Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juni 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Den til grillen: Hvidløgs/urtemarinade

Den til grillen: Hvidløgs/urtemarinade
Fynboen

Sommeren er over os, og det betyder masser af grillvejr og en duft af træ, kul og gas fra altaner og haver.

En god marinade er et must til grillmad, og her kommer et bud på en simpel og hurtig af slagsen.

Læs også: Vintermarinade med Gammel Dansk

Denne marinade brugte jeg til en øko-flanksteak, men den fungerer også til kalv og grisekød. Flanksteaken kom jeg bare på en rygende varm grill, og så et par minutter på hver side – nemt!

Så grilles der!

Hvidløgs/urtemarinade

Marinade
5 fra 1 stemme
Ret: Marinade
Køkken: Grill
Keyword: grill, grillmad, hvidløg, marinade, urter
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 2-3 spsk olivenolie
  • citronsaft fra en citron
  • 3-4 spsk soya
  • 1 tsk honning
  • 1 skud peber
  • 1 skud salt
  • 1 nip cayennepeber
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld finthakkede urter (gerne estragon, timian, merian og rosmarin)

Sådan gør du

  • Fyr det hele i en blender/minihakker eller lignende (stavblender kan også bruges).
  • Blend hele skidtet fint, så det hele er så jævnt som muligt.
  • Brug marinaden til oksekød og lad det gerne trække hen over natten for bedste resultat,
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

TIP: I stedet for at drysse lidt salt på kødet inden det serveres, så prøv at rive parmesan ud over kødet.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar