Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Geniale Doritos Nuggets!

Geniale Doritos Nuggets!
EksilsĂžnderjyden

Hvorfor fanden har jeg ikke tÊnkt pÄ det? Chips som panering!! Det er jo en lille gastro-genistreg!
SprĂžd panering, med masser af smag…what’s not to like!

 

Nogle ideer fÄr lov til at brygge i baghovedet i lang tid, fÞr de endelig finder vej til tallerknen. Andre ideer er bare sÄ skide gode og ligetil, at de ikke kan blive afprÞvet for hurtigt. Doritos-paneret kylling hÞrer til i den sidste kategori. Jeg faldt over et billede af disse fÊtre en aften, i en af facebooks utallige mad-grupper og dagen efter stod de pÄ menuen.

Doritos_chicken_nuggets (6)

SĂ„ smukt! Tro os – de smager endnu bedre end de ser ud!

Disse let alternative nuggets ville vĂŠre et perfekt match til et par Ăžl med drengene – eller du kan spice dem lidt ned og sĂ„ har du dig en fin og bĂžrnevenlig udgave.

Doritos_chicken_nuggets (2)

SĂ„ er vi klar til panering!

Du skal selvfÞlgelig ogsÄ have dig noget dyppelse til! Jeg serverede dem med en varm chili/cheese/bacon-dip. Og det sad sgu lige i skabet! Hvis du tÊnker at der skal lidt mere diversitet pÄ drengen, kan du sagtens hive en guacamole eller en salsa op af Êrmet, til at supplere den varme dip.

Doritos_chicken_nuggets (1)

Lidt gode mĂŠlkeprodukter – sĂ„dan laver man en perfekt dip!

Doritos_chicken_nuggets (3)

Hot bacon/cheddar/chili-dip in the making!

Doritos_chicken_nuggets (5)

SĂ„ er der serveret!

Doritos_chicken_nuggets (7)

Bacon/Cheddar/Chili-dip! Oh yes, we did!!!

4.5 from 2 reviews
Geniale Doritos Nuggets!
Forfatter: 
Kategori: Snack
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8-10
 
Ingredienser
Doritos Chicken Nuggets
  • 4 kyllingebryster
  • 2 poser Doritos Nacho Cheese (Eller hvilke chips du fĂžler for)
  • Âœl kĂŠrnemĂŠlk
  • 3 dl mel
  • 3-4 ĂŠg
  • 2 tsk cayennepeber
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • Salt og peber
Chili/Cheese/Bacon-dip
  • 1 BĂŠger Philadelphia flĂždeost
  • 300 gr cheddar (gerne en lagret, for at fĂ„ lidt smag I dippen)
  • Âœ dl creme fraiche 38%
  • 300gr bacon
  • 1-2 spsk Nandos Garlic Peri Pari Sauce (eller den chilisauce du lyster)
  • 1 bundt forĂ„rslĂžg
Tilberedning
Doritos Chicken Nuggets
  1. SkĂŠr kyllingen i ca. 1-1Âœcm tykke skiver (gerne nogenlunde ensartede i stĂžrrelsen som muligt)
  2. Smid stykkerne i en skĂ„l og hĂŠld kernemĂŠlken over. Lad det stĂ„ og ”marinere” i et par timer i kĂžleskabet
  3. Knus dine chips til ensartede stykker pÄ stÞrrelse med panko-rasp. Jeg gjorde det i Änden, men du kan sikkert ogsÄ bruge din foodprocessor til det
  4. Bland melen med krydderierne
  5. Pisk ĂŠggene godt sammen
  6. Lad kyllingestykkerne dryppe let af og vend dem i det krydrede mel, herefter i ĂŠggemassen og til sidst i de knuste chips.
  7. Placér de panerede kyllingestykker pÄ din bagerist UDEN bagepapir under.
  8. Bag kyllingen i 15-18 minutter ved 200 grader
Chili/Cheese/Bacon-dip
  1. SkĂŠr bacon fint, steg det sprĂždt og lĂŠg det til side
  2. Tag stegefedtet fra dit bacon og hĂŠld det i en kasserolle
  3. Riv cheddaren og skÊr dine forÄrslÞg
  4. Smid flÞdeost, cheddar og cremefraiche i kasserollen og varm det hele op pÄ svag til medium varme. RÞr massen sammen, nÄr den begynder at smelte.
  5. NĂ„r massen er helt jĂŠvn, tilsĂŠttes chilisaucen efter smag
  6. Inden servering vendes halvdelen af bacon og forÄrslÞg i dippen, hvorefter den hÊldes i en skÄl. Resten af bacon og forÄrslÞg smides pÄ toppen.

 

Kommentarer

  1. Jesper Jensen

    Fantastisk ide. Hvorfor har jeg aldrig selv tÊnkt pÄ det.
    Jeg har tidligere paneret i blendede flĂŠskesvĂŠr. De krydrer det hele i sig selv. Intet mindre end FANTASTISK.

    • Hej Jesper!

      Det var prĂŠcis den samme Ă„benbaring jeg fik, da jeg Ăžrte dette fĂžrste gang :)

      FlĂŠskesvĂŠrs-panering stĂ„r ogsĂ„ pĂ„ to-do’en hĂ©r! TĂŠnkte at den skulle afprĂžves i en remake af chili-cheesetops! Har du prĂžvet at fritere med denne panering? Er lidt bange for, at den bliver sort…

      • Jesper Jensen

        Hej EksilsĂžnderjyden,

        Nej jeg har kun prÞvet at stege i flÊskesvÊr. Panneringen sad ret lÞst pÄ kyllingen, sÄ jeg ville ikke turde at frittere i den. Den skal behandles med forsigtighed.
        Og din frygt for at de skal blive sorte, deler jeg med dig.

        Men nu vi er ved emnet chips, sÄ lavede verdens nemmeste igÄr.
        Én skyldet kartoffel snittet i tynde skiver (evt pĂ„ mandolinjern). Tag en tallerken, lĂŠg et stykke bagepapir pĂ„, pensl det let med olie. LĂŠg de afduppede kartoffelskiver pĂ„ bagepapiret, sĂ„ de ikke rĂžr hinanden. Pensel kartoflerne med lidt olie og krydr med salt.
        Derefter skal de blot have 3min ved fuld varme i mikroovnen (ja du lĂŠste rigtigt, mikroovn).
        Hurtige, nemme og lidt sundere kartoffelchips.

  2. Flemming Bech ThĂžisen

    Stod lige og manglede noget der lignede. Jeg dropper melet, sÄ passer det perfekt til den glutenfri Þlsmagning jeg skal have med min ny intolerente kammerat.

    • Hej Flemming,

      glĂŠder mig til at hĂžre hvordan de blev :)
      Har du btw set denne lille fine video-guide om, hvordan man bliver gluten intolerant? :D

      https://www.youtube.com/watch?v=Oht9AEq1798

      • Flemming

        Har set den. Den er voldsom sjov. Har vist den til min ven.
        Kan foresten godt lide hvordan du knuste chipsene i Ă„nden.
        The force is strong on you.

    • Frederik

      De gange, vi herhjemme, laver glutenfri panering, bruger vi majsmel istedet for almindelig mel. Det fungerer rigtig godt :-)

  3. Jesper

    I har en fantastisk blog her, men min respekt har nÄet nye hÞjder nu hvor jeg lÊser at I kan knuse Doritos i Änden, og ikke behÞver tage maskinparken i brug!

  4. Lennie

    NĂŠste gang I laver hotdog sĂ„ prĂžv lige at komme knuste franske kartofler ovenpĂ„ istedet for ristede lĂžg – det holder hele vejen :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: