Man vs. Food: Steak Burger med ribeye, rösti og rigeligt ost
Vi skal videre med vores “Man vs. Food” Hunger Quest! Adam Richman sparker fortsat røv og kører på skærmen konstant når jeg sidder og jammer indlæg eller bare skal fordrive tiden lidt…
I dette afsnit besøger Adam Phoenix Arizona hvor han faktisk starter med en ½ meter lang hotdog, som jeg for noget tid siden lavede med stor succes. Det blev til en fantastisk aften, hvor jeg helt alene fortærrede denne enorme hotdog med 400 gram pommes frites til – egentlig og ja hånden på hjertet var det ikke “my finest hour”, det blev faktisk lidt for meget af det gode og jeg skammer mig en lille smule… Men det betyder ikke, at vi ikke fortsætter og tager den til næste niveau!
Adam skal gennem en udfordring hvor han skal spise 12 sliders på 30 minutter med rösti, brisket og store mængder af ost. Desværre klarer Adam det ikke, men det skal ikke forhindre os i at lave et remake. Dog har jeg valgt at erstattet brisket med lidt ribeye-steaks – håber det er okay med jer?
Ingredienser
Røsti
- 2 store økologiske æg
- 2 store økologiske kartofler revet
- 1 stor revet løg
- 2 spsk mel
- Salt og peber
- Masser af vindruekerneolie til stegning
Ribeye
- 2 Ribeye steaks på ca. 125 gram stk.
- ½ dl cognac
- 1 sppsk røget paprika
- 2 spsk sød paprika
- 1 dl okse fond - den bedste du kan opdrive
- 1 dijon sennep
- 1 dl fløde - yes sir!
- 1 spsk af din favorit chilisovs
- Salt og peber
- 1 spsk olie til stegning
- 1 spsk smør til stegning
Tilbehør
- Det bedste burgerboller du kan opdrive
- 8 stykker ost - gerne med smag og så amerikansk som muligt!
Sådan gør du
Røsti
- Bland hele molevitten godt sammen - hvis den er for våd, så tilsætter du lidt mere mel.
- Varm en pande op og tilsæt en god mængde olie
- Læg nogle klatter af kartoffelmassen på og spred det lidt ud således størrelsen passer med en burgerbolle.
- Steg dem sprøde på begge sider og læg dem til side.
Ribeye
- Skær kødet i mundrette bidder.
- Ved det sammen med paprika og tilsæt salt/peber.
- Varm smør og olie godt op - der skal fut under!
- Svits køddet hurtigt af i ca. 1 minut - det skal ikke have for længe.
- Flamer det med cognac - husk nu at passe på og sluk emhætten!
- Tag køddet af pande og kog den af med fond - tilsæt sennep og fløde og kog den ind.
- Smag til med salt og peber.
- Læg køddet tilbage på panden og gør en ny pande klar.
- Fordel køddet så der er 4 bunker - læg dem på den nye pande og tilsæt 2 skiver ost på hver bunke.
Reelt bruger de “American Jack Cheese” og lige umiddelbart findes det ikke i Danmark. Derfor finder du din favorit ost – men en cheddar eller hvis du kan opdrive Arla Unikas bud på en Havarti så går du ikke helt galt i byen!
Inden vi lige slutter af, så kan jeg sige, at denne burger understreger pointen med “Less is More” – og ja – granted – nogle gange så skal der bare være lidt af det hele i en burger som fx The Crisket Burger – men andre gange som denne, så skal det bare være enkelt. Der er ingen tvivl om, at denne ligger på en klar Top 3 over de bedste hjemmelavede burgere jeg nogensinde har lavet – og det skyldes egentlig bare, at sammensætningen af røsti, steak med sovs og ost er himmelsk!
Jeg troede naturligvis, at to var i underkanten for en mand som mig – men det mætter ustyrligt meget, så hvis du går efter at kværne to, så skal du klare det inden for de ca. 15-20 minutter det tager før maven sender signaler til hjernen om, at du er mæt (hehe). Ellers så vil jeg mene, at en enkelt og en omgang pommes on the side kan mætte de fleste!
#TGIF og god fornøjelse!
Stik os en kommentar
-
Hej Gastromand
Det lyder virkelig godt!Jeg er dog en anelse i tvivl omkring stegningen af kødet.
I trin 6 og 7 fjerner man kødet fra panden og koger en fond godt ind af panderesterne.
I trin 8 og 9 tilføjer man kødet til panden og den indkogte fond for at hælde hele herligheden over på en ny pande og tilføje osten.Hvad er ideen med at tilføje kødet igen til panden med fond? Er det for at få vendt den tyknede fond med kødet?
De bedste hilsner og tak for god inspiration
Anders
-
Hej Anders,
Det er helt korrekt også for at køddet ikke for alt for meget varme – vi går efter noget, som er medium-rare stegt og det går bare lynhurtigt når køddet er skæret ud – videre også for, at det lige bliver vendt sammen og trækker lidt smag :-)
Selv tak da og i lige måde!
-
-
Den skal prøves!!
“1 dijon sennep” er måske i overkanten ;) snakker vi 1 spsk.?
-
Måske lidt Bo! 🙈 helt korrekt! Gå er det bliver godt!
-
-
Uhuuu. Vil det være pædagogisk ukorrekt at lave denne burger i madkundskab i skolen😂😂😂???
Måske med et billigere stykke kød end ribeye.-
Haha – nej det synes jeg ikke Christian – min mor underviser også i hjemkundskab/madkundskab – jeg tror godt hun kunne bifalde det :-)
-
-
Citat: 2 store Ribeye steaks på ca. 125 gram stk. (Citat slut)Undskyld mig, men “store” og “125 gram” – det går absolut for trøfler, men da never-ever for ribeyes..
Resten af opskriften virker rimelig plausibel, men altså..
-
Ja det kan du have ret i Wim – det er hermed rette – resten rules! Bedste Burgere jeg har lavet længe – du skulle næsten se om du kan klare to stk! :-)
-
Comments