Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

One Comment

Fynsk kartoffelsalat med rygeost

Fynsk kartoffelsalat med rygeost
Fynboen
Kartoffelsalat med rygeost

Kartoffelsalat er ofte en god følgesvend til den danske grillsommer, og denne er med sin letrøgede smag helt perfekt til sommerens grillede kød.

Den er også superhurtig at bikse sammen og det skader jo heller ikke.

Fynsk kartoffelsalat

Kartoffelsalat med rygeost
4.75 fra 12 stemmer
Keyword: fynsk, kartoffelsalat, rygeost
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 175 gr rygeost
  • 250 gr creme fraiche (Så høj % som du kan opdrive)
  • 500-650 gr kartofler
  • salt og peber
  • citronsaft
  • 3 små skalotteløg
  • radiser og karse (til pynt)

Sådan gør du

  • Skær dine kartofler i mundrette stykker. Med eller uden skræl – det bestemmer du selv. 
  • Kog kartoflerne. Kartoflerne skal ikke udkoges helt, så giv dem ikke for meget. Stik evt. en gaffel i og se om de kaftoflen glider af. 
  • Køl kartoflerne.
  • Hak løgene fint.
  • Bland løg, rygeost, creme fraiche sammen i en skål. 
  • Smag til med salt, peber og citron. Det må gerne smage lidt syrligt og salt. Det går godt sammen med rygeosten. 
  • Kom kartoflerne i.
  • Pynt til sidst med radiser og karse på toppen.
  • Stil på køl indtil det skal serveres, eller server med det samme. 
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Comments

  1. Kristian

    Hvor mange personer er den regnet til

Submit a Comment

4.75 from 12 votes (12 ratings without comment)

Opskrift Vurdering