Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

5 Comments

Smukfest 2015: En madfest med op og nedture

Smukfest 2015: En madfest med op og nedture

Endnu et brag af en festival er veloverstået i bøgeskoven og denne gang var vejrguderne var virkelig med os. Men var mad- og drikkeguderne det samme? Få svaret her…

Vi havde igen i år en rigtig god oplevelse til Smukfest i bøgeskoven, og man kan gentage det år efter år, men denne festival har omgivelserne med sig – det er bare fedt, at det ikke foregår på en stor åben plads, som de fleste andre festivaller – og så gør det bestemt heller ikke noget, når man i den grad har vejret med sig, som det var tilfældet i årgang 2015!

Godt vejr er typisk også godt for omsætningen, og det har også været tilfældet i år. Ikke mindre end 58 millioner i omsætningen i boderne…

Vi har solgt 28.0000 partoutbilletter. Vi har haft en god omsætning i boderne på 58 millioner, hvilket er fire procent mere end sidste år. Vi har endnu ikke noget overblik over den samlede omsætning, og om der bliver overskud, men vi har ikke budgetteret med et større overskud. Omsætningen på betalingsarmbånd i boderne er i øvrigt vokset, så det i år var 54 procent af omsætningen i boderne, der foregik med armbånd. Sidste år var det 41 procent. I visse boder kunne man også betale med Mobile Pay, og det vil vi evaluere kraftigt på, om vi skal udbygge. Det er jo meget hurtigere end Dankort. (kilde: gaffa)

Jeg har bestemt også oplevelsen af at chip-armbåndet virkede, og man kan egentlig undre sig over, at Northside Festival valgte at gå væk fra det igen, efter at have været med på vognen – det virker som om teknikken er ved at være stabil.

Maden

Vi har vanen tro været rundt på pladsen og prøver kæfter med nogle af de forskellige tilbud. Der er rigtig mange muligheder på mad-scenen, og folkene bag madboderne er mange og forskelligartede; sportsklubber, restaurationer, cateringfirmaer, kendiser (både fra madens og musikkens verden…) og “private” popup steder. Man skal sgu stå tidligt op, hvis man skal igennem det hele. Vi står ikke tidligt op, men jeg er også overbevist om at mission alligevel ville fejle. Men det gode ved, at der er så mange spisesteder er, at man ikke løber inde i lange køer, som det var tilfældet på Grøn Koncert, og hvis der endeligt skulle være pres på et sted, ja så smutter man bare videre til næste.

Læs også: NorthSide sætter nye standarder for dansk festivalmad

Håndburgeren

Igen i år var Bitz & Holm til stede, igen placeret i det relativt nye Sherwood område. Vi var igen forbi, og valgte deres håndburger. Nogen vil måske synes at burgeren ser lidt kedelig ud, men den havde faktisk en fin smag, bøffen havde nok lige fået til den gode side. Men ellers synes jeg faktisk ganske godt om burgeren. Prisen var dog i den høje ende med sine 80 kr.

 

 

Bøfsandwich

Man får altid lidt mundvand, når man går forbi et sted, der tilbyder Bøfsandwich. Martin Ib‘s bod tilbød Bøfsandwich, som de i øvrigt også gjorde det på NorthSide, samt Mor’s tarteletter og Wienerschnitzel. Vi prøvede kræfter med de to førstnævnte til henholdvis 65 kr. og 60 kr. for 3 stk. tarteletter. En lidt mere appetitlig pris, og bestemt to måltider, vi godt kunne li’.

 

 

Pulled Beef Burgeren

Madværket var også på SmukFest, og vi var forbi deres to-go bod, som tilbød en Kildegaardens Pulled Beef Burger med salat på sommerkål i blød brioche. Den var saftigt og god som den ser ud – men ingen tvivl om at jeg hellere spiser oversaltet end undersaltet mad, når jeg er på festival, men her kunne de godt have sparet lidt på saltet. Her var prisen 70kr.

 

 

Den lille gourmet hotdog

NORD Gourmet tilbød igen i år smørrebrød, som vi også smagte sidste år. Men derudover en  lille Gourmet Hotdog eller en tap dog. En lille gourmet pølse i maltbrød med gurkemejedip, syltede rabarber og mandelknas. En god mundfuld – eller to. Ja, den var god men den var godt nok lille. Her kunne man købe 1 for 30kr. og 2 for 50kr.

 

 

Flæskestegssandwichen

Claus Meyers flæskestegssandwich måtte vi også forbi, og her blev vi ikke skuffede. En lækker bolle med velsmagende flæskesteg med sprødsvær, æble og rødkål. Dette var umiddelbart den bedste oplevelse på vores burger-tour. En rigtig lækker burger til 70kr.

 

Drikke

Uden mad og DRIKKE duer helten ikke – en festival er naturligvis ingen undtagelse!

Øl

En helt naturlig drik på festival er øl, og ud over de mange dåsebajere på teltplaserne, så er den store fællesnævner Royal på Smukfest – hvad enten der er fadøl, kander eller flaskeøl. På Northside har man i høj grad tager økologien til sig, dette er ikke nær så udbredt på Smukfest, men Royals økologiske pilsner har nu også taget sin entre på festivallen.

