Bacon ‘n’ Waffles – Breakfast for Champions
Hvis du skulle være i underskud af kalorier så er det med at slå lyttelapperne ud! Gastromand gik sidste uge all in på at sikre, at ingen gik sultne fra morgenbordet.
Jeg har faktisk haft lidt svært ved at finde ud af, hvor det med at servere “Bacon And Waffles” stammer fra, men det må bestemt være amerikansk og måske fra den amerikanske kæde Roscoe’s som laver masser af vafler. Hvorfor det lige er, at bacon skal kombineres med vafler og sirup? Jeg måtte derfor alliere mig med min oversøiske ven Jason Kessler, som ofte blogger om amerikansk foodculture på hans side Fly And Dine, som beretter følgende om retten:
“We love anything that hits that perfect intersection of sweet, salty, and savory. The classic American bacon and waffles combination (with syrup, of course) is great because it touches so many different tastebuds all at once”
Et eller andet sted, så giver det jo god mening ikke? Reelt så har du også en ret, som duer til samtlige tidspunkter af døgnet. Faktisk har jeg serveret det to gange, hvor den ene var morgenmad og den anden var til dessert – begge var lige gode og underlige. Mest overrasket blev jeg over, at bacon og sirup faktisk passer godt sammen – som Jamie Olive siger – “You know bacon and sirup means Rock ‘n’ Roll!”
Ingredienser
Vafler (14-16 stk)
- 6 æg
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. vanilje bean paste flydende vanilje
- 200 g. smeltet smør
- 6 dl. kærnemælk
- 250 g. hvedemel
Bacon
- 2 pakker kvalitetsbacon - 20 stykker.
Sådan gør du
Vafler
- Del æggene. Pisk hviderne stive i en pinlig ren skål, og husk at der ikke må være urenheder eller blommer i, så bliver de ikke stive.
- Pisk i en anden skål blommerne med sukker, kærnemælk, smeltet smør og mel. Der må ikke være klumper.
- Vend æggehviderne i dejen, gerne forsigtigt.
- Du kan sagtens gøre det helt uden fedtstof. De skal have ca. 2 minutter på fuld varme.
- Undlad at åbne og kigge til dem flere gange, så går de bare i stykker.
Bacon
- Steg dit bacon på en tør pande eller i ovnen til det er gylden sprødt.
- Server med kaffe og sirup til.
Underligt nok så smager det faktisk ret godt sammen, men for pokker det er grotesk og dit hjerte slår da også lige et par ekstra slag eller måske et par for lidt. Jason har sådan set ret i, at smagene vælter rundt i munden – det søde, det salte, det krydrede, bløde og sprøde – tror det er den ultimative tømmermændsret.
Hvad tænker du om amerikansk mad?!
Stik os en kommentar-
Ja tak – 5 af dem!
-
Mit hjerte slog lige et par ekstra slag eller måske var det for få slag – either way, hold da op en dessert. Det er næsten lige så vildt som den “Peanut-banana-jelly-bacon-sandwich” jeg fik på Graceland i Randers i sidste uge… :-)
-
Comments