Kiin Kiin Tok Tok: Danmarks mest autentiske thai-restaurant ligger på Vesterbro
Er du til autentisk thai-mad med masser af friske krydderurter og smag? Hvis ja, så kunne den kendte MIchelin-restaurant “Kiin Kiins” nye familiemedlem “Kiin Kiin Tok Tok” være et godt bud for dig. De har nemlig allerede etableret sig som den mest autentiske thai-resturant du finder på Vesterbro – måske endda Købehavn eller i Danmrk? Den sidste del må du selv vurdere… Læs her hvad vi synes om den:
Der åbner flere restauranter end nogensinde i KBH – nogle lukker naturligvis også ned eller flytter som fx “Chicks By Chicks” der tidligere lå på Vestebrogade 55b men nu er flyttet til Tivoli Food Hall – nu er Kiin Kiin Tok Tok flyttet ind på adressen. De har renoveret lokalerne, fyldt den op med varme træmøbler og skabt en stemningsfyldt restaurant med ærke autentisk thai-food.
Læs også “Ultra-lokal thai restaurant er åbnet: Det bliver ikke mere autentisk end her”
Vores bud er, at Kiin Kiin Tok Tok bliver en travl og velbesøgt restaurant alle ugens dage og sideløbende bliver deres take-away med garanti også flittig benyttet. Stilen er nemlig skarp og ambitionerne er tårn høje. På Migogkbh fortæller Henrik Yde, at de har ansat 3 kokke fra forskellige thailandske regioner – fra syd, midt og nord og de laver alt fra bunden.
Fantastiske specialpølser fra “Chiang Ma”
Min vidunderlige medspiser og jeg ankommer søndag aften, hvor vi er både kolde og våde efter en cykeltur fra Empire Bio i den anden ende af byen. Vi er nogle af de første i restauranten og sætter os til bords lidt alene. Jeg tænker ved mig selv, at de nok ikke har så mange kunder allerede eftersom restauraten kun er nogle uger gammel. Jeg løber hurtig menukortet igennem og ser deres menu som består af 6 serveringer herunder en fermenteret specialpølse oppe fra Chiang Ma som jeg har læst godt om. Det er nemlig sådan, at én af deres kokke er også uddannet pølsemager og netop denne pølse skulle være helt fantastisk.
Jeg er ikke til alkohol denne dag, så jeg bestiller en “mocktail” med masser af mynte, citron og ingefær som jeg beder tjeneren om at køre dobbelt op på. Min medspiser bestiller en lemonde med ingefær og citrongræs. Kort efter ankommet vores første retter – hvor den ventede pølse er første servering “Esaan gris pølse” hedder den på kortet. Kort sag – Det er den bedste pølse jeg har nogensinde har spist – saftig, grillet på den helt rigtige måde, hvor skinnet er sprækket, masser af fedt (det skal der altså være) og en lækker krydret smag – det er vildt godt. Jeg synes du skal prøve den.
Sammen med pølsen får vi også vandspinat stegt i wok med hvidløg og chili som vores tjener forud spurgte om vi ville have spicy hvor jeg sagde “ja tak”. En lille note her – når du siger “spicy” på en thai-restaurant så mener de altså spicy, og så er der knald på. De har endda brugt en del “piri-piri” chili som også ligger hele i retten. Jeg bemærker, at en kvinde ved nabobordet tager en bid af én, hvor hendes ansigt hurtigt skifter udtryk da varmen sætter ind.
Retten smager godt og krydderierne træder helt skarpt frem, også selv om det er stærkt og dét er netop kunsten. Jeg er fx slet ikke i tvivl om, at der er brugt citrongræs selv om retten er stærk. Til vores wok er der “sticky rice” – hvorfor de skal være klistret ved jeg faktisk ikke helt, men det smager glimrende.
Læs også: Henrik Yde står bag: Nørrebro har fået en moderne kinagrill
Mikkeller Ricemarket med honning og ingefær
Imens vi har spist er restauranten så småt blevet fyldt, så min tidligere tanker om få kunder var vist en fejl – faktisk vælter det ind med gæster. Nabobordet får serveret en øl som jeg sender lange øjne efter og ender med at spørge tjeneren efter den. Det er en Mikkeller Ricemarket med honning og ingefær som du bør prøve – frygt ej at det er for gennemtrængende, det er det på ingen måder – faktisk meget diskret. Den står godt til vores spicy salat, hvor “saucen” i bunden faktisk er bedste! Heldigvis er der sticky rice tilbage til at suge den op med.
“Halv ørn i rede med frugtsalat”
På Migogkbh har jeg læst, at Kiin Kiin Tok Tok ville sende en hilsen til den tidligere ejer Chicks by Chicks som havde en kæmpe rotisserie-grill til deres kyllinger. Den har de beholdt og har derfor en grillet kylling og ananas på rotisserie serveret med en umoden papaya salat på menuen.
Denne er også på vores menu – så altså “en halv ørn i rede med frugtsalat“. Ørnen – undskyld kyllingen er saftig, mør og den tilhørende søde/sure glace er vildt lækker – faktisk behøver jeg slet ikke ris og salat til – kylling og glace er nok for mig. Det skal også siges, at mætheden er ved at sætte ind – men man skal vel også forvente meget mad på en thai-restaurant.
Læs også Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter
Sidste ret inden desserten er jeg lidt ambivalent om – det er grøn karry med fiskeboller og basilikum – jasmin ris. Den grønne karry kunne jeg drikke en liter af – det smager himmelsk! Fiskebollerne er dog ikke helt mig – for bastante og mangler noget “luft” – det er lidt som om, at de er kogt for hårdt hvilket er synd da resten er tilberedt lige efter bogen.
