Gastromand laver morgenmad: Madame Croque
Vi laver simpelthen for lidt morgenmad på Gastromand – så er det sagt. Problemet er ofte, at vi måske har lidt tømmermænd i weekenderne, hvor vi ellers har god tid. Denne ret er god rimelig enkelt lige at smække sammen, og hvis du har handlet dagen inden så er det faktisk intet problem…
Inden vi starter, så har det altid undre mig lidt, at “Madme Croque” er den med spejlægget, jeg synes den hører til “Monsieur” i stedet for – men skidt nu med det – det er den jeg foretrækker.
Webmasteren har faktisk lavet den for nogle år siden og selv om det er et gammel indlæg, så tager jeg sgu hatten af – billederne er faktisk ikke så slemme som noget af de vi lavede den gang faktisk er det nærmere ren nostalgi!
Ingredienser
- 4 skiver af dit yndlingsbrød –
- 4 store skiver god skinke
- 250 g revet ost – gerne gruyere eller som her hvis du har en rest Unika
- 250 g creme fraiche – fedt% afhænger af dine tømmermænd - men nok 38%
- 2 spsk dijonsennep
- 2 spejlæg
- Smør og olie til stegning - i gode mængder
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør creme fraiche sammen med sennep, 100 g af den revne ost og smag til med salt og peber
- Placér 2 skiver brød på en pande opvarmet med masser af smør og lidt olie
- Smid 1 skive skinke på hver, derefter en go’ skefuld af den sammenrørte creme, drys med resten af den revne ost
- Læg en skive brød på toppen og lad det stege langsomt til det er gyldent og sprødt.
- Du har nu en Croque Monsieur – for at gå fra Monsieur til Madame og rigtig tømmermændsdræber, spejler du 2 æg og smider et spejlæg på hver af dine Croques.
Hvis du undrer dig over det røde på billedet så er det “Grenadine” som franskmændene og kvinderne nyder at drikke om morgenen i stedet for alkohol. En kop stort kaffe fungerer også glimrende…
Lov mig, at du laver dette i næste weekend eller måske allerede nu, det er virkelig den ultimative morgenmads og tømmermændsret!
Stik os en kommentar-
Wifey her hjemme, er bestemt ikke fan af sennep. Kunne man blande noget andet i den cremefraiche?
-
Hej Per – beklager det urimelig sene svar (WordPress har valgt ikke at pushe mails ud til os længere) – men du kan jo bare undlade :-) Ellers hvad så med noget tomat-chutney?
-
Comments