Aamann-konkurrence: Og vinderne er…
Endnu en konkurrence, endnu et par vindere.
Vi har trukket lod blandt de mange deltagere og ud kom navnene:
Stort tillykke til vinderne, som vil blive kontaktet!
Og en stor tak til alle deltagerne! Det er fantastisk at se og vi lover, at der ikke går lang tid før vi skyder den næste konkurrence afsted:)
—
Smørrrebrød er in. Smørrebrød er hipt. Og her på Gastromand har vi da også kastet en del opmærksomhed efter smørrebrødet på det seneste. Kongen af dansk smørrebrød hedder Adam Aamann og ham har du nu mulighed for at komme i “smørrebrødslære” hos for en dag.
Dette års Copenhagen Cooking festival slutter af med et brag, når smørrebrødsguruen Adam Aamann, sammen med 4 stjernekokke, inviterer madinteresserede til smørrebrødsværksted i Den Sorte Diamant. Diamanten danner rammerne for flere af Copenhagen Cookings arrangementer i år, men den 2. september dedikeres hele biblioteket til gastronomisk legeplads i smørrebrødets tegn.
Udover Aamanns eget team, vil Claus Henriksen fra Dragsholm Slot, Mette Martinussen fra 1.th, Jakob Mielcke fra Mielcke & Hurtigkarl samt Michelinkokken Thomas Herman vejlede de smørrebrødsinteresserede fra en håndfuld forskellige boder i Diamanten. Ved hver bod vil man kunne kreere et forskelligt stykke smørrebrød, som kokkene har forberedt. Du kan læse flere detaljer på billedet ovenfor.
Stik os en kommentar-
Favoritten er uden tvivl en klassisk dansk tatar mad. Jeg har desværre ikke haft lejlighed til at afprøve jeres lækre opskrift, men det ser utroligt lækkert ud.
-
Min absolutte favorit:
Blåbærsild med vagtelæg og parmesan chips.
Gode modnede sildefileter blandes med lige så mange friske blåbær og lidt muskat og peber. Trækker i køleskabet til dagen efter. Pumbernickel smørres med fedt og de blå sild lægges på med pyndt af 4 halve hårdkogte vagtelæg. Lidt salatløg i ringe. samt små chips af parmesan topper denne meget lækre mad. -
hjemmebagt rugbrød. Mormors opskrift. Oksemørbrad marineres i et døgn i madagaskarpeber, soya og raps olie. Derefter steges kødet i 3 timer ved 80-90 grader til en kerne temperatur på 62 grader.Kødet skæres i tykke skiver og ovenpå mormors rugbrød. Hjemmelavet remoulade, peberrodsskum og syltede agurker og ristede løg fra panden….. Det er dansk smørebrød. Hurraaaaaaa
-
hjembagt rugbrød kogt oksebryst (skal koges med porer opg gullerødder så det får en god og saftig smag ) så godt med hjemmelavet pickels,peberrodsalat og evt.agurksalat efter smag.Dertil et stor krus kold fadøl.velbekomme.
-
Et godt groft stk rugbrød med masser af kerner,
Sprængt oksebryst,
Pickles,
sprød stegt porreringe. -
Det er helt simpelt:
Et tykt skive hjemmelavet rugbrød med en god leverpostej overdækket med rødbeder og sennep:)
-
Pt. Er min favorit:
Koldrøget laks med hjemmelavet krabbesalat og tangsalat.
Flotte farver og god smag -
Jeg bliver aldrig træt af følgende stykke smørrebrød.
– 1 skive god rugbrød
– Nykogte kartofler
– Hjemmelavet hønsesalat
– Fritteret løg
– Et par gode skiver bacon/lidt bacontern overnpåMums så er jeg i drømmeland de næste minutter
-
-Frisk rugbrød
-Frisk sønderjysk spegepølse fra den lokale slagter i Højer (Marsk pølser, ikke Højer Pølser!). Hvis den er tør nok til at skære i tynde skiver, egner den sig meget bedre til lyst brød.