Vi slutter med en pandan is med ristet kokos – god afslutning på en lækker omgang. Prisen for alle serveringerne er 335 kr. hvilket er helt fair – du skal dog være sulten for at kunne spise det hele – så frygt ej – du bliver mæt. Vores samlede regning for to med en mocktail, lemonade og øl lyder på 890 kr. For denne kvalitet, mængde og i øvrigt gode service er det helt rimeligt.
Jeg forstår nu hvorfor restauraten hedder “Kiin Kiin Tok Tok” – det betyder nemlig “oprindelig” eller “autentisk” om man vil og det er præcis, hvad du får på denne restaurant. Mit bud er, at Kiin Kiin Tok Tok har lavet en “crowd pleaser” på det helt rigtig niveau hvad angår kvalitet, pris og ikke mindst service. Borset fra nogle småting som fiskebollerne i én enkelt ret har jeg svært ved at sætte en finger på noget på Kiin Kiin Tok Tok – i stedet vil jeg byde dem velkommen til Vesterbro…
Stik os en kommentar-
Havde bestilt bord på min fødselsdag, på baggrund af jeres rosende ord. Havde endda bedt om et hyggeligt sted med mine 2 drenge, over en måned inden dagen. Vi blev placeret det travleste sted i restauranten lige ved køkkenet med en del støj til følge deraf og en lind strøm af bude der hentede mad. Fra første færd blev det en kold oplevelse, da restauranten var kold og derudover havde iskoldt træk igennem hver gang døren gik op.
Vi bestilte 2x 5 retters menu og 1x kylling fra rostisseriet.
Vi måtte spise alle retterne af samme tallerken, hvilket jeg synes blev noget pladret som det store kolde bord uden at kunne skifte tallerken efter silden. Det var yderligere svært at finde ud af hvad det var vi fik serveret, da det blev præsenteret på et engelsk, der absolut ikke slog til. Forstår ikke helt hvorfor vi i København er begyndt at glemme dansk i et service fag?Vi får også en Chiang ma pølse, der kunne have være tjent med at være stegt som på det billede vi har set, men var som en gråmedister, der kun akkurat var stegt men uden sprødt skind. Ærgerligt, og den tilhørende gode spinatret/salat fik ikke medspil.
Så fik vi noget hakket ?? som det ikke lykkedes at finde ud af hvad var, smagte ok, men med små rejer der var stegt helt tørre og smagte noget ubehageligt.
Kyllingen som også indgik i menuen havde en fin smag, men var meget tørstegt. Den gode smag i den sursøde sovs kunne desværre ikke rette op på tørheden.Grøn karry med fiskeboller; bollerne var meget bastante, bortset fra en som vi delte og som var lækker med den grønne karrysovs.
Til slut en is med med lidt mange og kokos, som smagte dejligt.
Placering, kulde og manglende forklaringer trækker meget ned på oplevelsen, som vi var enige om, at det absolut ikke levede op til de forventninger vi havde til dagen.
-
Hej Jens – jeg håber de læser dette og tager det til efterretning, for det lyder bestemt ikke som vores oplevelse. En “kold” restaurant oplevelse kan faktisk ødelægge alt – det eneste man tænker på er, at komme væk – og så plus resten – det duer altså ikke! Vi føler med dig…
-
-
Spændende!!!
Den er helt klart noteret, når der på et eller andet tidspunkt bliver tid til en “get-away” her fra Aalborg..
Prisniveauet rammer jo lige ned der, hvor man ikke “river sig”, men stadigvæk får man en oplevelse.. (Med sådan tilbud, så fatter man jo ikke, at folk går ud på de store konceptrestauranter, hvor man alligevel slipper den samme mængde penge, men til gengæld kan føle sig som kvæg der skal føres igennem kasseapparatet (overdrivelse fremmer forståelsen))
-
Lige præcis Nikolaj – vi er helt enige, det er nemlig skarpt. I Aalborg er vi stadigvæk lidt bagefter på den front, men det hjælper – Deja-Vu og Applaus under Mads er gode eksempler på stor value for money – mere af det :-)
Du kan jo tage Kiin Kiin Tok Tok den ene dag og Kiin Kiin dagen efter ;-)
-
-
Isaan pølse med Som Tam er klart én af de bedste “street foods” jeg nogensinde har fået. Din anbefaling af “Kiin Kiin Tok Tok” er modtaget højt og klart, Mads, og hvis det er det mere “husmandskost-agtige” alternativ til det delikate køkken på “Kiin Kiin” så er jeg mere end klar.
(er også en “sucker” for det fusionsagtige, som man finder det på Marclee eller nogle gange på Koch)-
Dejligt at høre Svend – det holder virkelig også – jeg vidste faktisk ikke det thailandske køkken spændte så vidt og bredt – skønt! Marclee kendte jeg faktisk ikke – går udfra det er den i Paris – hvis det er så er det en skam jeg ikke besøgte den, da jeg var forbi for 4 uger siden :-) Men den må på listen!
-
-
Kop khun krab. Vi er super glade og meget stolte for de dejlige ord. Hilsen Tok Tok
-
I fortjener det – godt gået – vi kommer snart igen! Knæk og Bræk og velkommen på Vesterbro…
-
-
Hej Mads
Sticky rice er sticky, fordi det så er nemmere at spise dem med pinde. Der ville gå laaang tid, hvis du skulle spise almindelige ris med pinde – åååh du spiser ikke med pinde? Så lær det :-) Det gør det ekstra autentisk.-
Haha – Jette – jeg har savnet dig! Godt du er tilbage – jeg spiste med pinde – havde sgu ikke lige fattet det med “sticky” :-)
-
Comments