Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. marts 2023

Scroll to top

Top

Øl
Ingen kommentarer

Beertenderens ølanbefalinger: August

Beertenderens ølanbefalinger: August

Jeg har siden sidste måned lært at man må se sine fejltrin i øjnene. Ikke at mine anbefalinger syntes at fejle noget, men sådan at koble en tematisk sammenhæng til det danske vejr; det slipper man ikke godt fra. Jeg er hermed færdig med at anbefale sommerøl for i år og begiver mig mod helt andre slagmarker!

Denne gang holder jeg mig til det mest lokale bryggeri jeg har. Et bryggeri, der i lang tid har shanghajet sine brygdage på andres værker, men nu langt om længe har fået egne lokaler og kedler. Navnet er Flying Couch og du kommer til at høre meget mere om dem senere. Til at starte med skal vi tage et kig på tre af deres øl, som jeg mener man bør prøve. Igen er der sorteret lidt efter tilgængelighed, om end sværhedsgraden er lidt højere end sidste måned. Den slags varierer…

 

Dude – Flying Couch

Bare navnet alene leder tankerne mod californiske surfere og let påklædte, lækre, unge mennesker med lidt for meget fritid og alt for få bekymringer. Herhjemme har vi både et arbejde og en hverdag at passe!

 
Denne bliver dog hurtigt glemt når man åbner en flaske Dude. Med et trylleslag befinder man sig på selv samme strand, hvor der lugter af citrus og tropiske frugter. Som det hører sig til i en amerikansk-inspireret Pale Ale bliver humlen sat i skak af en bitterhed, der her kan få de fleste nybegyndere til at se ekstra stramme ud i ansigtet. Bitterheden vænner man sig dog hurtigt til, og man kan igen finde de tropiske frugter fra aromaen. Når flasken er tømt befinder man sig igen tilbage i sine vante omgivelser. Eventyret er slut, men kan til nøds fortsætte ved indtagelse af en ekstra Dude.

Set hos: Boxbeers

 

Green Velvet – Flying Couch

Fra asken ind i ilden. Fra bitter til bitrere. Hvor Pale Ale er en nem begynder øl ud i humlede stilarter, så er IPA en storebror i ethvert henseende. Mere alkohol, mere smag, mere bitterhed. Når man først er bidt af humle, ved man også at Flying Couch gør et særdeles godt arbejde med de grønne planter.

Til trods for at jeg ikke ville anbefale øl set med vejrrapporter in mente, syntes jeg stadig det er på sin plads at lade Green Velvet få sin plads i solen, som en rigtig sommerøl. Med en næsten syrlig bitterhed brygget på en maltet basis med citrusfrugter og gran-noter er det i folkemunde tale om en ny-klassiker man ikke bør snyde sig selv for. Fløjsblød (selvfølgelig) og med masser af smag, bliver jeg lige overrasket over hvor lækker Green Velvet er, hver gang jeg åbner en flaske.

Set hos: Boxbeers

 

Hindbær – Flying Couch / Brekeriet

Brekeriet er et svensk bryggeri, i bedste familieforetagende – tre brødre med det mundrette efternavn Ek, der brygger øl udelukkende med Brettanomyce. Udover at være bagmændende bag Cassis, en vidunderlig Sour Ale, står de også bag et par samarbejdsbryg med Flying Couch.

Foto af Jetro S - untappd.com

Foto af Jetro S – untappd.com

Senest blev Hindbær lanceret ved Copenhagen Beer Celebration tilbage i maj måned, men har siden floreret på flere ølbarer. En syrlig fristelse der ikke umiddelbart ligner en øl i traditionel forstand. En pink øl skriger ikke maskulinitet, men heldigvis smager den som en drøm. Masser af syrlige bær med et svagt hint af egetræ træder i forgrunden, mens en svag maltet fornemmelse læner sig tilbage og nyder resten af showet.

Set hos: Søernes Ølbar, København Ø

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

ANNONCE