santa’s Wine
Det er sidste weekend før juleaften og julefreden har sænket sig over det ganske danske land. AS IF!!! Som alle andre mænd, styrter gastromændene panikslagne rundt, for at købe de sidste – og de første – julegaver! Det kan simpelthen kun forklares som en mental brist i hovedet på den maskuline del af befolkningen. En brist der luller os ind i troen om, at det kun tager en time eller to, at købe de helt rigtige julegaver! Og at man er den eneste der står i Magasin’s undertøjsafdeling d. 23. december, 10 minutter i lukketid! Nogen vil sikkert også bare kalde det rationalitet!
Uanset hvilken julegave-shopper-kategori du hører til, kan det være en lettere traumatisk oplevelse, at skulle kæmpe sig igennem frådende horder af julehygge-forladte individer, med noget der kan minde om mord i øjnene.
Efter sådan en oplevelse er det eneste rigtige at gøre, at placere dig i sofaen, med een af vores adventskalender-drinks:
Kasper fra Duck and Cover har tidligere præsenteret dig for Tom and Jerry, Cinnamon Sour og Hot Buttered Rum – i dag får du så Kasper bud på en kold version af Gløgg. We give you the Santa´s Wine!
Denne drink er tænkt som det kolde alternativt til gløggen når der bliver lige lovligt lunt foran pejsen. Når først julesiruppen er lavet kan den sagtens holde sig indtil i har drukket den. Og med den i baghånden er den ingen sag et smide drinken sammen på rekordtid.
Lad os først tage et kig på den ovennævnte julesirup:
Ingredienser
- 1 dl vand
- 175 gram sukker
- 3 kanelstænger
- 4 kardemommefrø
- 5 nellikker
- 1 stjerneanis
- Skrællen fra en appelsin Undgå det hvide lag mest muligt da dette er bittert
Sådan gør du
- Stød kardemommen let og rist alle krydderier kort, i en kasserolle.
- Tilsæt vandet og bring kort i kog før blusset slukkes.
- Opløs herefter sukkeret i vandet og lad siruppen trække i ca. 20 min.
- Filtrér krydderierne fra.
- Lad siruppen blive helt kold før brug.
Og lad os så komme videre til årets sidste julecocktail på Gastromand!
Ingredienser
- 2 cl. Zacapa 23
- 4 cl. Frederiksdal Rancio Kirsebærvin
- 1,5 cl. Julesirup
- 2 cl. Friskpresset Appelsin
- 1 cl. Friskpresset citron
- Evt. pynt - her i form af kristtorn appelsin og kanel.
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser over knust is og rør godt rundt.
- Pynt og drik.
- Så simpelt kan det gøres!!
Med ønsket om en glædelig jul, sender Kasper og Gastromændene en virtuel skål til alle jer bag skærmen!
Skål!!
-
Santa’s Wine opskriften siger 1 dk vand til siruppen. Kan det passe umiddelbart virker det svært at opløse 175 g sukker i en dl vand
Kommentarer