Winemakers Dinner: Giganten Roman Niewodnicanski på Mortens Kro
Ind imellem så falder man over noget, som man måske ikke havde forestillet sig var videre interessant – fx en lidt tilfældig Winemakers Dinner med Van Volxem, som producerer tysk hvidvin! Ja, jeg ved godt hvad du tænker – Gaaab – men hæng lige på!
Manden bag Van Volxem hedder Roman Niewodnicanski (hvis du kan udtale det efter 5 glas, giver vi en omgang!) og har kun 10 års erfaring med fremstilling af vin, men ligger allerede nu i toppen over tyske hvidvinsproducenter. Webmasteren og undertegnet havde fornøjelsen af at møde mande tilbage i foråret – og jeg må indrømme, at vi så op til ham – bogstavelig talt…
Personligt elsker jeg hvidvin, og betaler gerne gode penge for kvalitet, så jeg synes bestemt ikke Roman skulle forlade Danmark uden at blive nævnt på Gastromand. Vinen minder for mig mere om hvidvin fra Alsace end fra Tyskland – muligvis fordi der er lagt så meget i den. Vinen har stadig en smule restsødme, men slet ikke voldsomt. En meget positiv oplevelse var hans Pinot Blanc, som desværre ikke er til salg endnu i Danmark. Thomas fra Laudrup vin forsikrede os dog om, at den var på vej og ville koste ca. 80 kr. Til den pris kan kan det kun anbefales.
En af Romans flagskibe, Gottesfuß Alte Reben (på dansk: Gamle vine) præsterede at kandidere til årets mad-vin match. Det er vanskeligt at beskrive, for det var virkelig i særklasse, men vi fik serveret unghane fra Gråsten (som du vist i øvrigt kan nyde netop nu på menuen!) med en slags hollandaise sauce med ekstra meget syre, som vi først lige i overkanten. Denne ret gjorde dog, at vinen gik fra at være fuldstændig stringent og syreholdig til at indbyde til blødhed og fyldt med frugt og aroma, men i fantastisk balance. Hvis vi på Gastromand havde en pris for ”årets bedste mad-vin match” så havde vi bestemt en værdig kandidat her.
Inden vi slutter af må jeg lige nævne, at der skete en uheldig fejl ved aftenes arrangement, desværre var Laudrupvine kommet til at tage en forkert dessertvin med, som så vidste sig at koste 2000 kr. flasken, så da Roman præsenterede denne var det som om folk ikke helt forstod det – ej heller os, men sådan kan det jo gå. Vi brokkede os heller ikke højlydt da vi fik efterskænket til vores dessert. Den slags småfejl plejer vi jo at notere os – men så igen, I er sgu tilgivet!
Skulle man få lyst til at købe nogle af Van Volxems vine, så fås de som sagt hos Laudrup Vin – de har vores klare anbefaling.
Mortens Kro afholder i øvrigt snart Winemakers Dinner med Bourgogne-huset Domaine Faiveley – ses vi til Pinot Noir? :)
Stik os en kommentar
Kommentarer