5 Comments
Jomfruhummerhaler med ufattelige mængder hvidløg
I kender det godt ikke – man inviterer lige nogle venner på besøg, og lover at lave lidt mad – ”ikke noget vildt”, men det kræver alligevel lidt at lave noget fornuftigt, og man gider jo ikke gå alt for meget på kompromis. Et af mine yndlingstricks i denne situation er at skrue lidt op for råvarekvaliteten og lidt ned for kompleksiteten i retten.
Denne lille hurtige og ultra lækre tapasret, holder så meget og så er den altså så hurtig og let at lave.
Pris
Ca. 100 kr. (hvis du har en god jomfruhummerhalepusher)
Antal: 4
Ingredienser
- 1 kg jomfruhummerhaler
- minimum 20 fed hvidløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 2 dl. Oliven olie
- 1 klat smør
- 2 tsk. Chilipulver
Sådan gør du
- Pil jomfruhummerhalerne/tigerrejerne, pil hvidløg og skær dem i skiver, hak persillen.
- Varm olien op til den er rygende varm. Smid hvidløg og chili i. Lad det fritere et minut, hvidløgene skal ikke være brune!
- Smid jomfruhummeren/tigerrejerne på og lad dem stege meget kort. Smid persillen og smør ved.
Noter
Hvis du som jeg er den heldige indehaver af et lerfad eller lignende, så lav hele retten heri, eller hæld det hele over deri umiddelbart før servering – så bliver det lidt mere autentisk. I Spanien serveres retten altid “sizzling”, så det er et must:)
Server med groft brød til at suge den lækre olie og en god chardonnay uden alt for meget fad til – så er der belæg for en fremragende forret.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Tak til Brødrene Price og det dejlige spanske køkken for inspiration.
Velbekomme og fortsat go’ mandag!
Stik os en kommentar-
Hejsa.
Rigtig fin ret, som jeg ofte selv laver.
Jeg laver den dog også ofte med store rejer, hvor haleviften bliver på, så man kan holde i den.
Yderligere bliver det ekstra lækkert, hvis man lader det simre, til vandet er kogt af, og så tilsætter ca 1/2 dåse flåede tomater pr 500 gr, og lige lader dem koge ud.
Velbekomme. -
Noget af det mest fantastiske at nyde! Ren Bib Gourmand!
Comments