Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. marts 2023

Scroll to top

Top

4 kommentarer

#tuesdayGT: Er det tid til en Tirsdags G&T?!

#tuesdayGT: Er det tid til en Tirsdags G&T?!
Sjønne

Termometret viser 28 grader og hvad er bedre end at køle sig af i sommervarmen med en iskold G&T? Denne gang står den på highend gin og Skive-tonic. Jep, den står på dansk tonic fra Hancock Bryggerierne i Skive og en gin der er helt speciel og “clean”.

Er det #tuesdayGT-dag?

Er det #tuesdayGT-dag?

 

Oxley Cold Distilled London Dry Gin, er som navnet antyder, en kold-destilleret gin. Det er en hel unik måde at destillere på, og ikke mange gør det på denne måde. Smagsgiverne (botanicals) trækker i en neutral spiritus lavet på korn, og varmes herefter slet ikke op i destillationsapparatet som man gør traditionelt. I stedet udsætter man spiritussen for vakuum som sænker temperaturen ned til ca. -5 grader og spiritussen fordamper og fortættes igen omkring en kølestav på ca. -100 grader. På denne måde får man smagssat spiritussen uden at påvirke de tilsatte botanicals med varme. Det giver en meget renere enebærsmag og en meget mere detaljeret smag fra citrusskal osv. Processen er desværre svær at lave i stor skala, så derfor er det også et relativt lavt antal flasker der kan produceres af gangen.

 

oxleyhancock3

 

Smagsmæssigt er vi ude i en gin med enebær og appelsin upfront. Og “upfront” skal tages helt bogstaveligt, for det er lige det man tænker. Som at få en pust frisk enebær i næsen med det samme efterfulgt at kraftig citrus og en sødme fra angelikarod/orrisrod/anis. Det er en gin der også vil gøre sig rigtig fint nydt over en isterning eller i en stirred dry martini uden for meget vermouth og smeltevand. Utrolig ren og frisk.

Desværre er den lidt til den dyre side. En literflaske til 699,- i DK.

 

oxleyhancock4

 

Jeg valgte en mild tonic som ledsager, så man får det fulde udbytte af den lækre gin. Hancock Bryggerierne laver en ret lækker, men også lidt anonym tonic. Perfekt kulsyre og tilpas sødme. Den er god hvis man vil lade ginnen styre den overordnede smag. Jeg garnerede med et stort stykke appelsinskal.

Får du hældt nogle Gin & Tonics ned her i sommervarmen? Del det med os via #TuesdayGT

 

oxleyhancock1

 

Få flere kolde cocktails fra Sjønnes Barskab

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jens

  Fornøjelse med G&T :-D Jeg er blevet forelsket i Geranium og fevertree tonic. Tanquery no.10 er på bud i den lokale Kvickly til 199,-, den er blevet smidt i kurven ligeså, det er jo kun sommer en gang om året :-D

  • God stil, Jens – Geranium og Fever-tree er også en sikker vinder hos mig :)

   Tanqueray no. 10 er også en rigtig lækker sag, og rent tyveri til 199. Det er nok det gamle flaskedesign de vil have ryddet af vejen.

 2. Fynboen

  Nu fik jeg IGEN lyst til GT.

Smid en kommentar

ANNONCE