Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

Vin
No Comments

På Winecrawl i Odense: Det er et hit

På Winecrawl i Odense: Det er et hit
Fynboen

Pubcrawl er et kendt koncept og med 5 værtshuse i gåafstand fra min bopæl mener jeg at mestre denne disciplin ret godt. Jeg har udfoldet mig i flere byer – både i øst og vest, og naturligvis flere gange i Odense. Nu står den på vinbarer i stedet for…

Jeg må tilstå, at resultatet næste morgen er det samme om du vælger bar eller vinbar (note to self). I Odense er der den seneste tid dukket flere nye vinbarer op. De har spredt sig som en gang influenza i Odense midtby. Jeg kan jo godt lide vin, så jeg bærer over med epidemien, og jeg kan blot glæde mig over de mange muligheder, jeg nu har lige ved hånden.

Læs også: D.I.Y. vinkælder

For nylig besluttede vi, en flok venner, at tage rundt på nogle af de forskellige nye steder og afprøve dem. Det blev til 4 besøg, og så havde vi vist også fået, så hatten passede.

Den lettilgængelige – Amy’s Bar & Winehouse

Vi lagde ud med Amy’s Bar & Winehouse. Amy’s Bar ligger op og ned ad flere caféer og spisesteder og har i det hele taget en ret god placering.

Amy’s Bar minder mig mest af alt om en lille, hyggelig fransk café. Flinkt personale og rimelige priser. Et glas vin kan erhverves for under 50 kr., og så kan alle vel være med. Udvalget af snacks er simpelt og velsmagende, og der er nok til, at man kan sidde og hyggedele.

Udover vin kan du også få lidt snacks på Amy's.

Ud over vin kan du også få lidt snacks på Amy’s.

Personalets viden omkring vin er jeg dog lidt i tvivl om. Det virker ikke som, at du får den helt store vinoplevelse her, men jeg synes dog heller ikke, at det er det, som stedet sigter efter.

Indretningen præges af flere forskellige typer siddepladser. Du kan sidde i baren, ved højborde på barstole og ved almindelige borde. Du kan sågar sidde udenfor.

Amy’s Bar er virkelig hyggelig og ligetil, og den vin og de snacks, vi fik, smagte dejligt – især til prisen.

Link til hjemmeside: http://www.amysbar.dk/

Link til facebookside: https://www.facebook.com/Amys-Bar-270727863278961/

Hvidvinen holdes kølig på Amy's.

Hvidvinen holdes kølig på Amy’s.

Den intime – Lalou Vinbar

Vi gik fra Amy’s og hen til Lalou, som var stop nr. 2. Lalou Vinbar ligger godt gemt i et lille stræde midt i Odense. Her er ikke mange siddepladser, så stemningen er ret intim – du sidder tæt. Her mærker du også tydeligt kærligheden for vin i både indretning og i den betjening, som man får. Til forskel fra Amy’s kan man nu også finde absurd dyre vine på kortet. Der er dog heldigvis også vine til den almindelige pengepung.  Personalet har tydeligvis en indsigt i vinens verden, og betjeningen afspejler det kraftigt.

Kyllingerilletten kan anbefales.

Kyllingerilletten kan anbefales.

Dette var mit 2. besøg på Lalou, og det bliver nok ikke det sidste. Kvaliteten på snack og vin er i top, og jeg falder hurtigt for den intime atmosfære. Der skal i øvrigt lyde en varm anbefaling til kylingerilletten med andefedt og fennikelpølsen.

Link til hjemmeside: http://www.lalouvinbar.dk/

Link til facebookside: https://www.facebook.com/Lalouvinbar

Pengepungen rakte ikke til Pingus, så vi måtte "nøjes".

Pengepungen rakte ikke til Pingus, så vi måtte “nøjes”.

Heldigvis er der rigeligt på lager.

Heldigvis er der rigeligt på lager.

Den nørdede – S’vineriet vinapotek

Efter at de to første vinbarer var besøgt, gik turen til S’vineriet. Foruden det opfindsomme navn, så er det også den ældste af de fire vinbarer vi besøgte – dog stadig ret ny.

Navnet siger vist det hele.

Navnet siger vist det hele.

På dette tidspunkt af aftenen var vi nok ved at være lidt beduggede. Så tjenerens tålmodighed blev nok sat på en prøve. Et kig i vinkortet viser, at priserne starter i den lave ende. Jeg tror faktisk, jeg så en vin som forhandles i Rema1000 (ikke at det er dårligt). Du får selvfølgelig også lov til at smage, inden du bestemmer dig.  Anyway, så får vi bestilt noget god vin igen – vi ender i en fornuftig Priorat.

Mere god vin i glasset.

Mere god vin i glasset.

S’vineriet er et sted, hvor du kan få fornuftig og endda rigtig god kvalitet til pengene. Jeg er knap så begejstret for indretningen, og jeg fandt atmosfæren en kende flad. Stedet indbød ikke til timevis af hyggelige samtaler, og vi nød kun det ene glas, inden vi gik videre. S’vineriet skal dog have stor ros for at have medarbejdere med viden om tingene. Man kan tydeligt fornemme, hvor nørdede og dedikerede, de er omkring deres koncept.

Link til hjemmeside: http://vinapotek.dk/

Link til facebookside: https://www.facebook.com/Svineriet-vinapotek-540404879459139/

Den legesyge – Noé Vinbar

Sidste stop på ruten var Noé Vinbar. Stedet signalerer klasse og stil – grænsende til det lidt snobbede. Nå ja, jeg er vant til lidt af hvert, og de får alligevel et plus i min bog for konceptet. Idéen er nemlig, at der ikke er et vinkort. Du fortæller tjeneren, hvad du godt kan lide, og så matcher hun det op med en vin. Det er jo virkelig et sted, hvor man kan sidde og nørde noter og smage. Indretningsmæssigt er de også foran på point. Det er super stilet og lækkert. MEN! Konceptet lyder måske godt på papiret, men som 4. besøg på en ret våd aften, så holder det ikke helt. På tidspunktet for vores besøg er vi ikke til storytelling og en skelnen mellem fine nuancer. Vi skulle bare have noget godt! Det fik vi også – og lækre (gratis) snacks hertil. Noé byder udover vin og hapsere på nogle ret lækre cocktails og en fed loungestemning. Jeg kommer gerne igen hos Noé omend i et andet setup, så stedet kan få chancen for at stråle.

Link til hjemmeside: https://barnoe.dk/

Link til facebookside: https://www.facebook.com/Noevinbar/

Sidste vinbar på ruten.

Sidste vinbar på ruten.

Vi kører den ind med lidt mere vin.

Vi kører den ind med lidt mere vin.

Efter et par flasker vin, bliver mine jokes OGSÅ sjove,

Efter et par flasker vin, bliver mine jokes OGSÅ sjove.

Odense vil noget på vinscenen

Jeg glæder mig over, at Odense er kommet så godt med på vinscenen. Vi har længe haft en vækst i rigtig gode restauranter og nu begynder andre ting at komme med. Det er lækkert. Jeg er i hvert fald spændt på at se, hvordan udviklingen bliver. En ting er sikkert: hvis jeg kommer til at tørste, så er det min egen skyld!

Stik os en kommentar

Submit a Comment