Surdejsvafler: Opskrift på de lækreste nybagte surdejsvafler
Hvis du har fulgt med i vores surdejsskole, har du nok oplevet at have en masse surdej til overs. Når du fodrer din surdej, skal du normalt kassere minimum halvdelen.
Brug en god portion af din surdej på disse vafler, og du har en glad mave og familie. De laves dagen før, og dejen kan sagtens stå i køleskabet i længere tid end det.
Ud over at være bløde og søde så har de også et syrligt pift fra surdejen. Det gør dem velegnede til at servere med æg, bacon, pølser og sirup – ja tak!
Dejen kan også uden problemer bruges til at bage amerikanske pandekager af. Du vipper den bare op på en pande, steger dem til der er luftbobler på toppen, vender og vupti – klar til sirup og smør!
Og gider du slet ikke alt det surdejspjat og vil bare have vafler? Så bare erstat de 200 g surdej med 100 g og 100 g vand.
Vaffeldejen er god og tung, så det kræver et vaffeljern med riv i for at få dem bagt igennem. Jeg har brugt et vaffeljern fra Tefal Snack Collection til at give dem prygl med
Ingredienser
Fordejen
- 200 g surdej behøver ikke være fodret og kan komme direkte fra køl
- 250 g hvedemel
- 50 g sukker
- 400 g kærnemælk eller A38
Vaffeldejen
- Hele fordejen
- 50 g smeltet smør
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
Udstyr
- Vaffeljern
Sådan gør du
Fordejen
- Bland alle ingredienserne til fordejen.Husk nu ikke at bruge ALT din surdej, men gem en klat i køleskabet som du fodrer.
- Fordejen skal stå på køkkenbordet natten over. Hvis du er gået i gang i endnu bedre tid end det, fx morgenen før, kan den stå i køleskabet, indtil du tager den ud om aftenen.
Vaffeldejen
- Tænd dit vaffeljern, så der er fuld skrald på det, når du skal bruge det.
- Om morgenen smelter du smørret først og lader det køle lidt af.
- Pisk æggene godt og pisk det smeltede smør i æggemassen.
- Pisk salt og bagepulver i massen.
- Hæld nu roligt fordejen ned i æggemassen, imens du pisker den godt sammen og sørger for, at det hele bliver blandet godt.
- Så er det bare om at komme i gang med at bage vafler. Jo mørkere, jo bedre 😍Jeg har brugt et vaffeljern fra Tefal Snack Collection, der giver dejen godt med tæv.
- Serveres gerne med æg, bacon, pølser og alt, hvad der hører til en god morgenmad!
Smid en kommentar