Hotel Tylösand – et joyride på den svenske vestkyst
Blasfemi! Hvorfor skal de små fine druer slutte deres cyklus på min blegfede krop, når de i stedet kunne ende som den skønneste alkoholiske drik?
Cirka sådan var min umiddelbare reaktion på invitationen fra Hotel Tylösand, hvor jeg sammen med en håndfuld blogger-kolleger skulle afprøve deres nyeste wellness-tiltag kaldet Vinoterapi. Næste reaktion var noget i retning af: Måske har man endelig fundet noget at bruge de danske vinbønderes høst til – Lad os se om de fungerer bedre på kroppen, end de gør i glasset. Derfor måtte jeg jo drage afsted til den svenske vestkyst, med bloggen under armen og kameraet over skulderen.
Indrømmet, så var det nok mere et besøg på Tylösands gourmet-restaurant Akvarell, som lokkede. Akvarell skulle efter sigende være een af de absolut bedste restauranter i Halland.
Per Gessle
Hotel Tylösand er smukt placeret ved kysten, små 10km fra Halmstad og dermed et par timers kørsel eller tre fra København. Hotellet har, ligesom det nyligt besøgte Alter Meierhof, fokus på wellness og gastronomi, men er derudover et af de allerstørste fotogallerier i Sverige. Fotokunsten er spredt ud over hele hotellet – Lobby, gange, værelser og i natklubben, som efter sigende skulle være en ret central del af sommerens udskejelser, hvor området bliver forvandlet til den vestsvenske version af Skagen. Som en lille sjov detalje, kan det nævnes at hotellet ejes af Per Gessle, halvdelen af Roxette og altså en svensk mand i liga med Björn Borg, Martin Brolin og ikke mindst Dolph Lundgren!
Værelserne var lækre, spa-afdelingen ligeså og vinoterapien, som bl.a. bestod af en massage med knuste druer, efterlod kroppen toptunet til champagne og mad.
Du kan læse mere om omgivelserne hos My-pleasuere.dk, men lad os nu få taget hul på besøgets kulinariske oplevelse:
Akvarell
Første kreation på bordet var en lille starter, i form af et dejligt stykke lam serveret på en cremet blomkålssuppe, med spæde porrer og en syrlig olie. En dejlig harmonisk og velsmagende ret, hvor fedmen fra lammet og blomkålen fik fint modspil af de let skarpe porrer og olien. Efter min smag var retten dog lige til den voldsomme side smagsmæssigt, når den serveres som starter.
Herefter videre til aftenens maritime indslag. En stor stegt jomfruhummerhale i selskab med en selleri-ravioli, dild og en kornotto på hvede. Sidstnævnte var lige lovlig ”al dente”, hvorimod tilberedningen af jomfruhummeren sad lige i skabet.
Aftenens hovedret? Variation af vagtel, stegt bryst og en rillette på låret, serveret med to typer jordskok – chips og mousse – samt kugler af syltet agurk. Moussen var desværre lidt oversaltet (kommer det fra manden, der absolut ikke fedter med salten), men derudover var det en vanvittig flot ret – både visuelt og smagsmæssigt.
Vi afsluttede aftenens menu med en frisk vanilleis lavet på yoghurt akkompagneret af bagt hvid chokolade, knust marengs og karamelliserede æbler med et frækt touch af rosmarin. Rosmarinen delte bordet – personligt syntes jeg det fungerede ganske fortræffeligt.
Mødet med Akvarell var et ganske behageligt et af slagsen. I glimt blev der præsteret på et flot niveau, som absolut er en toprestaurant værdig. Desværre var der også enkelte svipsere, som efterlader mig med indtrykket af en lettere ujævn præstation. Jeg indrømmer dog, at jeg kan have været lettere fartblind, eftersom de forrige to aftens-måltider var blevet indtaget på henholdsvis ACME og Per Se (som du snart kan læse om) i NY.
Sommerens gourmet getaway?
Ikke desto mindre var Tylösand et lækkert bekendtskab og kan absolut anbefales som en lille sommer get-away, hvis København bliver for varm og trang. Forkælelse udenpå og indeni, efterfulgt af en tur i baren, mens man ivrigt sjunger med på Sommartider, for senere at afslutte med en omgang night-swimming ved stranden, lige nedenfor hotellet, før man returnerer til værelset. Så bliver en varm sommerdag sgu ikke meget bedre…
Kender du til andre gourmet getaways i det svenske, så hit med dem i en kommentar?
Du kan læse mere om turen hos de andre deltagere: my-pleasure, foodfanatic, anne au chocolat og pudderdåserne
Stik os en kommentar
Submit a Comment