-Et godt lag smør fra Naturmælk, hvis man kan skaffe den biodynamiske er den klart at fortrække
-Hjemmelavet remo
-Ristede løg
-Frisk purløg -
Som den 23-årige tøs jeg er, så er mit favorit stykke smørrebrød nok rimelig usædvanlig! Og selvom jeg ELSKER nærmest alt på smørrebrødssedlen og ofte variere min bestilling, så skal jeg altså slutte med denne:
Gammel ost m. løg, sky og rom (over osten)
I den perfekte verden indeholder sådan et stykke smørrebrød:
En tyk skive kernerigt og saftigt rugbrød.
Der skal være godt med smør eller gerne fedt.
Osten skal være GAMMEL – og den er ikke gammel nok hvis den kan skæres i skiver!!
Friske sprøde løgringe og en sky der smager af noget.
Ingen salat eller andet pyntepjat der ikke passer til osten – men måske en god radisse…
Til slut, en god rom, gerne med lidt sødme!Og så gerne snaps eller mere rom i glasset ved siden af øllet…
MUMS :-D
-
Tatar m. høvlet peberrod, pickels, kapers, løg, rå æggeblomme. Gerne serveret på det gamle Hellerup værtshus Skt. Peder, som serverer virkelig lækker smørrebrød!
-
Det er jo svært at vælge en ud af de mange dejlige slags smørebrød. Men skal det være er det nok :
Christiansøpigens lækre røde sild med nye kartofler.Nybagt rugbrød
Christiansøpigens sild ( vær ikke for nærig )
nye kogte karofler i skiver
Arla Unika cremefraiche
rødløg i tynde skiver
friskklippet purløg
nykværnet peber og maldon salt -
Pulled pork smørrebrød:
Sandwichrugbrød med avodaco smurt på
Pulled pork
Avocado skive
Frisk tomat i skiver
Raita (yoghurt naturel (ikke græsk!) med finthakket agurk og tomat)
Evt. grønt drys (f.eks. løvstikke eller kørvel)Det startede egentlig som restemad …
Jeg havde en rest pulled pork, der skulle bruges til ét eller andet; Pizza havde jeg ikke lyst til, små hors d’oeuvre hapser af butterdej med pp var der ikke belæg for, jeg havde også lidt raita fra et par dage før, hvor vi havde fået indisk mad – og i øvrigt skulle det hele gå lidt hurtigt!! Tjep tjep! Ingen tid til at tænke rigtigt over det …Således opstod “Pulled Pork – the Smørrebrød”!
Det bløde sandwichrugbrød, den cremede avocado, samt den blød og lune pulled pork gør det til comfort food i smørrebrødsform. Samtidig tilfører den friske tomat og den syrlige raita et rigtig lækkert modspil.
Jeg foretrækker selv kørvel ovenpå (lakrids – yeah!), men det har jeg så sjældent i huset. Til gengæld har jeg en rigtig sejlivet løvstikke stående, som bliver brugt til mangt og meget.
.. jeg er nu ret sikker på, at persille KAN gøre det …~M~
-
Bravo med at sætte smørebrød på dagsordnen. Det har potentialet til at blive det ny sushi international. Her kan alle være med og sundhedsargumentet kan også anvendes.
Min favorit: Sol over Gudhjem
Rugbrød (ingen grund til at være snobet, der er massere af gode produkter i handlen)
Hovedsalat
En udbenet og afskindet røget sild
Rødløg i skiver
En æggeblomme (hvis man ikke ønsker at løbe den minimale risiko for salmonela, kan hjemmelave majonæse anvendes)
Purløg
Radisser i skiverServeres med kold øl og snaps på en sommer dag.
-
Nu er jeg ingen gourmet kok endnu – og bliver måske heller ej aldrig på plan med andre herinde fra, men en favorit blandt smørebrød, det kan jeg da finde ;)
Favoritten må være;
Hjemmebagt groft rugbrød (FRISKbagt)
Danske kartofler
Salt & Peber
Mayonaise
og lidt rødløg på toppen
Comments