Gastromand.dk | 20. January 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Den Ultimative Vinteraften: Bål & Gammel Dansk

Den Ultimative Vinteraften: Bål & Gammel Dansk
Fynboen

Det er svært at toppe en hyggelig aften sammen med gutterne hvor koner, kærester og børn kan blive hjemme og vi andre bare kan være os selv. Et arrangement i det fri, hvor bål, bajere og en lille bitter er omdrejningspunktet for en god aften.

Husk godt med brænde til bålet

Der hygges rundt om bålet.

Dette havde jeg sat mig for at arrangere, så jeg måtte genåbne udekøkkenet, og så blev der ellers fyret op i bålet samt grillen og fortalt rigelig røverhistorier.

Vintermarinaden blev brugt til kyllingelår. God fingermad rundt om et bål.

Våde varer var der masser af, så hvad skulle man finde på at servere? Det blev kyllingelår marineret i en asiatisk inspireret marinade tilsat Gammel Dansk Chili Shot. Det fungerer rigtig godt, så her får du opskriften. Selve opskriften kan du godt halvere, hvis ikke du skal marinere så meget kød.

Læs også: En hot weekend: Røræg med chili og en bitter til, tak!

Kødet grilles, og vi varmer os på en lille skarp imens.

Der “prøvesmages”.

Det er vigtigt lige at få noget at varme sig på.

Kyllingelår med Gammel Dansk. We like!

Ingen bestik, vi bruger bare fingrene.

Læs også: Weekendtesten: Gammel bitter på nye flasker

Husk rigelige far jokes og røverhistorier.

Vintermarinade med Gammel Dansk
Forfatter: 
Kategori: Marinade
Køkken: Grill
 
Ingredienser
  • 2 dl Gammel Dansk Chili Shot
  • 2½ dl Soya
  • 1 dl sukker
  • Et par finthakkede hvidløg
  • En lille smule sesamolie
  • salt/peber
  • lidt hakket ingefær (kan undlades)
Tilberedning
  1. Smid det hele i en skål og rør rundt til sukkeret er opløst.
  2. Smag til
  3. Mariner dit kød (jo længere tid, jo bedre)
  4. Grill kødet og server

 

Flydende varme.

Husk rigeligt med bitter til en god herreaften.

Så husk at opskriften på en god herreaften kun kræver godt kammeratskab, masser af våde varer og noget lækker mad, og så nok lige en skarp eller to.

Hvordan holder du en herreaften? Og hvad for en skarp drikker I?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: