Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. september 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Sæsonstart 2021

VIN UDEN PIS: Sæsonstart 2021
Vinhjernen

Velkommen tilbage til ”Vin uden Pis”. Klokken har slået 2021, pandemien raser endnu og dit hjemmekontor ligner måske vinanmelderens efterhånden? Her på kanalen har vi fået selskab af LIDL, der kaster nogle af sine vine ind i kampen om de eftertragtede Gastromand-ratings.

Mens vi lige giver alle luft til at komme ind i det nye år, lægger vi blidt ud med en omgang blandede bolsjer, inden der skal tages hul på egentlige temaer. Og pudsigt nok blev der alligevel indbygget et par små deltemaer blandt de indkomne vine, hvor der ellers var helt frit slag. Således var begge indkomne hvidvine på rieslingdruen, men dog fra hver sin ende af verdenen. Og på den røde side var hele fire ud af fem vine fra Spanien. Pudsigt!  Og så er det jo en udfordring at kåre en vinder og et bedste køb i et felt, der er så blandet.

Efter lange og modne overvejelser og utallige gensmagninger, skla jg nko loov for at gae+qh9458ndf erkrg…. Og jeg kom til sidst til den konklusion at samme vin løber med begge titler. Det var den, der bibragte størst begejstring hos anmelder-ganen og da det tillige er et usædvanligt godt køb, render den altså med hele molevitten i denne omgang. Vinen, der tidligere har fået topkarakter i en anden årgang, er og bliver en charmetrold selvom nyeste årgang er en tand lettere i udtrykket. Find selv ud af, hvilken vin, det er.

Blandede bolsjer 2021

Sherwood Estate Stoney Range Riesling 2019

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Pris: 79,- (normalpris 159,-)

Frisk, flintet og behagelig riesling-næse med begyndende petroleumsnoter, der ikke forstyrrer, men nærmest pirrer lidt, du ved. Behagelig og blid mund med fin lille sødme til at kæle for dine (i hvert fald mine) kronisk tannin-angrebne gummer. Tiltalende og ukompliceret vin.


Jakob Schneider Riesling Halbtrocken 2020 [BEDST I TEST og BEDST TIL PRISEN]

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 79,95 v. 6 (normalpris 109,-)

Sart, lidt underspillet næse, der blot afgiver en let parfumeret og tiltalende blomsternote. Munden er nærmest vanvittigt saftig og læskende. Der er intens syre, blid sødme og uhørt drinkability. Kom så, forår, så vi kan pøle bælle-riesling i ordets allerbedste forstand.


Irrepetible RED

Forhandler: LIDL

Pris: 50,-

Forsigtig næse med behagelig duft af modne blommer, kirsebær og en note af stald. Munden er saftig og let med en pæn håndfuld ru tanniner. Charmerende lille vin.


Contino Garnacha 2018

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 195,- (normalpris 249,-)

Nydelig næse af søde, røde bær med et lille vaniljepift. Munden er frisk og let med en ret heftig syre. Uhyre saftig vin, milevidt fra alle Rioja fordomme. Moderne og juicy stil og perfekt til fx en stegt kylling.


Viña Mayor Tinto Roble 2019

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Pris: 69,- (normalpris 119,-)

Lidt lukket næse uden synderligt meget frugt, primært bare krydret og med lidt fad. Ret tannisk mund, der sætter sig solidt i gummerne.  Lidt ude af balance og savner lidt fylde.


Spiculus Nero di Troia 2017

Forhandler: Jysk Vin

Pris: 89,95 v. 6 (normalpris 109,-)

Hybridnæse med ligelig fordeling af floral elegance og rustik, brettet staldduft. Munden er spicy, kraftig og ret intens. Det er Peter Vinding-Diers der står bag vinen og hans signatur er tydelig. Dejlig vin på drue, du garanteret ikke kendte.


Ser Passo Toscana 2018

Forhandler: Lidl

Pris: 45,-

Pris: Lidt lukket, men krydret næse af mørke bær og et lille pift af badedyr. Medium fyldig mund med let sødme. Bestemt drikkelig, men ikke synderligt italiensk eller toskansk


NEO Crianza Ribera del Duero 2016

Forhandler: Lidl

Pris: 75,-

Dufter af hyldebær og gran. Behagelig mund med god struktur og rustikke tanniner. Giv godt med luft og drik til kød. En kneben firer.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar