Tuesday G&T: Walisisk renhed med lakrids
Mange gins kommer til verden som biprodukt fra whiskeyproduktion. Denne uges gin kommer fra den walisiske whiskeyproducent Penderyn. De laver denne lækre gin, som er meget traditionel enebærpræget, med et hint af sødlige krydderier.
Brecon Special Reserve Gin kalder Penderyn deres gin. Jeg fandt den hos en spansk webshop, men det burde være muligt at skaffe flasken fra en dansk forhandler af Penderyns whiskeyprodukter. Prisniveauet for en 70cl flaske er ca. 140-200kr.
Jeg har valgt at kombinere den traditionelle gin med en tonic og en garniture som matcher ét af de botanicals der er brugt i destillationen. Lakridsrod. Når man smager gin’en neat, kan man tydeligt smage lakridsroden som en blød eftersmag.
Tonic’en blev en Peter Spanton no.1. Det er en tonic der også har let anissmag, og en relativ mild citrus. Det havde nok været min yndlingstonic hvis blot den var lavet med rigtigt sukker, men desværre er den lavet med kunstigt sødemiddel. Smagen fejler ikke en skid. Personligt bliver jeg supertørstig af at drikke noget med kunstige sødemidler i, så det er med at have rigeligt med sukkersødede gin og tonics parat bagefter!
Som garniture har jeg valgt at holde den helt fri for ekstra citrus, så man kan nyde G&T’en helt fri for forstyrrelser – blot med smagsforstærkning i form af en lakridsrod.
Whoop there it is: lakridsgarneret gin og tonic på en dejlig tirsdag!
Stik os en kommentar
Comments