-
Hej drenge
Jeg vil gerne lave dette til nytårsmenuen, men jeg er i tvivl om hvor lang tid det kan holde sig.
Når først svinet er confiteret, og ligger i pres/har ligget i pres, hvor længe skal jeg så regne med, at det kan klare sig i køleskabet?
Jeg ville gerne købe den d. 23.12 (det passer mig bedst), og så confitere den efter jul, for det tager jo nogle dage. Og så var tanken at lade den ligge i køleskabet til d. 31.12, så den altså får lov at ligge 2-3 dage før den bruges, efter den er confiteret.
Hvordan lyder det? :) jeg ved ikke om confiteringen også medfører en form for konservering?
På forhånd tak for svaret.
Mikael
-
Hej Gastromand,
Nu er jeg så “heldig” at jeg ejer en sous vide og den bliver brugt flittigt. Men tænkte på om i har nogle idé hvor lang tid sådan en gris skal have i en sous vide – Har læst en opskrift med Heston Blumenthal hvor han skriver den skal have 18 timer ved 62 grader, men andre opskrifter anbefaler 36 timer ? Ydermere for at få den lidt røget smag kan man så tilføje bacon ovenpå svinet i sous viden ?
Håber i kan bidrage med lidt information ellers må jeg jo bare prøve mig frem :)
Hilsen Nikolaj.
-
Skal have lidt hjælp her!!!
Jeg går på Food College Aalborg og skal til min afsluttede prøve, og tænkte på og lave det her, men jeg har 4 timer i alt, jeg må gerne forberede mig hjemme fra, men tror i man kan nå det på 4 timer?? -
Denne ret er en del af min nytårsmenu. Tak for en god og lækker opskrift. Jeg har dog et enkelt spørgsmål, som jeg måske burde kunne svare på, men for nu at være sikker. Kan jeg få dig til at uddybe sætningen: 30 min. før servering skærer du nogle aflange klodser af brystet, ridser dem i sværen, og steger dem langsomt sprøde og gennemvarme på sværen – tager ca. 15-20 min. Jeg er usikker på om du smider dem i ovnen igen, eller om det faktisk foregår på panden? Jo mere jeg læser det, jo mere lyder det som panden, men for en sikkerheds skyld?
-
Jeg har besluttet mig for at kaste mig over denne til nytår. Vi bliver 16 mennesker.
Jeg har lige et par spørgsmål i den forbindelse, som jeg håber, I kan hjælpe med.
– Jeg har bestilt røget spæk hos slagteren til at smelte og bruge som fedtet til konfitteringen. Bliver det mon for meget røgsmag?
– Jeg har tænkt mig at lave en kartoffel-/hvidløgspuré af “indmaden” fra kartoflerne, men vil også gerne have et grønt indslag. Jeg tænker en form for salat, der ikke er alt for dominerende i smagen. Forslag?
– Arbejdsmængden ser bestemt overskuelig ud, men jeg er lidt bekymret for logistikken/tidsforbruget ved friteringen af skrællerne. Jeg har en enkelt standardstørrelse friteuse til rådighed. Hvor mange kan man lave ad gangen og hvor lang tid skal de have? Skal jeg evt. have gang i en almindelig gryde med olie ved siden af?
– Vinforslag?
:-)
-
Var det ikke oplagt at bruge sous vide hardwaren her?
Smelter fedt og spæk ved samme temperatur? -
Hey, super lækkert med svin fyldt med svin! (og super sight!)
Jeg overvejer at bruge svinespæk i stedet for fedt, hvad siger I? (anbefaling fra min slagter)
Vh. Max
-
endnu en fantastisk opskrift…..den må manden og jeg prøve af en weekend i nær fremtid – eeelsker jeres opskrifter – de er gennemprøvede, man kan få triks i kommentarerne – og så er de fri for lene hansson – enhver ting til sin tid:)
-
Mmmmm …
Fantastisk inspiration – min hjerne kører allerede på højtryk -
Det svinet ser mycket delikat ut. Vad tråkigt att ni fått skatt på fet mat, när det borde vara socker, läsk och chips som skulle behöva vara dyrare, än riktig mat.
-
Fantastisk dejligt med en opskrift på konfiteret svin – dét er nemlig svært at finde.
Forsøgte mig sidste weekend med konfiteret flæsk, i stedet for flæskesteg. Resultatet blev fantastisk – stegt flæsk deluxe. Tog udgangspunkt i stegetid + fedt til kød ratio fra den her opskrift (dog 24 timer ved 70 grader i stedet). Godt tip med at smide en pakke bacon i også, for smag.
Bottom line – svin i eget fedt kan varmt anbefales. Love it Love it Love it./Kira
-
Kan man lave dette sous vide i stedet – mit gæt er at man så kan nøjes med mindre svinefedt og mindre bacon?
-
Men mindre fedt og mindre bacon? Det forstår jeg ikke? ;)
-
-
Er man helt galt på den hvis man bruger svinefedt som ikke er røget? :)
Comments