En hot weekend: Røræg med chili og en bitter til, tak!
Det er weekend og du har brug for en god gedigen start på dagen. Du trænger til en undskyldning for at få en skarp, så det hele ligesom bare starter lidt bedre. Du føler dig lidt eventyrlysten og er i en overspringshandling kommet til at købe en flaske Gammel Dansk Shot med hjem – ja, den skulle jo prøves.
Mit forhold til bitter er nok som de flestes. Jeg får det på værtshus, herretur eller bare generelt når jeg mister evnen til at tænke klart. En bitter for mig passer desuden godt til morgenmaden. Den er krydret og skarp, og man vågner, når den passerer det bagerste af tungen. Og sammen med en god kop kaffe så fremhæver det bitterheden.
Gammel Dansk Shot er nytænkning, hvor trendy ingredienser som chili og lakrids er tilføjet, så det er ikke bare nok med det traditionelle morgenbord. Noget skal have et twist.
Gammel Dansk Shot minder i smagen meget om en normal Gammel Dansk, men jeg fornemmer godt, at der er tilsat lidt ekstra sager. For mig er smagen af chili til stede, men den er ikke overdøvende. Du kan evt. læse lidt mere uddybende om den her: Weekendtesten: Gammel bitter på nye flasker
Nedenstående udgave af røræg er en version, som passer rigtig godt til en Gammel Dansk Shot, da chilien fremhæver smagen i bitteren. Samtidig er peberfrugten med til at understøtte sødmen. Er du til det super spicy, så kan du godt give retten lidt ekstra chili. Nyd røræggene med nogle gode pølser, bacon og noget hjemmebagt brød.
Skål og velbekomme.
Ingredienser
- 6 æg
- 2 røde chili
- 1 løg
- 1 rød snackpeber
- en sjat mælk
- salt
- lakridspeber
- karse til pynt
Sådan gør du
- Hak chili fint.
- Skær løg og peberfrugt i små firkanter.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- Rør salt og peber i og sjat mælk
- Kom lidt olie på en varm pande (gerne en sautepande) og steg dine grøntsager lidt møre.
- Kom æggene sammen med grøntsagerne i panden og rør lidt rundt en gang i mellem. Skru evt. lidt ned for varmen, så det ikke brænder på.
- Når æggene har den rigtige konsistens, så er de klar til servering.
- Smag evt. til med lidt ekstra salt, og pynt med karse.
- Velbekomme.
Får du en bitter til brunchen?
Stik os en kommentar
Kommentarer