Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 8. maj 2021

Scroll to top

Top

41 kommentarer

Basis barbecue marinade – god til alt!

Sommeren er forlængst over os og det betyder ild i Weberen hos samtlige danske mænd med lidt have eller altan og bare en smule urinstinkt.

Klar til påsmøring…

På Fri.dk giver Jan Hurtigkarl et par gode grilltips, men undertegnede og de andre Gastromænd vil naturligvis ikke stå tilbage og derfor forsøge at give vores indspark og derfor står juli måned i kul, tændvæske og røgens tegn på Gastromand.

Prøv også: Amerikansk BBQ-sauce

Vi starter ud med noget af det aller vigtigste – en go’ (rigtig go’) basis barbecue marinade! Opskriften er blevet perfekteret gennem især de seneste par grillsæsoner – here goes:

 

Barbecue marinade

4.22 fra 95 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • - 1 dl af din favorit olie
  • - 1/2 dl ketchup - her er Heinz naturligvis at foretrække:)
  • - 2 store spsk. brun farin - honning el. sirup kan også gøre det
  • - 2 spsk. soya
  • - 1-2 spsk. æblecidereddike - anden eddike kan naturligvis også bruges - prøv dig evt. frem
  • - 1 fed presset hvidløg
  • - Lidt tørret chili
  • - Evt. et par "skvæt" tabasco

Sådan gør du

  • Der er vel næppe snakke om tilberedning når der er tale om at røre samtlige ingredienser sammen... :)
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Prøv også: Kold vinegarsauce

BBQ-marinaden er med succes brugt til lam, svin og okse og jeg ville heller ikke tøve med at bruge den til lidt fugl, hvis man er til den slags. I nogle af de næste indlæg skal vi bl.a. se på hvad marinaden kan bruges til.

Hvilken barbecue marinade er din favorit?

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Helle Mortensen

    Denne her marinade er en sikker vinder til al slags kød på grillen. Fandt den sidste år, og bruger den gang på gang. Takker!

  2. Anni Heinemeier

    5 stars
    Lækkert til flere slags kød

  3. Andreas

    Det funker bare!

    Nem at lave, smager skønt og så er der masser af mulighed for at “bygge på”, hvis man vil eksperimentere.

  4. Ilse Høivang

    Fin marinade. Jeg rystede den bare sammen i et glas. Nemt.

  5. Olga Munk Knudgaard

    Super super

  6. Dennis J

    Heinz! :o:o:o

  7. Lone Højris

    5 stars
    Fabelagtig! Selvom jeg, i mangel af honning og eddike, brugte rørsukker og Rice vineegar og en sjat sød chilisauce :-)

  8. Karen

    Bedste marinade ever! Min husbond kan ikke tåle chili og tabasco, så de fleste købemarinader er no go. Her udelader vi bare de to ingredienser, og marinaden er fantastisk alligevel – både til gode bøffer, svinemørbrad og kyllingebryst. Vi har endnu ikke prøvet noget, den ikke var god til! Og jeg laver som regel dobbelt portion – i en tom ketchup flaske holder den sig fint i køleskabet :-)

  9. Joan Nielsen

    Den bedste marinade nogen sinde,har brugt den mange gange,men er i tvivl om hvor meget kød der kan bruges til denne portion.

    På forhånd mange tak.

  10. Rasmus FJ

    5 stars
    Super lækkert. Andet år i træk jeg bruger denne opskrift til min nytårs hovedret (Svinemørbrad med råstegte kartofler, bønnesalat og whiskysauce.)

    Tak Gastromand!

  11. Jannie

    5 stars
    Mums! Må man spise den med ske? ?
    Super god opskrift og dejlig nem tilberedningsguide ?

  12. Malene

    Hvor meget kød er der til i opskriften? Jeg har 1500g kyllingelår..

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering