Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Årets Julevin 2017: Tætteste løb nogensinde! Se vinderne her

Årets Julevin 2017: Tætteste løb nogensinde! Se vinderne her
Gastromand

For 7. år i træk skal vi kåre årets bedste julevin – en smuk tradition der formegentlig vil sikre et tomt vinlager hos vinderne af vores kåring. Vi vil ikke afsløre noget allerede nu, for det var noget af en gyser ved dette års smagning…

Læs også : Årets julevin 2016

Interessen fra både læsere og vinforhandlere er fortsat enorm – faktisk ret overvældende. Feltet bliver stærkere år efter år og det kommer alle de trofaste læser til gode, for det betyder sådan set, at vi finder bedre og bedre vine til vores elskede julehøjtid – skål!

MadFar – Aka Thomas Farsinsen…

Lad os starte med det vigtigste…

For første gang i mange år skal jeg ikke nævne vores vanlige lokaler, men i stedet for vores gode ven og kollega Thomas “Madfar” Farsinsens cafe i Nørresundby. Hvis du ikke allerede kender Madfar, så vil vi anbefale, at du kigger forbi hans blog “Madfar“.

We were in love – Madfar kan sgu det der med julemad…

En vigtig ret når det testes julevin…

Sidste år åbnede Madfar Cafe Lindholm sammen med den erfarne restauratør Rene Maxwell, der tidligere har været involveret i  steder som Cafeministeriet, Klostertorvet og Brasserie Mundgott. I mine øjne er Madfar Danmarks svar på Jamie Oliver! Han laver feel-good comfort food som smager himmelsk! Sådan var det også denne søndag eftermiddag.

Sprængt langtidsstegt flæskesteg…

Der blev disket op med and, flæskesteg, brunede kartofler, rødkål og en meget heftig sovs! Desuden havde Kim Schulz sørget for lækkert hjemmelavet pålæg som blev nydt med groft brød og hjemmerørt mayonaise.

Coldcuts fra Kim Schultz…

Jeg tager hatten af…

37 vine skulle vi smage, dufte og nyde, og nærmest alle bud er utrolig flotte – da vi startede for 7 år siden faldt hver anden vin igennem og kunne næsten vurderes ude på sekunder, nu kræver det lang tid, meget diskussion og pointene ligger tættere og tættere. Det betyder, at niveauet er meget højt og jeres bud er utrolig skarpe – derfor tager jeg hatten af! Alle fortjener en rose for indsatsen. Tak for det.

Klar til blindsmagning…


Årets Top 5

Edmeades Zinfandel 2013

Denne vin gjorde det godt i én af vores tidligere vinanmeldelser hvor Anders Halskov alias Vinhjernen kårede den som “Bedst i Test“. Derfor kommer det heller ikke bag på os, at denne vin er placeret i Top 5. Området hedder Mendocino County hvor vi finder Edmeades Vineyards. Den har en tæt og lokkende næse med krydret frugt. Ret tør mund for både drue og område, men det trækker bestemt ikke ned. Den klarede sig flot til den tunge julemad.

 

 

 

 

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

119 kr. ved 6 stk. hos Jyskvin


Chateauneuf du Pape – Telegramme 2015

Et fantastisk bud fra Chateauneuf du Pape som har flot balance og god syre. Masser af duft af kirsebær, lakrids, mynte, tørret frugt, kærnemælk og en kølig duft og smag som passer virkelig godt til den gode fede julemad. Det var tæt på håndgemæng for vi kunne nå til enighed og til sidst blev det foreslået, at vi raflede om hvor på skalaen denne skulle placeres – heldigvis blev det da afgjort til sidst – uden kamp! Denne vin lå ikke højt på point i første runde, men efter havde været åbnet noget tid skete der små mirakler.

 

 

 

 

 

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

249 kr. hos Theis Vine


Basket Press Syrah 2014

Vi ser ofte Syrah i vores kåringer, men faktisk er det ikke så tit, at de ender i Top 5. Årsagen er, at der ofte mangler noget syre og sødmen simpelthen overskygger alt. Når sådan en vin så sættes til en sødmefuld julemad, med søde brunede kartofler og rødkål bliver det bare for “sødt i sødt”. Denne har dog langt mere end sødme, der er nemlig masser af tanniner og en herlig tør duft af timian, eucalyptus og tørret græs. Skjold Burne har tidligere placeret sig højt i vores kåringer, så denne kommer ikke som en chok for os! Godt gået

 

 

 

 

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

199,75 kr. pr. stk. hos Skjold Burne


Corte Scaletta Cabernet Sauvignon Veneto IGT 2012

Det er altid sjovt når noterne kigges igennem – til denne var der klar enighed om, at denne vin bestemt var fra Rhöne – hehe, vi blev klogere! Faktisk kom det bag på alle, at vi skulle omkring Verona i den østlige del af Valpolicella og endnu mere at druen var Cabernet Sauvignon.

 

 

 

 

 

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

149,95 kr. ved køb af 6 flasker Andrup Vin


Felino Mendoza Viña Cobos Malbac 2013

Så kommer aftenens overraskelse eller i hvert fald den vin som stak mest udenfor. En god malbec fra Argentina som kan købes til ret beskedne penge. Flere gættede på, at dette var spanske druer måske fra Ribera del Duero men nej, endnu engang var vi ikke skarpe nok! Det ændrede dog ikke ved, at denne vin lå helt i top på point, da balance, smag og duft var ren home-run! En vin som kan rense helt igennem den fede mad. Det er ikke første gang Philipson har vine med i Top 5, flot!

 

 

 

 

 

 

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

89,95 kr. ved 12 stk. hos Philipson


Og årets julevin 2017 er!

Årets Julevin 2017 er fra Theis Vine…

Endnu engang løber en Rhone vin med sejren! Chateauneuf-Du-Pape for the world -Chateauneuf du Pape – Telegramme 2015! Men men men – det skal dog siges, at Felino Mendoza Viña Cobos Malbac 2012 bør nænves her, for det var en promille som adskilte disse vine! Så derfor opfordrer vi faktisk til, at I køber begge og fortæller os hvem I mener der er jeres favorit! Philipson får lige en ekstra rose her da prisen taget i betragtning burde placere den på en delt førsteplads – men there can be only one! Stort tillykke til vinderen.

 Deltagerne

Flotte bud…

Hvordan?

Præcis som de andre år starter smagningen med en runde, hvor vinene smages én efter én, blindt og uden mad. Der noteres så point og bedømmelsen kommer til at afgøre en TOP 5, som bliver gensmagt til maden. Herefter kåres årets vinder samt 2. og 3. pladsen.

Sidste års vinder var iøvrigt med igen…

Til sidste endnu engang tak for jeres bidrag, det er spændende og udfordrende at kigge jeres bud igennem. Bliv endelig ved med at hæve baren for vores kåringer – om nogle få år rammer vi jo 10 års jubilæum, hvor vi regner med at samtlige vine skal være fra årgang 1982 og kun fra Bordeaux :-)

Glædelig Jul!

Hvad synes du årets TOP 5? Er det julevin for dig eller går du en helt anden retning? 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Christian Falberg Goth

  Årets Julevin 2018, er den nydt og fundet?:-)

  • Hold øje med GM imorgen Christian :-)

   • Christian Falberg Goth

    Will do:-)

 2. Jonas

  Der mangler lige en prisindikation på vinder vinene :)

  • Hey Jonas – der står lige under dem med link :-)

Smid en kommentar