Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 12. november 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Nytårsmenu 2013 – Dessert: Brunet smør is, marengs og æble

Nytårsmenu 2013 – Dessert: Brunet smør is, marengs og æble

Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!

Nytår_brunet_smør_is-2

Brunet smør is, marengs og æble

Ingen vurderinger endnu
Antal: 4 -6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Brunet smør is

  • 150 gr smør
  • 150 gr brun farin
  • ½ tsk salt
  • 8 æggeblommer
  • Vanille fra en kvart stang
  • ½ l fløde
  • 2 dl mælk

Nødder

  • 50 gr hasselnødder
  • 1 spsk smør
  • lidt salt

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • ½ tsk eddike
  • Vanille fra en kvart stang

Broken æble-gel

  • 2 dl æblemost
  • 2 gr agar agar

Sådan gør du

Brunet smør is

  • Brun smørret over medium-høj varme og lad det køle ned.
  • Pisk smørret (uden bundfaldet), brun farin, vanillekorn og salt til en cremet konsistens.
  • Pisk æggeblommerne i, hvorefter fløden piskes i til du har en hel jævn masse.
  • Varm det hele op til max. 85 grader under hyppig omrøring, hvorefter massen skal køles ned.
  • Gerne i køleskabet først og herefter i fryseren et par timer, hvorefter du kører isen på ismaskine.
  • Hvis du ikke har en ismaskine, fryses den ned i fryseren med jævnlige omrøringer.

Nødder

  • Hak nødderne groft og rist dem over jævn varme i lidt smør og med en smule salt

Marengs

  • Pisk hviderne stive.
  • Tilsæt 50gr sukker og eddiken og pisk i 5-10 minutter
  • Rør resten af sukkeret og vanillen i, ganske let.

Broken æble-gel

  • Varm æblemosten op og tilfør agar agar.
  • Lad væske koge ned, hvorefter den geleen kan blendes og fyldes på sprøjtepose.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Nytår_brunet_smør_is-1

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Mike

    Hej, hvor skal mælken indgå i opskriften?
    Fandt opskriften i jeres bog, der er mælken også i ingredienslisten men ikke i fremgangsmåden.

  2. johnny

    jeg er klar over at det er en gammel post men tillader mig lige at kommentere alligevel. :) konstruktivt kritik i ved!

    Broken gel. – hvis man er ude i pulver universet alligevel så fungere gellan bedre end agar agar til det her foremål, derudover ska massen sigtes så den ikke bliver grynet.(det ligner det, at den er, kan jo være billedet)
    tak for inspiration :)

    • Hej johnny!

      Ja, gu er det en gammel post, men konstruktiv kritik er altid mere end velkommen!! :) Tak for kommentaren og et godt nytår til dig!!

  3. Kristine

    Perfekt, tak for hurtigt svar. Og rigtig godt nytår til hele Gastromand-holdet, og tak for super inspiration. :) Glæder mig til at følge med i det nye år.

  4. Kristine

    Hvor lang tid skal marengsen have? :)

    • 1 time ved 100 grader fungerede for os:)

      Godt nytår!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering