Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

30 kommentarer

Ronny Emborg indtog Nordjylland

Ronny Emborg indtog Nordjylland
Webmasteren

Torsdag d. 8. marts fyldte undertegnede 30 og det skulle naturligvis fejres Gastromand-style. Helt tilfĂŠldigt havde Mortens Kro gĂŠstekokarrangement og det var jo nĂŠsten for oplagt at samle de 4 gastromĂŠnd med damer til en lille fest.

EksilsÞnderjyden og undertegnede har tidligere besÞgt AOC, sÄ vi havde en idé om, hvad der ventede os. Vi var dog ikke de eneste gastrobloggere, der havde fÄet den idé at tage pÄ Mortens Kro i anledningen af Troldmandens lÊrlings komme og sÄledes udviklede det sig til en ren fest (med afterparty hos undertegnede), idet feinschmeckeren, grillkokkerier, bergholts opskrifter, mad og vin, foodzite, madarkitekterne og ikke mindst Honest Cooking alle var reprÊsenteret ved gode og festlige folk!

LÊs ogsÄ: Roads & Kingdoms artikel om AOC og Ronny Emborg

Herunder fĂžlger en billedreportage fra en fantastisk aften, hvor Webmasteren fĂžler, at han blev fejret efter alle kunstens regler – tak til alle som deltog i festlighederne!

Menuen var som fĂžlger.

SNACKS

BrĂŠndt askebrĂžd med rygeostcreme og tĂžrret laks

Biodynamisk radise med porreaske

SprĂždt torskeskind med rĂžget torskerognscreme

Østers med agurkegranité og ÞstersflÞde

MENU

Pétoncle kammuslinger med biodynamiske gulerÞdder, havtorn og sne pÄ sÞpindsvin

Frossen kalv, ĂŠggeblomme, urteemulation og lĂžjrom

Kartoffelskaller med lÞvstikke, syltet frÞ og sauce pÄ ristede kartoffelskrÊl

OksemĂžrbrad med rĂždbede, persille og rĂžget marv

PĂŠre med gran og frossen yoghurtmousse

P4

FrysetĂžrret is

KakaolĂŠder med saltet karamel

 

Morten og Ronny – bemĂŠrk hvordan de komplementere hinanden rent farvemĂŠssigt…

 

BrĂŠndt askebrĂžd…

 

Bioradiser med porreaske…

 

Østers med agurkegranitĂ© og ĂžstersflĂžde…

 

Familifaren havde taget det pĂŠne tĂžj pĂ„ til lejligheden…

 

PĂ©toncle kammuslinger med biodynamiske gulerĂždder, havtorn og sne pĂ„ sĂžpindsvin…

 

Frossen kalv, ĂŠggeblomme, urteemulation og lĂžjrom…

 

Troldmandens lĂŠrling at work…

 

 

 

Kartoffelskaller med lĂžvstikke, syltet frĂž og sauce pĂ„ ristede kartoffelskrĂŠl…

 

OksemĂžrbrad med rĂždbede, persille og rĂžget marv…

 

…med jus…

 

PĂŠre med gran og frossen yoghurtmousse…

 

Stifteren af Honest Cooking i gang med endnu rĂžverhistorie…

 

KakaolĂŠder med saltet karamel…

 

Aftenen fortsatte med rigeligt af dem og andre %’er…

SKÅL OG VELBEKOMME!

Kommentarer

  1. FoodziteRasmus

    Forrygende aften, mÄ vi nok erkende.

    Er sikker pÄ Webmasterens hoved, og helbred i det hele taget, havde set bedre tider dagen efter :-).

