Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 15. november 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Fasan sauté Stroganoff à la GM

Gastromand

Så er det virkelig blevet efterår, og udover brase– og simreretter er det også lig med vildt på menuen – i hvert fald hvis man som undertegnede er tildelt licens til at dræbe (læs: jagttegn). Selv var jeg heldig i weekenden, at få fingrene i seks helt friske fasaner, så det kom der en god søndagsmenu ud af.

Pris

4 personer: Puha, ja ca. 130 kr. , jeg gav 17 kr. pr. fasan:)

Ingredienser
Brystkødet fra 2 fasaner (jeg havde to temmelig store kokke) – andet vildtkød kan naturligvis bruges
1 spsk. stødt enebær
3-4 spsk. edelsüss paprika
Mel
½ bundt bredbladet persille
3-4 løg
½ glas perleløg
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. honning
Oliven olie/smør
Ca. 600 g markchampignon (eller lignende)
6 tykke skiver bacon – gerne tørsaltet fra slagteren
2 spsk. koncentreret tomatpure
2½ dl. liter fløde eller 2 ½ dl. creme fraise 38% – ja otteogtredive procent;)
Salt og peber

Tilberedning

Brysterne skæres i strimler på størrelse med en lillefinger og pudres ind i paprikaen, stødt enebær og en smule mel. Tilsæt også salt og peber.
Bacon skåret i mindre strimler steges på en pande til de er gyldne og sprøde. Så tages de op sammen med halvdelen af det overskydende baconfedt og sættes til side.
3-4 løg, hakkes og klares sammen med perleløgene i det overskydende baconfedt sammen med æbleeddike, honning samt salt og peber.  Når løgene er klare, fisker man dem op og sætter dem til side. Champignonerne renses og skæres i tynde skiver og steges på i samme pande med det sidste baconfedt. Til sidst samles det hele sammen med bacon og steges et par minutter. Stil det til side og fat en ny gryde.

Nu er det tid til, at kødet skal på. Tag lidt smør og smelt sammen med oliven olien, og her behøver man ikke sparre! Varm gryden godt op. Brun nu kødet over en rask ild i et par minutter. Paprikaen kan brænde på, så ca. 30 sekunder efter kødet er smidt på vendes det hurtigt rundt, vendt så 30 sekunder igen, og vend det rundt igen. Det er vigtigt, at kødet bliver brunet ved høj varme, da målet er, at have en saftig kerne. Hvis man rører for meget rundt sænker man varmen og kødet afgiver væske og det er ikke meningen!
Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsættes et par skefulde koncentreret tomatpuré som brændes af. Nu tilsættes løg, bacon og de ristede champignons. Sluk for komfuret og lad retten “finde sig selv” et i par minutter – Tilsæt fløde/creme fraise og varm retten hurtigt igennem. Smag til med salt og peber og server den rygende varm!

Tilbehør
Kartoffelmos
800 g. kartofler
1½ dl. Varm mælk
50 g smør
2 spsk. oliven olie
½ bundt bredbladet persille

Kog kartoflerne møre, mos kartoflerne. Rør smør, mælk og olie i med en håndmikser, men kun meget hurtigt til klumperne er ude. Herefter vendes persille i med fx en dejskraber. Forsøgt så vidt muligt, at vende luft i mosen, så bliver den mindre bastant.

Selleripuré
1 knoldselleri
Ca. ½ l sødmælk
Et stykke baconsvær
1 stor spsk. smør
Salt og peber

Skræl sellerien og skær den i mindre stykker. Kog den helt mør i mælken sammen med baconsværen. Pas nu endelig på, at det ikke brænder på!

Kassér sværen og kom selleristykkerne i en blender. Tilsæt lidt mælk og smør, mens der blendes, til konsistensen er fløjlsblød.

Smag til med salt og peber. Varm forsigtigt op inden servering.

Tak til Brødrene Price, Webmasteren og Jamie Oliver for inspiration:)

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Det lyder lækkert. Veltilberedt fasan er virkelig godt. Jeg har selv været på fasanjagt en enkelt gang. Ramte godt nok ikke noget, men jeg tror, at jeg skræmte en enkelt eller to :)

    • HAHA Tak. Du har helt ret – man kan tydeligt smage når fuglene er helt friske og nyskudte. Og så er der bare noget lækkert over vildt i denne kolde tid. Har du selv jagttegn?

  2. Sune

    Smagte rigtig godt og konen var også imponeret. 👍

    • Fedt Sune! Så ved man at man har gjort noget rigtigt ikke? :-)

Smid en kommentar