Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Den aften jeg blev fuppet på Michelin-restauranten Frederikshøj

Den aften jeg blev fuppet på Michelin-restauranten Frederikshøj
Familiefaren

Århus har efterhånden en del Michelin-restauranter, men mest fremtrædende er Frerderikshøj uden tvivl. Jeg har spist på Frederikshøj flere gange, men aldrig været inviteret dertil, så da lejligheden bød sig sammen med en medspiser var jeg naturligvis klar…

Det er ikke første gang jeg er inviteret ud og blogger som regel om oplevelsen efterfølgende. Denne gang blev dog noget af en øjenåbner for både mig og min medspiser. Opgaven var simpel, vi skulle blot besøge Frederikshøj og efterfølgende skrive to indlæg om oplevelsen. Vi måtte ikke tage billeder eller andet men skulle blot læne os tilbage og nyde aftenen – lyder nemt ikke? Det var det faktisk også, men sidst på aftenen skete der noget uventet.

“Østers for nybegyndere”

Vi ankommer punktligt og går op til den smukke restaurant, som ligger på Oddervej i Århus. Vi bliver budt pænt velkommen og jeg hilser på køkkenchefen ham selv. Herefter bliver vi vist til bords og der bliver skænket en omgang lækre bobler. Kort efter vores første ret – “Sprødstegte jordskokker med karamelliserede østers og consommé på bagte jordskokker”. Lækker ret og for “østers nybegyndere” er den god, da du får fornemmelsen af østers, men uden at det virker for voldsomt!

Forret…

Næste ret er hvad jeg vil kalde “klassisk Frederikshøj” og navnlig for køkkenchefen som elsker “term” i sine retter – “Mosaik af torsk og laks med sauce på brunet smør og cashewnødder” Navnlig den brunede smør gør underværker i denne ret, som egentlig er lækker, men også en kende kedelig – jeg ved hvad Frederikshøj kan mestre og dette er ikke deres toppræstation. Men ret skal også være ret, for det smager skønt og hvidvinen dertil gør det godt.

Mellemret – klassisk Frederikshøj…

“Dødstjernen”

Så er det tid til hovedret og det er “Oksemørbrad med rødbeder i forskellige teksturer”. Masser af smag og dybe omkring et perfekt stegt stykke oksemørbrad. Helt afgjort en god hovedret og fedt at se hvordan noget så enkelt som rødbede kan laves så forskelligt.

Hovedret…

Frederikhøj er kendt for deres desserter som ofte er lavet med masser af detaljer og udført med teknik – deres “bolde” er før set med sukker og andre smagsgivere – her er det en version som jeg vælger at kalde “Dødstjernen” i lyset af sidste Star Wars film i sagaen netop har haft premiere. “Mandarin- og krydderkage som 1000 prikker med sorbet og lun sirup” – smuk afslutning og en fryd for øjet!

“Dødsstjerne” til dessert…

“Lidl Overrasker….”

Efter en passende pause, hvor vi fordøjer aftenen er det på tide at få bestilt en regning, som jeg pænt beder om. Kort efter kommer tjeneren tilbage med en lille lædermappe, som jeg åbner og ser til min store overraskelse, at der ikke er en regning, men en kassebon fra Lidl! Yes du læste rigtigt! Jeg hiver straks fat i tjeneren og hører hvad meningen er? “Den er skam god nok Hr.” lyder det bestemt men venligt fra tjeneren og han ilder videre. Min medspiser er mindst lige så forbløffet som mig. Vi kigger den igennem og ser, at der er forskellige økologiske råvarer, som er opdelt så der fx er brugt for nogle få kroners økologiske fløde og smør – altså ikke en helt fløde og en hel pakke smør, hvilket holder regningen nede, men ikke desto mindre er et tilsyneladende købt Lidl. Der er også en regning på vinen, så alt hvad vi har drukket og spist er faktisk købt i Lidl. Jeg må sige, at det kommer bag på mig og så undrer det mig, at man kan få østers og så lækker vin i Lidl? Men man lærer noget hver dag og så er det helt sikkert godt for Lidls image, der er mere “discount” end “high-end” – men dette stunt vil sikkert ændre på den opfattelse.

Vi ruller fra Oddervej og hjem mod Aalborg igen, overraskede og mætte og imponerende over, at vi reelt kun har spist og drukket for 396,70 kr. alt i alt….

 

Kommentarer

  1. Skeptiker

    Spændende gimmick fra Lidls side.

    Nu ved jeg ikke, hvordan det fungerer, når man som madblogger bliver inviteret til noget, men er det kutyme, at nogen sender en invitation, og også beder om en regning?

    Hvis jeg bliver inviteret til noget, tager jeg det som implicit, at omkostningerne er dækket :)

    • Nikolaj

      Ja der fik den “kunstneriske frihed”, hvis lige lidt for meget gas ;o)

      Men det er selvfølgelig der, hvor gimmicken lidt taber lidt (der findes selvfølgelig også video af denne gimmick, da Lidl selvfølgelig har brugt den til reklame på facebook m.m.), ja det er at det selvfølgelig ikke er “rigtige” kunder, fordi det ville Wassim jo ikke byde en intetanende kunde, fordi niveauet trods alt vil være lavere.. Derudover heller ikke så mange retter..

      Men over for diverse blogger m.m., der kan man selvfølgelig godt tillade sig det, da de får en god historie, og gratis mad og oplevelse..

      Men at bede om regningen… Aaarh, mon dog… (Og historien kunne jo faktisk være lige så god, hvis der bare stod, at tjeneren kom med en regning, og at man undrede sig, men fuldstændig opdagede, hvad det var man havde været en del af..)

      Aaah well.. Sjov gimmick, men også rendyrket reklame, som jeg håber Wassim har taget sig godt betalt for!

      • Hej Nikolaj,

        Den kan vel diskutteres – jeg havde en medspiser med, som der ligesom mig ikke anede noget og han har hverken blog eller er journalist, faktisk arbejder han ved Aalborg Kommune – så det kan vist ikke være længere fra hverken restaurations eller mediebranchen :-)

        Der var begrænset med retterne hvilket egentlig er lidt underligt for der kunne jo sagtens laves mere hvis ovenstående er niveauet – noget gris eller vildt var oplagt (antaget at Lidl sælger det)…

        Jeg tror han har fået en pæn skilling :-) Det var i hvert fald et meget fedt setup. Egentlig burde jeg have gennemskuet der var ugler i mosen men jeg faldt sgu i med begge ben – jeg burde nok have kunne regne det ud med vinen men når en sommelier står og fortæller overbevisende nok, så tænker jeg ikke så meget over det :-)

        • Nikolaj

          Jeg er en af de der typer, der ikke kan stoppe med at pille i tråde ;o)

          Men din medspiser var vel inviteret af dig? Og hvis ja, så er han jo ikke en “rigtig” kunde, fordi han er med på præmissen bag besøget..
          Men lad det bare ligge.. Min pointe var bare, at jeg ikke tror Wassim ville drømme om at gøre dette en tilfældig dag, med rigtige kunder, som derefter ville få at vide, at deres besøg var en del af reklame.. (Man ville også risikere, at de ikke ville give tilladelse..

          Og ja, der var fine muligheder for at lave noget mere, men det ville også kræver mere af Wassim og ansatte, og derfor har man nok sagt: Lidls pointe er “kommet igennem” med det antal retter, og resten vil bare fordyre reklameomkostningerne..

          Men som sagt fed gimmick, og fin artikel her.. Det var sjovt lige at få uddybet filmene fra Facebook..

          • Hej Nikolaj – pil endelig – nej han vidste intet og kunne ikke være med på noget, da han blot var inviteret til at spise på Frederikshøj som jeg selv var… Men nej jeg tror bestemt ikke Wasim skifter til Lidl produkter næste lørdag aften for sjov skyld og ja, det er meget fed reklame og egentlig godt tænkt af Lidl…

    • Tak for kommentaren og i øvrigt velvalgt alias :) normalt så jo, det er dog lidt forskelligt, i dette tilfælde skulle jeg dog bede om en regning – sikkert fordi de gerne ville have alle reaktioner med for som Nikolaj rigtigt nok skriver nedenstående så har Lidl jo netop delt videoen fra aftenene på Frederikshøj…

Smid en kommentar