Citron/parmesan paneret kylling med rodfrugter
Som den familiefar jeg ikke kan løbe fra jeg er, er der sjældent tid til de store eksperimenter i hverdagen og dermed ligger udfordringen i at variere de mange gengangere. Det interessante ved denne ret er såmænd bare måden kyllingen tilberedes på – det hele ligger i paneringen.
Ingredienser
Paneret kylling:
- 1 hel kylling
- 1 citron
- 4 stykker daggammel brød
- 2 spsk. rasp
- 2 spsk. friskrevet parmesan
- 1 spsk. jomfru oliven olie
- Salt/peber
Tilbehør (kan varieres efter lyst)
- Kartofler
- Gulerødder
- Selleri
- Jomfru oliven olie
- Salt/peber
Sådan gør du
Kylling
- Pres i citronen i en skål.
- Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
- Del kyllingen i bryst, over/underlår og vinger.
- Dyp stykkerne i citron og derefter blandingen af brød, rasp og parmesan.
- Skær rodfrugterne ud i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt/peber og vend olie i. Læg kyllingen ovenpå.
- Sæt det hele i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader.
Noter
PS: Selve paneringen kan sagtens overføres til fx skinkesnitzel, koteletter og lignende.
Velbekomme
Stik os en kommentar-
Mine elever i 6.klasse lavede den i dag! De blev virkelig lækre, især da nogle af dem lige gav dem en grilltur tilsidst på 5 min. Mums!-
Haha – jamen så kan Gastromand.dk også lave mad til skolebørn, det er da super fedt – dejligt I synes om det Kicki!
-
-
Hej Mads.
Faldt lige over denne opskrift, da jeg googlede panerede kylling – det tror jeg lige jeg prøver at lave i skolen i morgen!Knus din niece Nana, fra Århus ;-)
-
En god gammel traver Nana – og fedt – det håber jeg da. Det er sgu meget sjovt at se de gamle opskrifter ind i mellem, der er godt nok sket meget på 4 år. Håber det bliver godt!
-
-
Det lyder bare lækkert og dejlig enkelt. Kan næsten ikke forestille mig at mine to kræsne knægte ikke kan nuppe sådan en portion.
-
Hej Frederik, herligt at høre – det giver et godt pif til kød. Jeg brugte samme blanding på nogle skinkestykker dagen efter, hvilket også var vellykket!
-
Kommentarer