Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Zacapa Nuet: En aften med masser af rom, violin og mindfulness…

Zacapa Nuet: En aften med masser af rom, violin og mindfulness…
Fynboen

Den 18. januar kan du opleve pop-up restauranten “Nuet” pĂ„ Gemyse i KĂžbenhavn. Bag konceptet stĂ„r Ron Zacapa, som i samarbejde med den svenske kok Edin Dzemat og bartenderne Josephine Sondlo og Jonas Brandenborg Andersen sammensĂŠtter en 3 retters middag med god mad og cocktails som omdrejningspunkt. Gastromand tog i den anledning en tur til Stockholm for at teste konceptet. 

Det er dog ikke kun mad og cocktails man fÄr, hvis man bestiller billet til en af de to seatings, som lÞber af stablen d. 18. januar. Hovedkonceptet bag Nuet er at vÊre til stede i nuet. Glem alt om tiden og ikke mindst dine elektroniske enheder, og oplev i stedet glÊden og smagen ved maden og omgivelserne.

Zacapa pĂ„ bordet …

Violin og mindfulness

Til at sÞrge for dette vil mindfulness- og spiseekspert Maria Helander guide dig igennem middagen, og violinist Andreas Bernitt vil sÞrge for en musikalsk oplevelse imellem retterne. Udover at det kan fÞles lidt underligt, at der stÄr en person og holder foredrag om, hvordan man skal tygge maden, sÄ er det egentlig ogsÄ en sjov og anderledes mÄde at gÄ pÄ restaurant. For mig var det, at maden var akkompagneret af et strygeinstrument, ogsÄ en lidt skÊv oplevelse.

Edin Dzemat stÄr for lÞjerne bag gryderne

Edin forbereder sin selleri/trĂžffelret, som i Ăžvrigt smagte rigtig godt.

Kvaliteten pĂ„ maden er i top, og det er kyndige hĂŠnder, der stĂ„r bag. De tre retter samt cocktails byder pĂ„ et hav af ingredienser, men kort fortalt er retterne: Østers, selleri og trĂžffel og til sidst en ĂŠbledessert. Hertil har man sĂ„ sammensat nogle helt specielle cocktails. SĂŠrligt den fĂžrste cocktail er meget speciel og vil nok dele vandene lidt – og sĂ„ vil jeg ikke rĂžbe mere ;-).

Bliver oplevelsen bedre med violin? Jeg er lidt splittet.

Alt i alt byder oplevelsen pÄ en spÊndende mÄde at bruge rÄvarer og ingredienser pÄ, og det er sÊrligt interessant, nÄr man skal smage sig frem til hvad der er i hvilke retter og cocktails. Det kan godt vÊre lidt tricky.

Cocktails med Ron Zacapa.

Holder konceptet?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg mener, man skal give sig tid til at nyde maden og oplevelsen, nÄr man gÄr ud og spiser. I hverdagen gÄr tingene hurtigt, og det er ikke altid, man har tid til at nyde, smage, dufte og oplevele. SÄ idéen om at koble af og koncentrere sig om det i glasset eller pÄ tallerken kan jeg rigtig godt lide.

Forretten med Ăžsters og bl.a. ĂŠbler og agurk.

Og man burde egentlig piske sig selv til at efterleve dette oftere, end mange nok gĂžr. Ron Zacapa og Nuet har derfor fat i noget rigtigt fornuftigt her.

En ting, jeg dog ikke forstÄr, er, at vi til et Zapaca-arrangement slet ikke kom til at smage pÄ noget ren rom. Jeg havde mÄske forventet, at vi blev budt pÄ noget enten fÞr eller efter middagen, men det skete desvÊrre ikke. Vores program var stramt, ja, men jeg ville nu vÊre glad for et enkelt glas. Omvendt, sÄ gÞr det jo nok ikke sÄ meget, hvis du er mere til cocktails end ren spiritus.

Dessert og tilhĂžrende cocktail.

Selve retterne var lidt smÄ, men jeg har ladet mig fortÊlle, at det bliver justeret til d. 18. og sÄ synes jeg kun at to ud af de tre cocktails ramte plet. Det Êndrer dog ikke ved mit overordnede synspunkt som er, at det er fedt at opleve et arrangement, hvor man decideret beder folk om at pakke deres mobiltelefoner m.m. vÊk og i stedet vÊre i nuet.

Josephine doing her thing.

Praktisk information:

Du kan opleve pop-up restauranten Nuet pÄ Gemyse i KÞbenhavn 18/1, hvor der vil vÊre to
seatings, henholdsvis kl. 17-19 og kl. 20-22. Billetterne kan bestilles hos Gemyse via biletto.dk: https://billetto.dk/e/zacapa-nuet- billetter-241054.

Middagen koster 790 DKK, og den kommer til at bestÄ af to timers sansebombardement med
gourmetmad og cocktails i verdensklasse.

 

Smid en kommentar