    Jeg takker for de utallige glas det blev til i Webmasterens hybel efterfÞlgende. Det krÊver helt sikkert en gentagelse, forhÄbentligt? :-)

    Mvh
    Rasmus
    Foodzite

    • Det var sĂ„ lidt og nej der var vist ingen af os der var direkte friske dagen efter – det forhindrede dog ikke endnu en lille tur:)

  2. Det var en super aften med godt selskab mĂ„ man sige – sjovt (eller skrĂŠmmende?) at det altid er de samme folk man mĂžder dernede :-)
    SpĂŠndende at se hvordan Ronny-drengen klarede et lidt stĂžrre selskab end han normalt er vant til.
    Jeg er nu glad nok for at jeg smuttede hjem (allerede) kl 02.20, for det var godt nok hÄrdt at kÞre pÄ arbejde kl 6 nÊste morgen (det var jo ikke ligefrem vinen der blev sparet pÄ)

    over and out,
    Kim Schulz
    Grillkokkerier.dk

    • Det tror jeg gerne Kim. PĂ„ det tidspunkt tog vi andre hjem fra byen…

  3. Tak for en god aften.

    Jeg tillader mig at nÊvne den meget veltilpassede vinmenu, som ledsagede retterne. Det er efterhÄnden sjÊldent, at vinene i en vinmenu er Êldre end 09/10, men ikke hos Morten Kok.

    Alt godt,
    Rasmus

    • Ja det var bestemt en af de bedre vinmenuer jeg har fĂ„et i et stykke tid.

    • Helt enig Rasmus. Super vinmenu hvor specielt Altesinoen fortjener en gensmagning. Vi havde dog ingen brugbare billeder af vinene, men mĂ„ske der kommer nogen med tilhĂžrende noter andre steder…? :)

  4. Kanon! Tak for den korte, men fine gennemgang..Det ser spÊndende ud.. En skam jeg ikke kunne nÄ toget den pÄgÊldende dag.. :)
    Hyggede mig til gengĂŠld pĂ„ den lokale om lĂžrdagen.. – FrederikshĂžj :)

  5. Som der vel kommer et indlĂŠg om ikke Mikkel? :-)

  6. FoodziteRasmus

    Vi fik taget udfÞrlige noter til samtlige af vinene, som vi vil bringe pÄ Foodzite. MÄ ogsÄ indrÞmme at vinmenuen var helt fantastisk. Har en svaghed for dessertvine, og mÄ indrÞmme at jeg var sÊrlig imponeret over den. Dog er jeg i tvivl om der var tale om Êdelt rÄd, synes ikke den bar prÊg af det.

    Men som sagt, vi har udfĂžrlige notet til vinene.

  7. Men drenge, hĂ„nden pĂ„ hjertet og dyb indĂ„nding, jeg ved godt, at jeg risikerer at blive lynchet pĂ„ den vĂŠrst tĂŠnkelige mĂ„de, men jeg mĂ„ sige, at jeg synes nogle af retterne, (den med kammuslinger/desserten) bliver en kende for friske, rene og ferske – jeg ved godt, at det er det nordiske koncept, og alt respekt for det, men jeg er nok en Gastromand af hjertet, og jeg holder af smĂžr, flĂžde, chokolade, og kommer lidt til at savne disse elementer… Hvad mener I?

  8. FoodziteRasmus

    Mads – prĂŠcis som vi talte om under arrangementet. Er af fuldstĂŠndig samme overbevisning, som dig. FĂžrste ret synes jeg specielt var alt for naturlig og frisk. En meget vovet ret at servere, for det er virkelig en enten eller ret.

    Ret nummer to synes jeg derimod rigtig godt om, synes den kulde gav et fedt pust. Ret nummer tre var samtidig ogsĂ„ fin, intet eksklusivt – men dit niveau. Ret 4 var for ordinĂŠr, den kunne man have fĂ„et mange steder. Men det smagte godt. Med hensyn til desserten ville jeg nok vente lidt med at putte pĂŠre pĂ„ menuen.

    Synes der manglede lidt en rÞd trÄd gennem det hele.

  9. FoodziteRasmus

    Mener “fint niveau” og ikke “dit niveau” :-).

