Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Grillmarinade med Gammel Dansk

Grillmarinade med Gammel Dansk
Fynboen

Det er svært at toppe en hyggelig aften sammen med gutterne hvor koner, kærester og børn kan blive hjemme og vi andre bare kan være os selv. Et arrangement i det fri, hvor bål, bajere og en lille bitter er omdrejningspunktet for en god aften.

Dette havde jeg sat mig for at arrangere, så jeg måtte genåbne udekøkkenet, og så blev der ellers fyret op i bålet samt grillen og fortalt rigelig røverhistorier.

Våde varer var der masser af, så hvad skulle man finde på at servere? Det blev kyllingelår marineret i en asiatisk inspireret marinade tilsat Gammel Dansk Chili Shot. Det fungerer rigtig godt, så her får du opskriften. Selve opskriften kan du godt halvere, hvis ikke du skal marinere så meget kød.

Grillmarinade med Gammel Dansk

5 fra 2 stemmer
Ret: Marinade
Køkken: Grill
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 2 dl Gammel Dansk Chili Shot
  • dl Soya
  • 1 dl sukker
  • Et par finthakkede hvidløg
  • En lille smule sesamolie
  • salt/peber
  • lidt hakket ingefær kan undlades

Sådan gør du

  • Smid det hele i en skål og rør rundt til sukkeret er opløst.
  • Smag til
  • Mariner dit kød (jo længere tid, jo bedre)
  • Grill kødet og server
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Husk godt med brænde til bålet

Der hygges rundt om bålet.

Læs også: En hot weekend: Røræg med chili og en bitter til, tak!

Kødet grilles, og vi varmer os på en lille skarp imens.

Der “prøvesmages”.

Det er vigtigt lige at få noget at varme sig på.

Kyllingelår med Gammel Dansk. We like!

Ingen bestik, vi bruger bare fingrene.

Læs også: Weekendtesten: Gammel bitter på nye flasker

Husk rigelige far jokes og røverhistorier.

Flydende varme.

Husk rigeligt med bitter til en god herreaften.

Så husk at opskriften på en god herreaften kun kræver godt kammeratskab, masser af våde varer og noget lækker mad, og så nok lige en skarp eller to.

Hvordan holder du en herreaften? Og hvad for en skarp drikker I?

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar