Mør ribbenssteg sous-vide, sprøde svær og gule beder
Ribbensteg er altså ikke verdens dummeste udskæring på en gris. Laver du det rigtigt, så får du både smørmørt og saftigt kød og sprøde svær på toppen.
Her griber jeg det dog lidt anderledes an, og laver flæskesvær og kød hver for sig.
Retten er relativ simpel, og kræver egentlig bare at du følger opskriften. Der er ikke en masse forskellige ingredienser, men det er jo heller ikke nødvendigt for at skabe en god ret.
Længe leve enkelheden.
Ingredienser
Ribbensteg sous-vide
- 1 kg Ribbensteg uden ben
- Laurbærblade
- Et par kviste frisk timian
- 2-3 fed Hvidløg
- Sorte peberkorn
Sprøde flæskesvær
- Slaget fra en ribbensteg
- Salt
Syltede gule beder
- 4-5 Gule beder
- 1½ dl Syrlig æblemost
- 2 dl Æbleeddike
- 2½ dl Sukker
- Stjerneanis
- 1 drys Korianderkorn
- 1 drys Sorte peberkorn
- 2 Laurbærblade
Udstyr
- Nødvendigt udstyr: sous-vide
Sådan gør du
Tilberedning - Ribbensteg sous-vide
- Skær sværen af stegen og læg den til side
- Skær stegen i mindre og passende firkantede stykker
- Kom kødet i en vakuumpose sammen med hvidløg, timian, en god håndfuld peberkorn og et par laurbærblade
- Kødet vakuumpakkes og lægges i sous-viden på 65 grader i min. 22 timer - og gerne længere
- Hæld væsken fra posen i en kasserolle og brug evt. til en lille sovs
- Tag kødet ud af posen og brun det på alle sider, så det får en stegeskorpe (brug gerne lidt smør, som du naturligvis har i køleskabet)
- Server kødet sammen med sprøde flæskesvær og syltede gule beder. Ønsker du mere tilbehør, så kan du evt. tilføje en grov gulerodsmos og kartofler
Tilberedning - Sprøde flæskesvær
- Skær slaget i lange stykker (strimler). Hvis slaget er ridset på forhånd, så kan du ofte bare hive det fra hinanden
- Kom det i en gryde med vand og bring det i kog. Jeg giver dem typisk 20-30 min
- Hæld vandet fra og skyl strimlerne og lad dem herefter tørre - evt. på et par stykker køkkenrulle
- Vend dem i rigeligt salt
- Kom strimlerne i en foliebakke eller på et stykke bagepapir på en bradepande
- Smid det ind i en 225 grader varm ovn. De skal typisk have 20-30 min. OBS! ovne er forskellige så hold godt øje med dine flæskesvær for det bedste resultat. Nogen svær kan også blive færdige før andre, og skal derfor tages ud, når du kan se de er gode
- Læg dine flæskesvær på noget køkkenrulle eller andet fedtsugende papir
- Smag til og de er gode... det er helt okay...
Tilberedning - Syltede gule beder
- Kog dine beder med skræl på. Kog dem møre i omkring 30 min. eller mere. Kom dem i i koldt vand og når de er til at holde på, så gnid skrællen af
- Skær herefter bederne i grove stykker
- Kog eddike, æblemost, sukker, anis, laurbærblade, peberkorn og korianderkorn til sukkeret er opløst
- Hæld lagen henover bederne og lad det trække indtil de skal serveres
Stik os en kommentar
-
Ribbensteg sous vide, gir ikke meget mening i det private hjem. Det fungerer fint i en restaurant, men jeg vil sige man skal ikke varmebehandle mere end 4 timer, ved længere tid er vi ude i noget pulled pork bbq, eller hvis man laver pålægs sylte, og så gir det mening også til privat brug. -
22 timer????
Gav min 20 timer og den var fuldstændig uspiselig. Den kunne spises igennem et sugerør. Kødet Havde mistet al konsistens.
Har tidligere givet den 5-6 timer, men ville prøve noget nyt, så derfor fulgte jeg jeres opskrift. -
Ribbensteg i små stykker 22 timer???
-
Jeg er sikker på jeg får noget absolut pragtfuldt ud af denne inspirerende opskrift!
Tror jeg twister den en smule og rubber ribbens-squares med opskriftens krydderier inden den sendes til svømning… jeg glæder mig til at alle dem med “Lilla Stempel” skal op af bassinet!
Comments