Gastromand.dk | 19. January 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Zacapa Nuet: En aften med masser af rom, violin og mindfulness…

Zacapa Nuet: En aften med masser af rom, violin og mindfulness…
Fynboen

Den 18. januar kan du opleve pop-up restauranten “Nuet” på Gemyse i København. Bag konceptet står Ron Zacapa, som i samarbejde med den svenske kok Edin Dzemat og bartenderne Josephine Sondlo og Jonas Brandenborg Andersen sammensætter en 3 retters middag med god mad og cocktails som omdrejningspunkt. Gastromand tog i den anledning en tur til Stockholm for at teste konceptet. 

Det er dog ikke kun mad og cocktails man får, hvis man bestiller billet til en af de to seatings, som løber af stablen d. 18. januar. Hovedkonceptet bag Nuet er at være til stede i nuet. Glem alt om tiden og ikke mindst dine elektroniske enheder, og oplev i stedet glæden og smagen ved maden og omgivelserne.

Zacapa på bordet …

Violin og mindfulness

Til at sørge for dette vil mindfulness- og spiseekspert Maria Helander guide dig igennem middagen, og violinist Andreas Bernitt vil sørge for en musikalsk oplevelse imellem retterne. Udover at det kan føles lidt underligt, at der står en person og holder foredrag om, hvordan man skal tygge maden, så er det egentlig også en sjov og anderledes måde at gå på restaurant. For mig var det, at maden var akkompagneret af et strygeinstrument, også en lidt skæv oplevelse.

Edin Dzemat står for løjerne bag gryderne

Edin forbereder sin selleri/trøffelret, som i øvrigt smagte rigtig godt.

Kvaliteten på maden er i top, og det er kyndige hænder, der står bag. De tre retter samt cocktails byder på et hav af ingredienser, men kort fortalt er retterne: Østers, selleri og trøffel og til sidst en æbledessert. Hertil har man så sammensat nogle helt specielle cocktails. Særligt den første cocktail er meget speciel og vil nok dele vandene lidt – og så vil jeg ikke røbe mere ;-).

Bliver oplevelsen bedre med violin? Jeg er lidt splittet.

Alt i alt byder oplevelsen på en spændende måde at bruge råvarer og ingredienser på, og det er særligt interessant, når man skal smage sig frem til hvad der er i hvilke retter og cocktails. Det kan godt være lidt tricky.

Cocktails med Ron Zacapa.

Holder konceptet?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg mener, man skal give sig tid til at nyde maden og oplevelsen, når man går ud og spiser. I hverdagen går tingene hurtigt, og det er ikke altid, man har tid til at nyde, smage, dufte og oplevele. Så idéen om at koble af og koncentrere sig om det i glasset eller på tallerken kan jeg rigtig godt lide.

Forretten med østers og bl.a. æbler og agurk.

Og man burde egentlig piske sig selv til at efterleve dette oftere, end mange nok gør. Ron Zacapa og Nuet har derfor fat i noget rigtigt fornuftigt her.

En ting, jeg dog ikke forstår, er, at vi til et Zapaca-arrangement slet ikke kom til at smage på noget ren rom. Jeg havde måske forventet, at vi blev budt på noget enten før eller efter middagen, men det skete desværre ikke. Vores program var stramt, ja, men jeg ville nu være glad for et enkelt glas. Omvendt, så gør det jo nok ikke så meget, hvis du er mere til cocktails end ren spiritus.

Dessert og tilhørende cocktail.

Selve retterne var lidt små, men jeg har ladet mig fortælle, at det bliver justeret til d. 18. og så synes jeg kun at to ud af de tre cocktails ramte plet. Det ændrer dog ikke ved mit overordnede synspunkt som er, at det er fedt at opleve et arrangement, hvor man decideret beder folk om at pakke deres mobiltelefoner m.m. væk og i stedet være i nuet.

Josephine doing her thing.

Praktisk information:

Du kan opleve pop-up restauranten Nuet på Gemyse i København 18/1, hvor der vil være to
seatings, henholdsvis kl. 17-19 og kl. 20-22. Billetterne kan bestilles hos Gemyse via biletto.dk: https://billetto.dk/e/zacapa-nuet- billetter-241054.

Middagen koster 790 DKK, og den kommer til at bestå af to timers sansebombardement med
gourmetmad og cocktails i verdensklasse.

 

Smid en kommentar