Gastromand.dk | 22. October 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Zacapa Nuet: En aften med masser af rom, violin og mindfulness…

Zacapa Nuet: En aften med masser af rom, violin og mindfulness…
Fynboen

Den 18. januar kan du opleve pop-up restauranten “Nuet” p√• Gemyse i K√łbenhavn. Bag konceptet st√•r Ron Zacapa, som i samarbejde med den svenske kok Edin Dzemat og bartenderne¬†Josephine Sondlo og Jonas Brandenborg Andersen sammens√¶tter en 3 retters middag med god mad og cocktails som omdrejningspunkt. Gastromand tog i den anledning en tur til Stockholm for at teste konceptet.¬†

Det er dog ikke kun mad og cocktails man f√•r, hvis man bestiller billet til en af de to seatings, som l√łber af stablen d. 18. januar. Hovedkonceptet bag Nuet er at v√¶re til stede i nuet. Glem alt om tiden og ikke mindst dine elektroniske enheder, og oplev i stedet gl√¶den og smagen ved maden og omgivelserne.

Zacapa p√• bordet …

Violin og mindfulness

Til at s√łrge for dette vil¬†mindfulness- og spiseekspert Maria Helander guide dig igennem middagen, og¬†violinist Andreas Bernitt vil s√łrge for en musikalsk oplevelse imellem retterne. Udover at det kan f√łles lidt underligt, at der st√•r en person og holder foredrag om, hvordan man skal tygge maden, s√• er det egentlig ogs√• en sjov og anderledes m√•de at g√• p√• restaurant. For mig var det, at maden var akkompagneret af et strygeinstrument, ogs√• en lidt sk√¶v oplevelse.

Edin Dzemat st√•r for l√łjerne bag gryderne

Edin forbereder sin selleri/tr√łffelret, som i √łvrigt smagte rigtig godt.

Kvaliteten p√• maden er i top, og det er kyndige h√¶nder, der st√•r bag. De tre retter samt cocktails byder p√• et hav af ingredienser, men kort fortalt er retterne: √ėsters, selleri og tr√łffel og til sidst en √¶bledessert. Hertil har man s√• sammensat nogle helt specielle cocktails. S√¶rligt den f√łrste cocktail er meget speciel og vil nok dele vandene lidt – og s√• vil jeg ikke r√łbe mere ;-).

Bliver oplevelsen bedre med violin? Jeg er lidt splittet.

Alt i alt byder oplevelsen på en spændende måde at bruge råvarer og ingredienser på, og det er særligt interessant, når man skal smage sig frem til hvad der er i hvilke retter og cocktails. Det kan godt være lidt tricky.

Cocktails med Ron Zacapa.

Holder konceptet?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg mener, man skal give sig tid til at nyde maden og oplevelsen, når man går ud og spiser. I hverdagen går tingene hurtigt, og det er ikke altid, man har tid til at nyde, smage, dufte og oplevele. Så idéen om at koble af og koncentrere sig om det i glasset eller på tallerken kan jeg rigtig godt lide.

Forretten med √łsters og bl.a. √¶bler og agurk.

Og man burde egentlig piske sig selv til at efterleve dette oftere, end mange nok g√łr. Ron Zacapa og Nuet har derfor fat i noget rigtigt fornuftigt her.

En ting, jeg dog ikke forst√•r, er, at vi til et Zapaca-arrangement slet ikke kom til at smage p√• noget ren rom. Jeg havde m√•ske forventet, at vi blev budt p√• noget enten f√łr eller efter middagen, men det skete desv√¶rre ikke. Vores program var stramt, ja, men jeg ville nu v√¶re glad for et enkelt glas. Omvendt, s√• g√łr det jo nok ikke s√• meget, hvis du er mere til cocktails end ren spiritus.

Dessert og tilh√łrende cocktail.

Selve retterne var lidt små, men jeg har ladet mig fortælle, at det bliver justeret til d. 18. og så synes jeg kun at to ud af de tre cocktails ramte plet. Det ændrer dog ikke ved mit overordnede synspunkt som er, at det er fedt at opleve et arrangement, hvor man decideret beder folk om at pakke deres mobiltelefoner m.m. væk og i stedet være i nuet.

Josephine doing her thing.

Praktisk information:

Du kan opleve pop-up restauranten Nuet p√• Gemyse i K√łbenhavn 18/1, hvor der vil v√¶re to
seatings, henholdsvis kl. 17-19 og kl. 20-22. Billetterne kan bestilles hos Gemyse via biletto.dk: https://billetto.dk/e/zacapa-nuet- billetter-241054.

Middagen koster 790 DKK, og den kommer til at bestå af to timers sansebombardement med
gourmetmad og cocktails i verdensklasse.

 

Smid en kommentar