Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. oktober 2023

Scroll to top

Top

Vin
3 kommentarer

JUL 2016: Vinen til ris a la manden skal være dansk

JUL 2016: Vinen til ris a la manden skal være dansk
Webmasteren

Åh ja, det er blevet tid til dessertvin, som er, hvis du spørger mig, overset. Så overset at det næsten er utilgiveligt!

Årets julevin er på plads, men hvad skal vi drikke til juleaftens ris ala mande? Der var mange gode bud og fremgangsmåden er den samme, som når vi kårer julevinen.

Både Frederiksdal og Cold Hand Winery adskilte sig igen fra flokken men også Chateau Piada Barsac fra Sauterne leveret af Philipson Wine gjorde sig bemærket.

Endnu engang Frederiksdal og Cold Hand Winery i Top…

Reelt kunne man godt forsvare at drikke samtlige af vores vine til julemaden, men der skulle udvælges nogle spidskandidater. Igen blev der givet point – duftet, smagt og diskutteret. Panelet var ret enige. Her er de bedste bud på vin til ris a la mand’en 2016!

Cold Hand Winery Prunus Nigra

Den kolde hånd ligger meget tæt på Frederiksdal – men skal vi absolut vælge mellem de to i år så var der faktisk flest stemmer på Frederiksdal – men det er er detaljer og små detaljer som adskiller Danmarks bedste vinhuse indenfor frugtproduktion. Cold Hand Winery har også en fantastisk syre og duft af kirsebær som bare varer ved og ved – bravo!

Chateau Piada Barsac fra Sauterne

Det kommer noget kun bag på mig, at en Sauternes har klaret sig så godt i denne smagning. Men fakta er bare, at den gør det godt. Duft af abrikos, ananas, rosiner, mango, tørret frugt – absolut indbydende. Den falder en lille smule igennem på smagen, men gør det stadigvæk rigtig flot. Hvis du ikke er til kirsebærvin så kunne denne være det helt rigtige for dig!

149,- ved køb af 12 stk. hos Philipson Wine

Frederiksdal 2015

Awesome! Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte! Der er ingen tvivl om, at Frederiksdal har rykket sig endnu engang og det er ikke ned af! En overvældende duft af modne kirsebær, bitre mandler, kirsebærsten og marcipan! Det her er elegant, det er smukt og velbalanceret mellem fedme og syre. Vi er imponerede!

140,- ved Frederiksdal

Hårdt at drikke så meget dessertvin :-)

Det skal understreges at der var flotte vine i denne kategori og flere end nogensinde. Vi var lidt vaklende overfor om kategorien måske skulle udgå, men efter årets niveau er der ingen tvivl om, at den er kommet for at blive!

 Deltagerne

Hvordan?

Alle vine blev smagt til en god omgang ris ala mande med det hele. Herefter blev der giver point og skrevet noter og til sidst valgt en Top 3. Afslutningsvis er der vist bare tilbage glædelig jul herfra!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Caspar Tribler

    Overvejede i at prøve likøren fra Frederiksdal?

    • Der bliver prøvet de produkter som forhandlere/producenter mener er de rette til formålet. Her har ingen ment at, den ellers vildt lækre, likør var sagen.
      Mit gæt er også at dens sødme ville gøre at den falder lidt igennem.

Smid en kommentar