Geniale Doritos Nuggets!
Hvorfor fanden har jeg ikke tænkt på det? Chips som panering!! Det er jo en lille gastro-genistreg!
Sprød panering, med masser af smag…what’s not to like!
Nogle ideer får lov til at brygge i baghovedet i lang tid, før de endelig finder vej til tallerknen. Andre ideer er bare så skide gode og ligetil, at de ikke kan blive afprøvet for hurtigt. Doritos-paneret kylling hører til i den sidste kategori. Jeg faldt over et billede af disse fætre en aften, i en af facebooks utallige mad-grupper og dagen efter stod de på menuen.
Disse let alternative nuggets ville være et perfekt match til et par øl med drengene – eller du kan spice dem lidt ned og så har du dig en fin og børnevenlig udgave.
Du skal selvfølgelig også have dig noget dyppelse til! Jeg serverede dem med en varm chili/cheese/bacon-dip. Og det sad sgu lige i skabet! Hvis du tænker at der skal lidt mere diversitet på drengen, kan du sagtens hive en guacamole eller en salsa op af ærmet, til at supplere den varme dip.
Ingredienser
Doritos Chicken Nuggets
- 4 kyllingebryster
- 2 poser Doritos Nacho Cheese Eller hvilke chips du føler for
- ½ l kærnemælk
- 3 dl mel
- 3-4 æg
- 2 tsk cayennepeber
- 3 tsk spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk oregano
- Salt og peber
Chili/Cheese/Bacon-dip
- 1 Bæger Philadelphia flødeost
- 300 gr cheddar gerne en lagret, for at få lidt smag I dippen
- ½ dl creme fraiche 38%
- 300 gr bacon
- 1-2 spsk Nandos Garlic Peri Pari Sauce eller den chilisauce du lyster
- 1 bundt forårsløg
Sådan gør du
Doritos Chicken Nuggets
- Skær kyllingen i ca. 1-1½cm tykke skiver (gerne nogenlunde ensartede i størrelsen som muligt)
- Smid stykkerne i en skål og hæld kernemælken over. Lad det stå og ”marinere” i et par timer i køleskabet
- Knus dine chips til ensartede stykker på størrelse med panko-rasp. Jeg gjorde det i ånden, men du kan sikkert også bruge din foodprocessor til det
- Bland melen med krydderierne
- Pisk æggene godt sammen
- Lad kyllingestykkerne dryppe let af og vend dem i det krydrede mel, herefter i æggemassen og til sidst i de knuste chips.
- Placér de panerede kyllingestykker på din bagerist UDEN bagepapir under.
- Bag kyllingen i 15-18 minutter ved 200 grader
Chili/Cheese/Bacon-dip
- Skær bacon fint, steg det sprødt og læg det til side
- Tag stegefedtet fra dit bacon og hæld det i en kasserolle
- Riv cheddaren og skær dine forårsløg
- Smid flødeost, cheddar og cremefraiche i kasserollen og varm det hele op på svag til medium varme. Rør massen sammen, når den begynder at smelte.
- Når massen er helt jævn, tilsættes chilisaucen efter smag
- Inden servering vendes halvdelen af bacon og forårsløg i dippen, hvorefter den hældes i en skål. Resten af bacon og forårsløg smides på toppen.
Stik os en kommentar
-
I har en fantastisk blog her, men min respekt har nået nye højder nu hvor jeg læser at I kan knuse Doritos i ånden, og ikke behøver tage maskinparken i brug! -
Stod lige og manglede noget der lignede. Jeg dropper melet, så passer det perfekt til den glutenfri ølsmagning jeg skal have med min ny intolerente kammerat.
-
De gange, vi herhjemme, laver glutenfri panering, bruger vi majsmel istedet for almindelig mel. Det fungerer rigtig godt :-)
-
-
Fantastisk ide. Hvorfor har jeg aldrig selv tænkt på det.
Jeg har tidligere paneret i blendede flæskesvær. De krydrer det hele i sig selv. Intet mindre end FANTASTISK.
Kommentarer