  10. Det er jo “farligt” at kritisere de helt store og fĂžrende kokke, sĂ„ der er med en hvis frygt det her, men jeg er glad for du er enig. Jeg tror umiddelbart, at hele menuen ville hĂŠnge bedre sammen, hvis der fx var 3-4 retter mere, sĂ„ man kunne sikre, at der kom nogle retter ind, hvor der ogsĂ„ var “fylde”. PĂ„ Fat Duck fik jo en masse hejs, som ikke smagte vildt godt (for at sige det meget mildt) – “sardinis i lakridsgele med varm sake” fx, men da vi sĂ„ efterfĂžlgende fik lammekrone lavet til perfektion, sĂ„ skabte det en helhed – samme fremgangsmĂ„de ville jeg bruge her. Naturligvis ville det gĂžre arrangementet dyrere, men sĂ„dan er det jo…

    • andersk

      Jeg har over de seneste par gange ved besĂžg pĂ„ restauranter, der reprĂŠsenterer det nordiske kĂžkken, gĂ„et med nogle af de samme tanker som du giver udtryk for her. Og et spĂžrgsmĂ„l har presset sig pĂ„, det vedrĂžrer hvorvidt det nordiske kĂžkken, der som udgangspunkt var drevet af en “demokratisk bevĂŠgelse” med Ăžnske om brug af lokale rĂ„varer, er gĂ„et hen og blevet arrogant? Og mĂ„ske endda udelukkende forbeholdt en lille lukket skare af smagere der forstĂ„r sig pĂ„ kunsten at fĂ„ en hvilken som helst krydderurt til at gĂžre sig ud for noget man vil betale 1000 kr. for. Jeg har efterhĂ„nden set flere eksempler pĂ„ denne tendens, hvoraf den mest fremtrĂŠdende var pĂ„ AOC. Det er som sĂ„dan ikke fordi at jeg betvivler Ronny Emborgs evner som kok, men ved mit seneste, eneste og sidste besĂžg pĂ„ AOC forlod vi 6 unge drenge restauranten katastrofalt sultne og uforstĂ„ende indtil en tog modet til sig og spurgte om kejseren overhovedet havde tĂžj. Samme problematik udspillede sig da jeg for et par mĂ„neder siden besĂžgte SĂžllerĂžd Kro (glimrende helhedsindtryk), hvor tjeneren efter at vi havde givet udtryk- med en vis respekt naturligvis – for at vi mente at den ene dessert var direkte uspiselig, nĂŠvnte at det mĂ„ske bare var fordi vi ikke var gearet til avantgarde nynordiske udskejelser (frit fortolket). Jeg har meget respekt for den “elitĂŠre” strĂžmning der er fulgt med den den nordiske madrevolution og har ogsĂ„ i de fleste tilfĂŠlde nydt godt af den. Min eneste anke er at man bĂžr vĂŠre opmĂŠrksom pĂ„ den hĂ„rfine grĂŠnse mellem nytĂŠnkning og arrogance. Jeg har i flere tilfĂŠlde forladt restauranter med fĂžlelsen af at jeg, mĂ„ske pĂ„ grund af min alder, fra starten af mĂ„ltidet var blevet nedprioriteret alene af den Ă„rsag at jeg nok alligevel ikke forstĂ„r mig pĂ„ kunsten udi nordisk minimalisme og smag. Er jeg den eneste der er stĂždt pĂ„ dette?

      • Det en lettelse at lĂŠse din kommentar Anders, jeg er meget enig, mĂ„ske er jeg bare Gastromand af hjertet og vil have det hele. Den kĂŠre Webmaster har jo besĂžgt AOC inden de her nordiske blev helt sĂ„ hypet, og der var han vist rimelig tilfreds… Vi mĂ„ besĂžge en lille bistro nĂŠste gang, sĂ„ tager vi Hr. Schulz med :-)

    • Jeg synes sagtens man kan kritisere eliten hvis det er begrundet. Jeg er egenligt ikke uenig i at menuen manglede lidt en rĂžd trĂ„d (ud over at der var stort set frostne ting i alle retterne).
      Generelt manglede jeg umami i flere af retterne (mĂ„ske det du kalder “friskt”) men jeg er jo ogsĂ„ en sucker for umami.

