Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juni 2024

Scroll to top

Top

19 kommentarer

Weekendtesten: Knivskarpe Alligator “The Chopper”

Weekendtesten: Knivskarpe Alligator “The Chopper”

Der dumper efterhånden en del gadgets ind af Gastromands brevsprække til test, hvilket vi naturligvis er mere end glad for, da vi har ambitioner om, at være Danmarks foretrukne blog for netop den slags ”gear”. Og hvad er bedre end at få noget til test, som man ikke ser hverdag, og som vi faktisk ikke vidste eksisterede? Dermed blev der altså lige skabt endnu et behov for en køkkengadget, som vi ikke anede vi havde – det må man da som mand elske!

Alligator Chopper klar til aktion

Udseende og førstehåndsindtryk

Alligator Chopper minder vel mest af alt om en forvokset æggedeler, og kommer fra nogle svenske designere, som endda har patenteret deres produkt. Den er lavet i børstet rustfrit stål, og ser egentlig på trods af sin størrelse ret elegant ud. Den virker gennemført, og den præsenterer sig faktisk rigtig flot. Lige ved første øjekast synes jeg måske det virkede lidt ”overkill”, at man skulle have brug for den slags, men jeg må tilstå, at jeg efterhånden har taget den til mig. Den kommer med 3 forskellige skær, som kan udskiftes efter behov. Skærene har forskellige størrelser, som man kan variere sine udskæringer fra grove til middel til meget fine. Endvidere kommer den med et låg, som sikrer at du ikke bliver sprøjtet til i fx tomat eller lignende når du chopper – og tro mig, du bør benytte det, i hvert fald til tomater. Ellers så læg hånden over det du skærer, så burde du være dækket.

Alligator Chopper

Alligator med tilbehør 3 stk. knive, i midten den helt fine og til højre middel

Materialevalg og kvalitet

Som sagt er den lavet i børstet rustfrit stål, og rent kvalitetsmæssigt er der ikke meget at klage over, det virker meget solidt og robust, og ikke lige sådan til at slide op. Selve Alligator er lavet i to overordnede dele, som hurtigt skilles ad. Endvidere sidder der et lille net under knivene, som man nemt kan fjerne, og som har den egenskab, at det ”trækker” rester fra dine grøntsager med op, som så gør at den er forholdsvis let at rengøre.

Selve testen

Jeg har nu haft Alligator i en måneds tid, og den er blevet brugt flittigt. Jeg har skåret stort set alle slags grøntsager jeg har kunne finde på; løg, hvidløg, peberfrugt, agurk, tomat, radiser, kartoffel, gulerod og alle mulige forskellige slags kål. Den brokker sig ikke, dog en smule over gulerødderne, der skulle lægges noget vægt i, men skåret blev de. Ellers så skærer den fint og præcist alting igennem, og det går hurtigt.

Peberfrugt bliver delt perfekt og fint her med middel skær

Samme gør løg, her vil jeg dog anbefale coveret benyttes

Radisser skåret med de mindste skær

“Nettet”, som klarer det meste af rengøringen for dig

Peberfrugt skåret med det groveste skær

Der er lidt delte meningen om hvorvidt den må komme i opvaskemaskinen, i vejledningen står der ”handwash only”, men flere steder på nettet skrives det, at man godt må smide den i opvaskemaskine, dog med det forbehold, at den så ikke holder så længe, jeg vil dog ikke anbefale det. Efter en måned med opvask i hånden er alle knive skarpe som bare fanden!

Dommen

Hvis man skal vurdere Alligator som et brugbart værktøj i et køkken, så holder det. Det er god kvalitet, knivene er skarpe, og dine fingre kommer aldrig i kontakt med dem, så sikker er den også. Den er meget robust og skal nok holde længe, hvis du passer godt på den. Rengøring er nogenlunde let, men skidtet kommer altså til at sidde i knivene på trods af den smarte anordning med ”nettet” under.