 

 

Vodka & Juice

På Smukfest er der efterhånden et utal af vodka & juice barer – primært med friskpresset appelsinjuice, men også med friskpressede æbler. Lad mig bare sige det, som det er, det smager pisse godt. Men kanderne kommer da også med en pris, denne var 430,- inkl. 20kr pant for kanden – og det for en enkelt. Kanderne fås også som dobbelt eller med en hel falske vodka. Sidstnævnte med en pris på knap 1200kr. – man så er der vist også garanti for at blive lettere fuld :)

 

 

Cocktails på flaske

Nohrlund mødte vi også på Grøn Koncert, og det kan vi godt li. De har deres tre første variationer, som er hyben/havtorn med rom, jordbær/rabarber med vodka og hyldeblomst/ingefær med gin. Men i anledning af Smukfest havde de lanceret en særlig udgave lavet på sukkerærter, honning, basilikum og Tanqueray Gin. De første mundfulde var specielle og ærtesmagen meget tydelig, men den vokser (smagen…) sgu lidt på en – og jeg endte faktisk med at godt kunne lide den. Det er også bare rart en gang i mellem at prøve noget anderledes. Den røde jordbær/rabarber synes jeg derimod er for tøset! Prisen pr. flaske var 60kr.

 

 

Happy Hippie

På Happy Hippie bar man får den klassiske malerspand med forskellige cocktails som kan deles over en flok sugerør. Det er nok mere sjovt end godt, men det var mit indtryk, at de alligevel gik som varmt brød ;)

Dommen

Ingen tvivl om at at madudbuddet er stort på Smukfest, og der er noget for en hver smag. Forventningerne var høje – måske en anelse for høje. Niveauet var ganske fornuftigt, men vi kan hellere ikke se bort fra at niveauet svinger gevaldigt boderne imellem og sågar inden for de enkelte boder. Vi har talt med folk om vores oplevelser, og mødte forskellige oplevelser fra samme madbod, fx var maden under eller oversaltet, havde bøffen får for lidt eller for meget – et udtryk for for at det kan være svært har holde et konsekvent niveau i en festivalbod.

Læs også: Grøn Koncert har oppet sig, men halter stadig efter de store festivaller

Smukfest er stadig noget større end sin Aarhusianske lillebror, på madenscene gør de mere for både at nå både højden og bredden – men det kan næsten også blive for blandet. Man kan eksempelvis både vælge nogle vildt lækre fritter fra de hollandske madvogne, men også boder der kører på med friture og frost pommes frites. Der er også kommet et større antal reelle restauranter, hvor man kan sidde ned og spise med kniv og gaffel. Men som jeg tidligere har skrevet, er jeg ikke typen, der bruger timer på at gå på restaurant under en festival, og det lykkedes heller ikke denne gang at få det presset ind i et stramt festivalprogram. Flere steder er prisniveauet måske også skruet en anelse for højt op. Jeg har ikke noget imod at betale mange penge for mad – heller ikke, når jeg er på festival – men så skal det også være i orden – hver gang.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Vi ses næste år! Hvordan oplevede du maden på årets Smukfest?

Stik os en kommentar

Comments

  1. Baekgaard

    Kan kun tilslutte mig anbefaling af Vinotheket. Fornuftige vine til prisen, samt at det jo er festival, hvorfor man ikke behøver vin til +500kr flasken. Roserne var ganske fine, og mener de startede ved 140kr.

    Nørre Vissing Kro lige ved siden af, havde også en ganske god tapas menu. Lækker 6-retters med ganske gode dele. Torsken var dog jævnt kedelig

  2. Lars

    Enig i den overordnede betragtning: mest godt og lidt skidt.
    På alkoholsiden er jeg helt med på, at vodkajuice spiller max. Men at man har skruet for meget på prisen. 30 kr. for 2 cl. vodka af…..gennemsntlig…kvalitet? I det mindste burde man da overveje lidt mængderabat i f.m. kanderne.
    Prøvede også Vinoteket nogle gange. OK kort til rimelige priser. Problemer med serveringstemperatur af de røde, og så er der lige plasticglassene. Altså…! Men alt var godt, da min makker og jeg fredag vandt den løbende konkurrence om at gætte landene på tre glas blindt serveret vin. Jublen var stor, da sms´en tikkede ind og blev vekslet til to flasker vinder-cava…:-)

    • Det er sgu da ikke dumt, lige at vinde to flasker… det er en godt party starter!

  3. Martin

    Efter min mening er de absolut bedste oplevelser i madboderne af finde ved Martin Ib. I har prøvet bøfsandwichen som er helt fantastisk. En anden gang skylder i jer selv at prøve wienerschnitzlen, den er i særklasse. Smørsovs, ærter, braskartofler, en fantastisk god peberord. Ja jeg sidder helt og får mundvand når jeg tænker på den.
    Hvis man er sent på vej hjem fra pladsen så er et af de steder der har længe åben farmors som sælger stegt flesk i sherwood. Det er også rigtigt godt, sprød og luftig flæsk, god persillesovs, også kun 4 sølle kartofler, men alt i alt også helt iorden.

    • Wienerschnitzlen blev bestemt også overvejet, men der skal træffes et valg – den tager vi næste gang :) Tak for din kommentar, Martin.

Submit a Comment