No Comments
Stik os en kommentar
Den til grillen: Hvidløgs/urtemarinade
Marinade
Sommeren er over os, og det betyder masser af grillvejr og en duft af træ, kul og gas fra altaner og haver.
En god marinade er et must til grillmad, og her kommer et bud på en simpel og hurtig af slagsen.
Læs også: Vintermarinade med Gammel Dansk
Denne marinade brugte jeg til en øko-flanksteak, men den fungerer også til kalv og grisekød. Flanksteaken kom jeg bare på en rygende varm grill, og så et par minutter på hver side – nemt!
Ingredienser
- 2-3 spsk olivenolie
- citronsaft fra en citron
- 3-4 spsk soya
- 1 tsk honning
- 1 skud peber
- 1 skud salt
- 1 nip cayennepeber
- 3-4 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld finthakkede urter (gerne estragon, timian, merian og rosmarin)
Sådan gør du
- Fyr det hele i en blender/minihakker eller lignende (stavblender kan også bruges).
- Blend hele skidtet fint, så det hele er så jævnt som muligt.
- Brug marinaden til oksekød og lad det gerne trække hen over natten for bedste resultat,
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Submit a Comment