Weekendtesten: SousVide Supreme er sublim
Det er ingen hemmelighed, at vi elsker at grille her på Gastromand, men det er nok heller ikke nogen hemmelighed at vi også elsker lækre køkkengadgets og som den dansker “sommer” opfører sig, er det i højere grad vejr til indendørs end udendørs madlavning.
In a competition between the greatest line cook in the world cooking chicken via traditional methods and an idiot armed with a sous-vide machine, I’d put my money on the idiot any day” J. Kenji Lopez-Alt
Dette citat fortæller meget godt hvorfor sous vide metoden tiltaler mig så meget: Er du i stand til at indtille et termostat korrekt, skulle der være ret gode chancer for, at det endelige resultat giver baghjul til alle de skamtilberedte måltider, man alt for ofte løber ind i.
Læs også: Weekendtesten: Joule Sous Vide by ChefSteps
Om det er kylling, kalv eller kammuslinger du har på menuen, er det svært at overgå præcisionen i tilberedning ved brug af traditionelle metoder. Desuden er sous vide genialt til langtidstilberedning af de ureelle og billige, men langt mere smagfulde kødudskæringer, som du smider i vandbadet i op til 72 timer. Heston Blumenthal har i øvrigt kaldt sous vide cooking for det største fremskridt inden for madlavning i årtier.
Vi har i en tidligere artikel skrevet lidt om nogle af de muligheder der findes, når der skal vælges sous vide gear til gastromandens legeplads, uden dog at nå voldsomt langt omkring. For at råde en smule bod på dette, slog vi til, da drengene bag sousvide.dk tilbød os mulighed for at lege med en sous vide gadget i form af SousVide Supreme.
Udseende og førstehåndsintryk
Maskinen er dejlig maskulin i sit design med sin overflade i børstet stål og det lidt nørdede (på den gode måde) display på fronten og vil formentligt passe ind i de fleste Gastromand-køkkener.
Plug ‘n’ Play
Modsat de fleste andre hjemme-løsninger (herunder mit eget tidligere setup) er SousVide Supreme en komplet løsning – dvs. både vandbad, varmekilde og termostat i een og samme indpakning, hvilket gør den til en god kandidat hvis du leder efter en plug and play-løsning. Pak ud, fyld med vand, sæt strøm til dyret og voila!
Maskinen arbejder ganske hurtigt, når det drejer sig om at opnå den korrekte (og stabile) temperatur – en ting som jeg savnede ved mit tidligere setup med en Auber og en kogeplade, der var markant langsommere. Jeg er desuden overbevist om, at det isolerede vandbad nok også er noget sundere for min strømregning.
Betjeningen
Betjeningen af apparatet er voldsom nem og ligetil – ingen grund til at åbne manualen (er der nogensinde nogen grund til det?) medmindre du er teknisk analfabet.
Al interaktion foregår via et folie-keypad med 6 knapper og lige så mange status-lys, placeret på fronten.
En smule kritik
Det eneste negative der er at sige om SousVide Supremen, er at den er en kende stor, men dette er ikke værre end at jeg sagtens kan finde plads i køkkenet til den. Nogen vil nok også mene at den taber lidt på skalérbarheden hvis du sammeligner med andet sous vide udstyr, som kan bruges i lige den størrelse beholder man lyster. Jeg ser dog problemet som ganske minimalt, da Supremen uden problemer klarer et par kilo kød.
Dommen
Løsningen i den dyrere ende, når vi taler udstyr til hjemmekøkkenet (ca. 3500 kr.). Til gengæld får du også et produkt der fremstår gennemtænkt, gennemarbejdet og i en solid kvalitet.
Jeg må indrømme at jeg er ganske begejstret for dyret og jeg er sikker på at det noget nemmere setup vil øge frekvensen for sous vide-fremstillet mad hos undertegnede. Du kan derfor roligt glæde dig til flere sous vide eksperimenter her på Gastromand.
Skulle du have fået mod på at anskaffe dig din egen SousVide Supreme, kan den altså købes hos sousvide.dk, som også sælger en lillebror ved navn Demi, som desuden fås i forskellige farver (modsat den store model). Vakuumpakker kan ligeledes købes hos sousvide.dk – alternativt hos Amazon, som har en Andrew James High Quality Vacuum Food Sealer til billige 40£.
Tekniske Specifikationer:
Kapacitet: 10l
Udvendig mål: 29x36x29 cm.
Indvendig mål: 25x32x17 cm.
Vægt: 5,9 kg.
-
Står og skal vælge mellem sous vide surpreme og anova.Hvad skal jeg vælge?
Er i tvivl om anovaen kan klare en stor okskmørbrad eller anden steg ?
Hilsen
Jannie -
Og hvis du er en af dem der gerne vil lave sous vide for RIGTIG BILLIGE PENGE så gå til Lidl. De har en… 28 l henkogningsgryde med digital termostat 0-100 gr, digital termometer og digital timer med belyst LCD fra 1 til 120 min plus kontinuerligt. Gryden er emalieret. Jeg har målt termostaten til at kunne holde temperaturen +/- 0,5 gr. Har brugt den i 2 år. Ligeså lækkert resultat som i proff. udstyr. FOR HELE 398 KR!!!
-
Hej, vil bare gøre opmærksom på at maskinen her er på tilbud i Elgiganten til 1599,- (med fri levering til posthus også).
-
hej kan man lave pulled pork i den ??
-
Hvad er der plads til i sådan en fætter. Kan den tage alle former for stege? Fx en stor nakkefilet, eller oksefilet eller sådan? Kan den der holder eller hvad det er på billedet tages ud?
-
Får man meget mere for pengene ift. en riskoger og en termostat? Der er jo en del prisforskel.
Tænker nemlig ove at anskaffe mig en – men er der forskel ud over at det er en meget pænere løsning…
/C -
Øhh hvad med at anvende den ? og lad os se resultatet, alt andet virker en smule overfladisk…
Comments