Desværre kommer prisen lidt i vejen, den ligger på ca. 1100,- som må siges at være i den dyre ende, kvaliteten er også derefter, og ofte kan den findes til mere overkommelige 800,- på tilbud, men det er stadigvæk mange penge, hvilket trækker lidt ned i den samlede bedømmelse. Den findes dog i en plastik udgave til ca. 500,- hvor man får 3 samlede dele, her skal man ikke skifte skærene ud. Ellers fungerer den på samme måde.

Det du skal gøre op mig dig selv er, om du er doven anlagt eller ej? Forleden lavede jeg en mexicansk suppe til 6 mand stærk, hvor der skulle snittes 8 løg, 10 hvidløg, 8 peberfrugter og 16 tomater – her var jeg lykke over, at kunne klare det på 5 minutter. I denne sammenhæng var den guld værd. Personligt hører jeg nok til den gruppe, at hvis det kan klares med et redskab i et køkken, jamen så bruger jeg det gerne. Dermed passer Alligator godt til mit temperament. Hvis du derimod gerne vil snitte alting i hånden, så er det måske ikke din kop te. Derfor har jeg også været en smule i tvivl om bedømmelsen, men vi ender altså på en 4’er, for det er et gennemarbejdet og godt køkkenværktøj.

 

Fakta:
Vægt: 898 gram
3 stk. Rustfri stål-chopper (3×3 mm, 6×6 mm, 12×12 mm.)
ABS plastic rensenet
Rustfri stål blade og PC plastic opsamler
Pris: 1100,- vejledende udsalgspris
Forhandlere er der flere af, og de kan findes på experisense.dk

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. jramskov

  Har for nyligt investeret i en Alligator Chopper efter at jeg stødte ind i denne test. Det er et lækkert produkt og den fungerer godt. Jeg kunne dog godt tænkte mig lidt bedre finish. Der er ingen grund til at kanterne er så skarpe/tynde at de er tæt på at være ubehagelige at holde ved – det er jo en halvtung fætter. Der er også diverse hjørner rundt omkring der kan være besværlige at gøre rene og tørre bagefter. Det har fået mig til at tænke om plastik udgaven er et bedre valg, simpelthen fordi det helt sikkert kan klare en tur i opvaskemaskinen.

  • Hey Jramskov – tak for kommentaren – jeg mener da vist nok den kan komme i opvaskeren ikke? Nu er det en temmelig gammel test godt nok, men kunne den ikke det? Ellers kan jeg berette at den virker endnu og holder skrapheden perfekt – jeg har så godt nok aldrig smidt den i opvaskeren :-)

 2. Ole

  Har nogle erfaringer med denne – den er jo væsentlig billigere og kan (måske) mere end Alligator?

  http://www.tvins.com/dk/products/nicerdicer/nicerdicer.php

  • Hej Ole, nej ikke lige denne – men billigere er den vist ikke – ofte er Alligator jo på bud, men nogle gange den ryger helt ned i 500-600, og så ville jeg til hver en tid gå efter “The Chopper”!

 3. PPS

  Hej Alligator-ejere. Nu er der gået godt et år. Hvordan går det med dimsen? Er I stadig glade for den, er den fortsat skarp og ville I købe en ny, hvis den gik i stykker?

  • Hej PPS – jeg brugte den igår og skær mig endnu engang i fingeren (hvornår lærer jeg det) – men ja, faktisk er den fuldstændig som ny og jeg har virkelig været hård ved den… Så ja, det må siges at være kram, egentlig burde den nok få en stjerne mere, netop for kvaliteten…

 4. Jeg er helt enig og måske også lidt doven, som jeg lægger op til ovenstående, men for mig så skal der heller ikke meget til før jeg lige finder den frem, hvor længe har du haft din? Tænker på om den fortsat er helt skarp, jeg har jo kun haft min i lidt over en måned nu, men den er forsat uhyggelig skarp. Jeg har fået lidt respekt efter at det lykkes mig et skære mig ved rengøring, det gør man kun en gang – forhåbentlig!

  • Turtle

   Jeg har også kun haft min i en måneds tid, så den er helt skarp endnu. Og den har for øvrigt været i opvaskemaskinen et par af gangene. Og jeg har også prøvet at skære mig på den :-D

   • Ja, men skal altså passe på, men det kan jeg godt lide når man køber den slags, hvor man godt ved, at det er kvalitet! Altså knivene er skarpe og det holder, det er også min opfattelse af ovenstående, så fedt jeg ikke er den eneste :-)

 5. Turtle

  Prisen kan nok afskrække mange, så det er vel værd at nævne, at den også fås i plastic til under den halve pris!

  Jeg købte mit sæt her: http://www.kitchenone.dk/blendere-mikserer/3115-alligator-chopper-set.html

  • Hej Turtle,

   Jeps, det står skam også under “Dommen”, men du har ret – og du har også nappet det til en god pris kan jeg se – hvad synes du om den?

   • Turtle

    Jeg må enten være blind eller meget træt :-D

    Jeg er blevet ret glad for min – jeg laver tit rygeostsalat, hvor jeg godt kan lide at radiserne er meget finthakkede, så der er den lille perfekt – finthakkede radiser er jo også et godt pift til sommerens kartoffelsalater. Og de store er fantastiske til store portioner salat o.l. – når jeg bare laver mad til mig selv er kniven nemmere pga. rengøringen, men jeg synes ikke, at det er ret store portioner, der skal til, før det bliver nemmere at bruge alligatoren.

    I aften skal jeg fx lave stuvet spidskål, det har jeg før brugt den til – det er bare at skære kålen ud i stykker, der passer i alligatoren og så opsamleren på, så tager det ikke lang tid at snitte sådan et helt kålhovede fint og regelmæssigt…

 6. zopial

  Hvordan sliber man knivene når de bliver sløve ?

  • Hmm… det er jeg bange for man ikke kan, jeg prøver lige at undersøger lige nærmere, men det er også en god grund til, at man ikke skal smide den i opvaskemaskinen. Men efter en måned, den har været brugt flere gange dagligt er den forsat skarp som et barberblad – det lykkes mig faktisk at skære mig i fingeren igår, fordi jeg var lidt for ivrig med rengøringen.

 7. opzouten

  Jeg foretrækker at spare de 1100 og bruge min kokkekniv i stedet, men det ser da smart ud.

  • Set i det perspektiv, så giver det pludselig en helt anden vinkel – du kan jo få meget kokkekniv for 1100,-. Men som jeg skriver, så er det også meget afhængig af hvilke type man er tror jeg, vi snakkede en del om det på Gastromand, og den kære Webmaster var også mere tilhænger af, at skære alting i hånden, så han er nok på dit hold her.

 8. Akademikeren

  Idet den er lidt unik, må dens nærmeste konkurrent vil være et mandolin jern, gerne med julienne skær. Hvordan er udskiftning af blad osv til forskellige snitning i forhold til at indstille på et mandolin jern, og taber den ikke lidt i forhold til at mandolin jern på baggrund af en meget begrænset størrelse på de ting der kan snittes?

  • Hej Akademikeren,

   Jo jeg vil mene, at dens nærmeste konkurrenter er mandolin og julienne jern. På mit mandolin jern er det faktisk “kun” 4 forskellige tykkelser, her kan du så vælge mellem 3, så egentlig vil jeg mene, at den dækker stort set alle behov – dog er du jo begrænset i og med, at den kun kan lave tern og kun 3 forskellige tykkelser. Der hvor du så lidt snildt kan variere er ved, at du skærer fx løget eller peberfrugter i større eller mindre stykker – på den måde kan du lave “længere” tern, som næsten kan blive til ensartede stave.

   Mandolinen laver jo skiver hvor denne laver tern, jeg bruger begge dele, nu hvor jeg har dem, jeg ved dog ikke helt hvad jeg ville vælge hvis jeg var tvunget til det – hvad tænker du?

Smid en kommentar