      Missere i min bog:
      – Ăžsters i snack var ikke at smage pga. for meget agurk
      – Der var liiidt for meget sĂžpindsvin sne pĂ„ fĂžrste ret (det smager meget igennem og overdĂžvede en del – isĂŠr nĂ„r man som jeg ikke er vild med den smag).
      – OksemĂžrbrad virkere mere som tilskĂ„ret filet og sĂ„ var retten lidt for banal.
      – PĂŠren i desserten var ikke sĂžd nok (naturligt nok i forhold til sĂŠson).

      Hits i min bog:
      – Det brĂŠndte brĂžd med dyp var supergodt, enkelt og velsmagende (en hel kurv af det tak)
      – Kammuslingerne sad lige i skabet!
      – Jeg savnede IKKE kĂžd pĂ„ kartoffel retten grundet fantastisk umami smag fra sauce mm (det er sjĂŠldent jeg ikke savner kĂžd!!)
      – Vinen….nuff said!
      – KakaolĂŠder var en dejlig dessert snack.

      • Kim – jeg er meget enig – jeg nĂžd nu de Ăžsters selv om de havde for meget agurk! KĂždet kunne nok have vĂŠret bedre, eller sĂ„ var det bare mig, som kunne have spist to stykker :-)

  11. halv-amerikaneren

    Lyder generelt spĂŠndende. Vil sige jeg har nydt at lĂŠse kommentarerne lige sĂ„ meget som selve artiklen. Godt med et ordentligt samspil – det mangler lidt efter at bamix-konkurrencen er overstĂ„et :-)

    • Helt enig h-a. Det er i kommentarerne vi kan lĂŠre af og hjĂŠlpe hinanden…

      Kommentarer og forumindlĂŠg har dog hver sit liv – der har eksempelvis vĂŠret masser af snak i halen pĂ„ lav-din-snaps-indlĂŠgget: /hjemmelavet-snaps/#comments

      • halv-amerikaneren

        Ja den fĂžlger jeg ogsĂ„ med stor interesse. Som jeg skrev da I sĂžgte emner synes jeg det kunne vĂŠre interessant med emner omkring det “basale” kĂžkken – altsĂ„ lavet fra bunden og der falder den hjemmelavede snaps fint i hak. Er selv igang med nĂŠste omgang koldrĂžget bacon og har for nylig lavet fĂžrste omgang salami og rullepĂžlse. ForsĂžger at anskaffe mig en “forlĂŠnger” til Weberen sĂ„ den bliver lettere at kold-rĂžge i – dog er jeg bange for at der sĂ„ for alvor kommer fart pĂ„ produktionen :-)

  12. Du skal da have en “kold-rĂžgningscentral” som James Price har… :-)

    • halv-amerikaneren

      Hvis bare finanserne og pladsen var til det :-). Indtil videre mÄ jeg nÞjes med en forlÊnget weber, men det fungerer nu ogsÄ fint

      • Man slutter den tĂŠt nok?

        • kommer vel an pĂ„ hvilken forlĂŠnger man benytter :-)
          En JBI forlÊnger er f.eks. ret tÊt hvorimod webers rotisseri forlÊnger ikke som standard er tÊt (det klares dog pÄ 1min med lidt sÞlvpapir).

          • Lyder ikke dĂ„rligt, jeg tror jeg vil forsĂžge mig lidt pĂ„ den front inden lĂŠnge, kunne vĂŠre lĂŠkkert at man lige kan rĂžge lidt af hvert…

          • Det er sĂ„mĂŠnd let nok at bĂ„de kold og varmrĂžge pĂ„ den almindelige kuglegrill (ogsĂ„ uden forlĂŠnger). Kommer selvfĂžlgelig an pĂ„ hvilke ting det er du vil rĂžge, men normal kan det bare placeret pĂ„ risten og sĂ„ kan det brĂŠndende (det som skaber rĂžgen) ligge enten i den ene ende eller midtpĂ„.
            Se evt. mit seneste blogindlÊg hvor jeg har varmrÞget laks direkte pÄ kuglegrillen.

          • halv-amerikaneren

            Kim – det er netop JBI forlĂŠngeren jeg har Ăžje pĂ„, men vil forsĂžge at fĂ„ den lavet selv da jeg synes prisen er lidt hamper til mit ydmyge budget

Smid en kommentar