Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Julecocktail: Espresso-Bailey-Whisky Martini…

Julecocktail: Espresso-Bailey-Whisky Martini…
Gastromand

Kan du shake en cocktail og se pisse sej ud imens dine gæster så og måber? Nej vel? Det kræver nemlig lidt teknik og ikke mindste viden om sammensætningen i en cocktail. Vi har samlet nogle tricks til dig, som gør, at du ret nem bliver en sand bartender i eget hjem…

Denne cocktail er lidt af en favorit hos min kæreste og en aften, hvor det var blevet lidt sent – du ved efter at vi havde delt en flaske bobler og en flaske rødvin imens vi havde set Muse koncert i 4 timer var det på tide, at finde de tunge kanoner frem. Min kæreste er en kræsen tøs – men det er helt okay, jeg sætter pris på, at hun værdsætter kvalitet, ellers var hun nok heller ikke sammen med en Gastomand. Det specielle ved hende er faktisk, at hun har valgt en Gastromand hvor resten af “The Wolf Pack” ikke har haft noget valg – deres forhold er nemlig ældre end bloggen.

Espresso-Bailey-Whisky-Martini…

Hendes favorit cocktail er “Bloody” Marry” eller “Espresso Martini” – dog helst lavet på whisky frem for vodka – like I said – she knows what she wants. Præcis denne aften havde jeg ikke lige frisk tomatjuice eller selleri stående klar, så jeg lavede en lyn sirup, en lækker espresso, fandt en god whisky og fik den shaket rundet og serveret i passende old school champagneglas – det var en en succes. I denne udgave er der et skud Baileys i også som giver dig en cremet cocktail og er din date eller gæst ikke så meget til kaffe og whisky, så er denne en gylden middelvej.

Skål – opskriften kommer til sidst i indlægget…

Normalt drikker jeg ikke så meget Baileys, så resten skulle bruges på et eller andet og så er google you friend. Jeg fandt en opskrift på fyldte chokolader med Baileys (egentlig var det en Mocca-likør – men close enough).

Nyt gear – passer til julen…

Opskriften kommer til sidst i indlægget…

Fyldte chokolader med Baileys

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Køkken: Dessert
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Ingredienser til fyld

  • 150 g mælkechokolade
  • 150 g fløde
  • 150 g Baileys
  • 20 g smør

Ingredienser til skal:

  • 450 g mælkechokolade

Sådan gør du

Den ydre skal

  • Temperer 450 g mælkekokolade (se anvisningen nedenfor).
  • Hæld chokoladen i en sprøjtepose, og fyld formen.
  • Hæld overskydende chokolade ud af formen, så formen kun er foret med chokolade på indersiden.
  • Lad formen stå i 10 minutter ved stuetemperatur.

Fyld

  • Smelt 150 gram chokolade.
  • Varm fløden op, og hæld halvdelen af den over chokoladen, inden du blander den omhyggeligt.
  • Hæld resten af fløden over chokoladen, og bland igen omhyggeligt.
  • Hæld Bailey's i blandingen, og bland igen.
  • Hæld smørret i, og bland det hele.
  • Fyld en sprøjtepose med blandingen, og fyld derefter formen ud.
  • Lad chokoladen størkne i 15 minutter.

Låg

  • Læg nu et færdig lag af tempereret chokolade over fyldet for at lukke trøffelkuglen.
  • Skrab det overflødige lag chokolade af, så den kun dækker formen.
  • Lad chokoladen størkne i 30 minutter i køleskabet.
  • Tag støbeformen ud af køleskabet, drej den rundt, og bank forsigtigt trøffelkuglerne ud.
  • Herefter er de klar!

Tempereret chokolade

  • Hak chokoladen godt. Varm en tredjedel af den over et vandbad, og til der er 48-50 grader.
  • Bland nu den resterende chokolade, og rør, indtil temperaturen er 28-30 grader.
  • Afslut ved forsigtigt at opvarme chokoladen til 31-32 grader.
  • Så er den klar til brug!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Ovenstående blev et hygge-projekt med mine tøser en lørdag formiddag og deres motivation og humør var tårnhøjt. Vi fik til opskriften med oprejst pande og gjorde vores ypperste.

Smeltet chokolade…

Undervejs målte vi temperaturen med mit infrarøde termometer og vi lod det køle af og kørte på. Jeg må sige, at jeg blev en kende nervøs ved det med “tempereret chokolade” – faktisk vidste jeg ikke, at det var SÅ vigtigt, at temperaturen var præcis.

Smilla og Sophia i gang med at lave chokolade…

Det går op for mig, at projektet måske er en kende ambitiøst da min kæreste kigger ud i køkkenet og siger – “Hold da op – det var det, som adskillige i Den Store Bagedyst” havde svært ved. Det er her hvor jeg begyder at tvivle – alt for meget er vist gået galt undervejs, men heldigvis morer pigerne sig utrolig meget – faktisk bliver det lige taget et sidespring og der laves lige et hjemmelavet påskeæg ved siden af.

Sophias påskeægs-maskine…

Jeg må desværre skuffe jer, det hele endte ikke særlig godt. De små fyldte chokolader var umuligt at få ud. Fejlen har højst sandsynlig været, at jeg ikke var omhyggelig nok med temperaturen på chokoladen da jeg lavede “skallen”. Håber I får bedre helt med det – jeg anerkender, at jeg sucks til at lave dessert – men jeg kan shake en cocktail og den skal du ikke snydes for. Videre kan jeg også trøste jer med, at det faktisk er muligt at købe chokoladen færdig lavet, det vil jeg nok anbefale jer, medmindre I er bedre til at lave chokolade end mig :-) Du finder dem lige her.

Julecocktail: Espresso-Bailey-Kaffe Martini...

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 8 cl. whisky efter eget valg - jeg brugte en med lidt røg
  • 8 cl espresso - helt nylavet
  • 4 cl. sukker sirup
  • 4 cl. Baileys
  • Is/si/shaker

Sådan gør du

  • Kog en sukkersirup af 1 del sukker og 1 del vand.
  • Så snart det koger er sukkeret opløst.
  • Hvis du er presset, så skidt med det ikke er helt koldt, ellers så sætter du det på køl i 30 min.
  • Fyld en shaker med alle ingredienser og godt op med is.
  • Shake - Shake - Shake - den skal have en god omgang eller kan din Baileys skille.
  • Hæld op i fx old school champagne glas som jeg har brugt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Skål og glædelig jul…

Cocktails!

Cocktailen bliver en ret god blanding er fedme, sødme, lidt skarphed fra espressoen og så en let røg fra whiskyen. Jeg ser bestemt ikke mig selv som den store bartender, men lige her synes jeg faktisk at jeg ramte den ret godt. Hvis du ikke er til røg så brug en whisky fra fra Glenlivet, Macallan eller din favorit.

Skål og glædelig jul!

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar