Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. november 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Hjemmelavet Tunmousse – som mormor lavede den!

Hjemmelavet Tunmousse – som mormor lavede den!
Fynboen
Det sjove ved at eksperimentere med mad er, at man nogen gange vender tilbage til nogle klassikere og prøver at genopfinde dem. Så hvordan genopfinder man noget, som egentlig allerede fungerer? Man prøver sig frem...

Det sjove ved at eksperimentere med mad er, at man nogen gange vender tilbage til nogle klassikere og prøver at genopfinde dem. Så hvordan genopfinder man noget, som egentlig allerede fungerer? Man prøver sig frem…

I mit forsøg på at lave en “remake” (eller en 2014-udgave om man vil) af den klassiske tunmousse, satte jeg mig for at bruge rygeost (man er vel fynbo) for at give moussen en lidt mere frisk og røget smag. Jeg brugte også syltede perleløg i stedet for almindelige løg.Det hele lykkedes egentlig ret godt – synes jeg selv, men det må I jo bedømme.

Læs også: Mormormad: Æbleflæsk Remake

Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

Tunmousse - som mormor lavede den

Det sjove ved at eksperimentere med mad er, at man nogen gange vender tilbage til nogle klassikere og prøver at genopfinde dem. Så hvordan genopfinder man noget, som egentlig allerede fungerer? Man prøver sig frem...
Ingen vurderinger endnu
Ret: Forret
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 250-300 gr tun i vand gerne god kvalitet
  • 3 spsk Sødmælks rygeost
  • 1 spsk Creme fraiche
  • ½ rød peber
  • 50 gr. syltede perleløg
  • Øko citron
  • 500 gr. uprøjtede ærter
  • 5 dl. solsikkeolie
  • Olivenolie
  • Diverse urter og karse til pynt

Sådan gør du

Tunmousse

  • Hak perleløg og peberfrugt fint, brug evt. en minihakker.
  • Dræn tun og kom det i en skål. Bland perleløg og peberfrugt i.
  • Kom rygeost og cremefraiche i.
  • Smag til med salt, peber og fint reven citronskal.
  • Moussen er nu klar til servering, men kan med fordel trække en times tid (eller mere) i køleskab.

Ærtepure

  • Tag alle ærterne ud af deres skal. Gem ærterne til senere.
  • Tag alle skallerne og vask dem grundigt. Tør dem herefter.
  • Kom ærteskallerne og solsikkeolie i en blender, og bland det så fint som muligt.
  • Kør din pure igennem en fin si (evt. flere gange).

Sprødt rugbrød

  • Skær tynde skiver af et rugbrød. Læg det på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Kom lidt olivenolie på rudbrødsskiverne og pensl det godt på skiverne.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 min. eller til de er godt sprøde.
  • Drys med lidt salt til sidst.

Saml hele retten og pynt med forskellige urter.

    Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

     

    Herunder kommer lige en samling billeder af min remake af den klassiske tunmousse

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

    Tunmousse, sprødt rugbrød, ærtepure, ærter.

     

    Hvilken klassiker kunne du tænke dig at få en remake af?! 

     

    Stik os en kommentar

    Kommentarer

    1. Pia

      Har du brugt en form til anretningen eller har du bare formet i frihånd?😊

    2. Diana

      Hvor mange personer er opskriften til?

      • Fynboen

        Hej Diana

        Det hele kommer selvfølgelig an på hvordan og hvor meget man anretter. Men jeg mener snildt at der er til 4 personer, og nok også mere.

    3. Wim

      5 dl. olie? Det virker lidt voldsomt..

      • Fynboen

        Hej Wim

        Jeg medgiver at det virker voldsomt, men jeg tror det hænger sammen med at jeg brugte ærtebælgene til pureen. Jeg startede faktisk med den halve mængde olie, men blev nød til at komme mere i, for at det fik en bedre konsistens.

        Hele idéen med at bruge bælgene var at de ikke skulle gå til spilde, men hvis man lavede sin pure ud af ærtene, så ville jeg bestemt heller ikke bruge så meget olie.

    Smid en kommentar

    Opskrift Vurdering