Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. februar 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Barguide: 5 gode grunde til at rejse til Madrid

Barguide: 5 gode grunde til at rejse til Madrid
Webmasteren

Madrid har længe levet i skyggen af sin højtråbende og mere polerede lillebror ude ved kysten. Madrid har det hele (undtagen vand/havn/strand); masser af varme, brede boulevarder fyldt med smuk arkitektur, små snævre gader, store parker, flere gode restauranter end i hele Danmark og sidst men ikke mindst et natteliv der siger spar fem!

Om du er til øl, vin, cocktails, små barer eller store klubber, finder du det i Madrid og festen fortsætter til den lyse morgen!

Efter at have været flere gange i både Madrid og Barcelona de seneste tre år, kan jeg stadig ikke anbefale den ene by fremfor den anden – jeg er simpelthen faldet pladask for begge de spanske senoritas.

Harveys

Perfekt til en before-dinner-drink.

Gå i Hemmingways fodspor – eller i hvert fald noget der minder om. Har du siddet på en bar og drukket Bourbon i Key West, har du stemningen på den 30’er-inspirerede Harveys i Hueca-kvarteret, hvor specielt deres Old Fashioned og Whisky Sour sidder lige i skabet! Om det var fordi vi var de eneste gæster i baren denne eftermiddag vides ikke, men drinksene tog sin tid, så tag din tålmodighed med.

Areia

Chillout i gulvhøjde

Drinksene er måske ikke på niveau med førnævnte, men det er stemningen! Er du til farverige drinks serveret mens du sidder på gulvet eller slænger dig i en lav loungesofa (tænk harem og 1001 nat), er Areia i Hueca-distriktet lige dig.

 

Areia Madrid

 

Facaden er nemt genkendelig og når du træder ind ad døren, er det som at træde ind i et lille stykke Marokko midt i Madrid! Røg de iøvrigt vandpibe?

 

Areia Madrid2

 

Del Diego

Start byturen Mad Men style.

Flere gange, i vores søgen efter de bedste barer i Madrid, faldt vi over Del Diego – det skulle vise sig ikke at være uden grund. Del Diego er kendt som en af Madrids bedste og mest populære barer, men da vi droppede forbi ved 1-tiden en tirsdag, var der tæt på tomt. Kombineret med et afdæmpet lydbillede giver det en bar, hvor det rent faktisk er muligt at tale sammen.

 

Del Diego Madrid

 

Prøv barens signatur-sour og nyd de klassiske bartenderdyder udfolde sig hos et barpersonale, klassisk klædt i hvide skjorter og sorte slips, ældre end gennemsnittet.

 

Del Diego Madrid2

 

Baren ligger centralt i en sidegade til Gran Via.

 

Del Diego3

 

Museo Chicote

Spaniens ældste cocktailbar holder stadig.

Skal der lidt mere fart på, er Museo Chicote (lad dig ikke snyde af navnet) på Gran Via et solidt bud på næste stop. Baren er efter sigende Spaniens ældste cocktailbar, åbnet i 1931 af Pedro Chicote. Generelt bliver der lavet gode Mojitos i Madrid, men ifølge kæresten var Museo Chicotes helt i top. Alternativt kan du lade bartenderen anbefale en Gin & Tonic og nyde loungestemningen i de buede sofagrupper.

 

Museo Chicote Madrid3

 

Priserne er som på Del Diego i den dyre ende (formentlig på grund af placeringen og dertilhørende turister), men der bliver ikke sparet på ginen!

 

Museo Chicote

 

Undgå at bestille i B52 – det kunne de sgu ikke finde ud af!

 

Museo Chicote2

Joy Eslava

DJs og drags i det gamle teater.

Lyder ovenstående simpelthen for kedeligt i dine ører, er natklubben Joy ved Puerta del Sol måske det der skal til. Spaniere og udlændinge, heteroer, homoer, mænd, kvinder og drags fester side om side i det gamle teater der stadig fungerer som sådan i dagtimerne. DJs, dansere på scenen og et stort dansegulv der var fyldt til bristepunktet i de 3 timer vi festede med på Joy. Eneste minus er de 15-18€ i entré (alt efter hvor god du er til at forhandle) og de noget høje priser (gå uden om flaskeøl, medmidre du synes det er fedt at betale 10€ for en carlsberg).

Har du været i Madrid og har du været på nogle fede barer, vi skal høre om?

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar