Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

2 Comments

ØNSKESEDDEL: 15 lækre bud på julegaver til gastromanden

ØNSKESEDDEL: 15 lækre bud på julegaver til gastromanden

Du tager et kig på mobilen. Den fortæller dig, at du nu har under to uger til at købe samtlige 20 julegaver og derudover står din familie og hopper på dig for en ønskeseddel. Mega-stress!?! Not so much… Gastromand to the rescue!

Vi har I år gennemgået vores ønskesedler og gavesække, for at hjælpe jer med at finde den helt rigtige gave, til gastromændene rundt i landet. Du har købt alle gaverne, siger du?? Jamen, så har du vel næsten gjort dig fortjent til en gave fra dig selv, right?

Without further ado, får du her Gastromændenes juleønsker 2016:

De flydende

Johnnie Walker Blue Label

Lad os starte i den dyrere ende når det kommer til Blended Whisky. Ofte bliver der rynket lidt på næsen over Blended Whisky, men det er der på ingen måde nogen grund til, når man taler om Blue Label – top-whiskyen fra Johnnie Walker. Det smager ganske enkelt forbandet godt og er blevet en favorit hos Familiefaren, med sin let røgede smag og noter af tørret frugt, mørk chokolade og tobak. Det hjælper bestemt også at Kvickly kører en helt vanvittig pris på den i resten af december.

Set hos Kvickly til 899,-


Highland Park Ice Edition

Imens vi med længsel venter på næste udgave af Highland Park Serien Fire så kaster vi os frådende over Ice – i hvert fald så længe den kan købes. Der er kun produceret et beskeden antal når vi taler om Single Malt – 30.000 flasker er der lavet i alt til hele verden! Den har fået 17 år på fad og var et samler objekt allerede inden den ramte hylderne. Et must hvis du som Gastromand elsker Highland Park og sætter pris på en dram i den tunge ende af skalaen.

Set hos Supervin til 2145,-


Talisker Skye

Vi bliver i Skotland og ryger videre til Isle of Skye. Har finder vi Eksilsønderjydens bud på en whisky, som gør sig virkelig godt i cocktails. Den let røgede smag, blandet med en næsten bourbon-agtig sødme, gør den til et spot-on match til en smokey whisky sour fx Gastromands Signatur Cocktail. Try it!!

Set hos Calle til 229,99,-


Braunstein Danica Gin

Vi har efterhånden masser af lækkert dansk spiritus på markedet, så vi skal naturligvis også lige forbi de hjemlige himmelstrøg. I Køge, lige omkring hvor Eksilsønderjyden nu slår sin folder, ligger det bryggeriet Braunstein, som gør sig i diverse former for spiritus og øl – og det ofte med et rigtigt fint resultat. Deres Danica Gin er en heftig fætter, som tidligere har vundet internationale guldmedaljer og fungerer virkeligt fint i en G&T med klassikeren FeverTree som makker.

Set hos Braunstein til 299,-


Oliver’s Exquisito Soleras 1985 Rum

Inden vi forlader den tunge spiritus og går over i øl og andet lækkert må vi lige huske en god Rom. Olivers Exquisito er et godt bud til dig, som gerne vil have lidt mere end standard rommen. Den er kraftig og har masse af fylde og duft af rosin, karamel og vanilje. Det er den dyreste af de tre udgaver som findes i Exquisito-serien og bestemt også den som skiller sig mest ud af de tre.

Se hos Supervin til 539,-

Olivers Exquisito 1985 Vintage Solera…

BoxBeers

Øl af høj kvalitet kan du altid bruge og derfor er en smagekasse med mikrobryg øl en oplagt gaveidé. Danmarks største ølwebshop  Boxbeers har altid mange forskelige smagekasser at vælge imellem. Prøv fx Evil Twin smagekassen med 10 forskellige øl fra New Yorker bryggeriet som er startet og drevet af danske Jeppe Bjarnit-Bjergsø og er et af verdens bedste mikrobryggerier.

Set hos BoxBeers til 299,-


Vintage Portvin

Du tænker nok at portvin er for den ældre generation ikke? Wrong – det er awesome og det nye sort! Det er ikke det der underlig stads din bedstemor hiver frem fra gemmeren hvert år til jul – det er the real deal. Vintageportvin er drevet af to brødre som har interesseret sig for portvin mere end 25 år! De holder meget af vin og i særdeleshed portvin og ikke mindst vintageportvin – kronen på deres værk må være en Cockburn vintageportvin 1955 til 3995 kr. eller hvis du vil starte i de små kan vi klart anbefale Delaforce Quinta da Corte 1997.

Set hos Vintage Portvin til 275,-


Real Coffee

Reelt er vi jo mest til “Det Flydende” med masser af procenter i – men en god kaffe er heller ikke dumt. Real Coffee´s kapsler til Nespresso er et godt alternativ hvis du ikke vil have de originale! De har vundet et utal af test herunder DR-programmet “Spis & Spar” med den tidligere kok i Kongehuset Jesper Vollmer. Kapslerne er også kåret som “Bedst i Test” i Politiken og her på bloggen. Vi tænker et års forbrug af kapsler ville være på sin plads eller i hvert fald denne gigapakke.

Set hos Real Coffee til 989,-

 

Det nye gear

 

Laguiole Knive

Pure beauty – dette bestik er både elegant og maskulint af helvede til! Det er smukt og oser langt væk af god stil. Det er svært at komme uden om dette som værende et must når der skal serveres en god bøf eller vildt, som ofte er på menuen til denne årstid! Der findes mange kvaliteter og designs, når det kommer til knivene der alle kommer fra et par små byer i Massif Central, og vi har fundet Thuya-kniven fra producenten Laguiole an Aubrac frem til dig.

Set hos Foodgear til 699,- pr. stk.


Zalto Bourgogneglas

Det ultimative glashåndværk! Zalto-glassene er kendt og elsket af vinentusiaster over hele verden. Skabt til at optimere præsentationen af hver enkelt vin. Bourgogneglasset udmærker sig især til Chardonnay, Pinot Noir og Nebbiolo. Det er noget af det mest elegante der findes og står højt på vores ønskeseddel!

Set hos Bichel Vine til 600 for 2 stk


Tryllestaven – Bamix

Stavblenderen fra Bamix kaldes også “tryllestaven”, og det er ikke tilfældigt – der findes stort set ikke den opgave i køkkenet, den ikke kan smadre og pulverisere. Vi har tidligere testet den på Gastromand og den fik topkarakter Skal du imponere med en hjemmelavet mayo eller piske en flødeskum, så fyr op under Tryllestaven.

Set hos White Away til 1295,-

Tryllestaven…

 


MySousVide

Sous vide hypen havde muligvis sin peak periode for nogle år siden, men nye gadgets har pustet liv i denne tilberednings form. På Gastromand elsker det sgu stadig, til perfekt tilberedning af sarte emner og til langtidstilberedning af de seje, men utroligt smagfulde udskæringer. Tilberedningen foregår ved, at kødet vakuumpakkes i en separat vakuumpakker og langtidspocherer i et vandbad ved en meget lavere temperatur, end vi kender det fra traditionel madlavning. Det giver himmelsk mørt og saftigt kød. Er du ikke med på vognen endnu, er MySousVide fra Witt et oplagt valg – den smarte stick kan sættes på en hvilken som helst gryde, du har i skabet i forvejen, og så er du i gang.

Set hos White Away til 1495,-

Et Must for alle Gastromænd…


Senjen Black

Senjen Black er fremstillet af specialstål med betegnelsen 7CR17MOV. Alene med sådan en betegnelse er der jo lagt op til en god julegave i bedste Gastromand-stil. Black har fået navn efter den sorte belægning der ligger på bladet. Belægningen er ikke bare en lakering, det er derimod sort teflon, af meget høj kvalitet. Dette er en kniv i høj kvalitet til fornuftige penge og er helt oplagt til Gastromanden.

Set hos H.W. Larsen til 535,-

 Vinkøleskab

Der er blevet temmelig hypet, at vinkælderen skal graves ned! Det er denne bestemt ikke, derimod kan du få din egen vinkælder hjemme i stuen. Opbevar dine vinflasker ved den rette temperatur og skab din helt egen vinkælderstemning i dette vinskab fra Pevino. Vælg mellem 3 farver på vinskabet og skift mellem 5 farver i LED lyset som kan dæmpes op og ned. Det ultimative vinkøleskab.

Se hos Wineandbarrels.com til 21.995,-

Det Ultimative Vinkøleskab…

 

 

Oplevelserne

Cofoco

Nogle gange skal man bare være kreativ, så i stedet for uopfindsomme bløde pakker er en middag oplagt – navnlig hvis du er Gastromand. Cofoco tilbyder faktisk er hele 14 mulige gaver i én – et gavekort til Cofoco. Rustet med et Cofoco gavekort er dørene nemlig åben for gastronomiske oplevelser overalt i København. Cofoco’s 13 restauranter dækker over det franske, italienske, sydamerikanske og nordiske køkken – fra det klassiske til det moderne. Oysters & Grill er en sikker vinder!

Prisen afgør du selv og er set her


En Cooking Class

En anden – og lidt mere interaktiv – madoplevelse er et madlavningskursus. Vi synes det er en helt fantastisk måde, at tilbringe tid sammen, når man kan stå i køkkenet og kreere lækre retter, med et glas vin i den ene hånd. Der er en del udbydere af disse kurser rundt omkring i landet. Gastromændenes klare favorit er Timm Vladimirs Køkken i Valby. Her forstår man virkeligt at skabe en fantastisk stemning…og nej, det skyldes ikke kun at der er vin ad libitum under kurserne.
Kan findes fra 495,-


Gastrorejsen Extreme

Skal der slås til med den store gave-hammer i år, siger du? Så er det all-in på en gastrorejse! Og skulle Eksilsønderjyden bestemme, ville turen gå til Fäviken i den svenske ødemark. In the middle of f’in nowhere serveres eftersigende et helt igennem fantastisk måltid i de mest magiske omgivelser. Ikke overbevist? Så smut lige forbi hos vores Norske blogger-kollega Anders Husa og savl dig igennem hans billeder!

Book dit bord på Fäviken hér

Everything you need to know about the @faviken experience on andershusa.com today.

A photo posted by Foodie Stories by Anders Husa (@andershusa) on

 

Er der nogen af ovenstående der finder vej til din personlige ønskeseddel? Og hvad indeholder den ellers?

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Thomas Lindholm

    At anbefale MySousVide (???) fra Witt (???) over Anovas Precision Cooker der lige nu står i 119 euro (gratis fragt) og er bredt anerkendt som et af de absolut bedste produkter i kategorien sammen med Sansaire og muligvis Joule, lugter lidt langt væk af affiliatemarkedsføring.

  2. Christian Riis

    Gastromand og nespresso – Det kan da aldrig blive et match. Det er et for stort kompromis. En rigtig espressomaskine er både grej og gastronomi i topklasse. Skal det være mere bekvemmeligt end det, bør man som minimum op i en fuldautomatisk espressomaskine – Eksempelvis fra Siemens.

Submit a Comment