#tuesdayGT III: Nyklassikeren Hendrick’s – men uden agurk
Mange kender Hendrick’s Gin for den efterhånden klassiske garniture med agurk. Og det smager da godt, men det er tid til at komme videre! I denne uges G&T garnerer jeg med en helt anden grøntsag.
Hendrick’s gin bliver produceret i Skotland af William Grant Sons som også står bag f.eks Grants, Glenfiddich og Tullamore Dew. Den blev lanceret i 1999 med det spøjse og tudoragtige univers som er en del af brandet. Se blot deres hjemmeside samt deres blog the Unusual Times. Hendricks fåes både hos vinhandlere, webshops, og sågar i supermarkeder, så der er ingen undskyldninger for utilgængelige varer. Prisniveau 280-300kr for 70cl.
Prøv også: Tuesday G&T: Walisisk renhed med lakrids
Det er en gin der usædvanligt ikke har så meget enebærsmag. Den er præget af blomsteraromaer, citrus og så den her tydelige agurkesmag. En ret usædvanlig gin!
Prøv også: Tuesday G&T: En blød start med Jensen Gin
Da de fleste har stiftet bekendtskab med Hendrick’s G&T garneret med agurk, vil jeg lade den kombination ligge lidt. I stedet har jeg leget med ideen om at smagsætte denne gin med lidt mere middelhavsagtige smage. Resultatet blev denne G&T der sagtens kan bruges som drink til tapas, en kæmpe paella eller en god pizza.
Resultatet blev denne G&T der sagtens kan bruges som drink til tapas, en kæmpe paella eller en god pizza…
Gin’en shakes med nogle dråber god olivenolie. Efter min smag skal det helst være en let bitter og frugtig olivenolie. Jeg brugte en relativt billig olie (kom bare an olivenolieconniseurs!), San Leandro øko ekstra jomru. Når gin’en er shaket, så lad den stå til det meste af olien samler sig på toppen. Sigt det værste fra med en teske. Hæld så ginnen over masser af is, og garnér med tynde tomatskiver af de sødeste tomater du kan finde. Jep – tomat- og olivenolie, gin og tonic!
Tonic’en jeg har valgt er en af mine favoritter, nemlig Fever-tree indian tonic water. Den har en god sødme fra rørsukker, og en tilpas bitterhed.
Hvis du synes det er for pjattet med olivenolie og tomater osv., så tag den da bare med agurk også! Det smager sgu godt det skidt!
Del din G&T med os på Instagram og Twitter via hashtagget #tuesdayGT
Stik os en kommentar-
Hvis du vil lave en ‘middelhavs’-GT, så prøv Gin Mare – helt klart min favorit gin. Kan med fordel købes i spanske lufthavne, til ca. halv pris af, hvad den koster herhjemme. Gin Mare + Tonic + Rosmarin = mums!
-
Har aldrig fattet det der med agurk – det smager fælt udenfor min GT så hvorfor dog putte den i min drink?!? Kan til gengæld anbefale skiver af kumquats eller evt. Pomelo frugtkød.
Kommentarer