Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. oktober 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Tuesday G&T: Premium Geranium!

Tuesday G&T: Premium Geranium!
Sjønne

“Geranium” – det er en af verdens bedste restauranter, men det er også navnet på den lækre væske jeg vil skåle med Jer i på denne tirsdag! Denne gang har vi fat i en af mine absolutte yndlingsgins, nemlig Geranium Gin der bliver produceret af danske Henrik Hammer.

Henrik Hammer er tidligere virksomhedskonsulent, men arbejder i dag med at fremstille gin i ultrahøj kvalitet. Han står også bag den ret så oldschool “Old English Gin” som jeg sikkert vender tilbage til på en anden tirsdag. Geranium Gin fås hos masser af danske forhandlere og prisen ligger et sted i mellem 250-300kr for en 70cl flaske.

Til denne gin er der bl.a brugt geraniumblomster som botanical. Stadig er det enebær og citrus der er grundstammen, men essenserne fra blomsterurten giver gin’en sit særpræg.

geraniumBOlime1

Gin’en er utrolig blød og har en fantastisk mundfylde hvis man bare nipper til den “neat”. Det skal dog ikke holde mig fra at hælde lidt is og tonic ved!
Jeg har valgt at sammensætte denne G&T med bitterhed fra rå citrus i stedet for udelukkende at have bitterhed fra kininen der indgår i tonicvand. Det er i øvrigt blevet populært at fremstille meget mildt bitre tonics. Det er lidt synd synes jeg, men det appelerer sikkert til flere.

geraniumBOlime3

Skallen fra en lime skar jeg i tynde strimler, inklusive den bitre hvide hinde. Tonic’en blev en spansk BÖ dry tonic både matcher gin’en godt, men tilfører også lidt ekstra spil i form af bergamotte, lakrids og lækker sødme.

Nyd nu din Tuesday G&T – Chin chin!

geraniumBOlime2

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jens

    Geranium er klar til min G&T i dag :-) Glæder mig til om en time når konen er til håndbold og datteren sover :-)

  2. Lyder super lækker – må prøves en dag. Har I nogle anbefalede indkøbssteder ift. tonic?

  3. Mace

    Det kunne det også have været :o)

  4. Mace

    insral skulle så have været indslag

  5. Mace

    Keep up the good work. Læser hver tirsdag med fornøjelse dine “små” Gin insparl.

    • Will do! Jeg er super glad for at du gider læse med :)

Smid en kommentar