Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. november 2021

Scroll to top

Top

38 kommentarer

Roastbeef – denne gang sous vide

Det er ikke lang tid siden jeg gav jer opskriften på den perfekte roastbeef… Og nu får I så en til – denne gang (inspireret af kommentarerne til den forrige) tilberedt sous vide. Stegen blev tilberedt i forbindelse med artiklen Mænd vil have udstyret i orden til JP.

roastbeef-sous-vide (1)

1 stk. roastbeef i net…

Jeg må nok indrømme at stegeresultatet blev lige en tand bedre. Århusianeren og undertegnede blev i øvrigt enige om, at roastbeef sous vide var det ultimative tømmermændsmad –  vakuumpak før du tager i byen, læg stegen i vandbadet når du kommer hjem, tag op, når du står op… :)

Here goes:

roastbeef-sous-vide (2)

Roastbeef - denne gang sous vide

4.24 fra 25 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. roastbeef
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Indstil dit sous vide apparat på 56 grader
  • Er din roastbeef ikke allerede snøret, gør du naturligvis lige dette selv
  • Vakuumpak stegen
  • Læg stegen i vandbadet i 4-6 timer alt efter hvor mørt du forventer kødet er i forvejen
  • Varm en pande op til max
  • Tag stegen op, klip vakuumposen op, fjern snoren
  • Giv panden et lag olie
  • Giv stegen stegeskorpe hele vejen rundt
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
roastbeef-sous-vide (2)

Et billede siger mere end 1000 ord…

PS. Undetegnede bliver 30 idag, men sig det ikke til nogen…

ENJOY!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. pia vest hammarkvist

    Kan man souide roastbeef lægge det i fryseren og så tage den ud og brune den.
    Min mand fylder rund og ville gerne være på forkant med maden.

  2. Jeanette

    Tak for god inspiration og lækre opskrifter. Jeg vil prøve med roastbeef i Sous Vide, men er lidt i tvivl omkring et par punkter i din opskrift, som jeg håber du kan hjælpe med. Du skriver, at det skal have 4-6 timer alt efter, hvor mørt man ønsker kødet. Bliver det mere mørt, hvis man giver det 6 timer frem for 4? Svarer 1 stk roastbeef – til 800-1000 g.?

    • Jo mere tid jo mere mør. Men det kan også blive for meget og blive mushi. Jeg tænker 6 timer passer fint.

      • Jeanette

        Tak for hurtig svar :) Det skal afprøves i weekenden.

  3. Fred Thiesen

    Jeg er klar over at kritisk Sous Vide temperatur for udvikling at uheldige bakterier er minimum 55 grader. Men, min erfarineg er altså at kødet bliver for tørt. OK at man kan lave en meget god sovs af kraften, men jeg vil atså hellere foretrække et saftigere kød. Kan man tænke sig at man kan “brænde” et stykke kød af på alle kanter i en hed stegepande for at dræbe alle overfladebakterier – og så “trygt” kunde Sous Vide ved f.eks, kun 40 grader i et forsøg på at holde på mest mulig af kødkraften. Jeg tror jeg tør prøve en gang (om ikke længe).

    • Jonathan

      Hvis dit kød bliver tørt ved brug af sous vide, gør du et eller andet helt forkert.

  4. Fred Thiesen

    Jeg er lidt ked af vædsketapet ved at sous vide ved 55 grader i nogle timer. Det resulterer uværgerlig i et tørrere færdigprodukt end jeg ønsker meg. Næste gang vil jeg prøve Jacobs (se langt oppe) metode, med at bruke stegeovnen til 55 grader er opnået.
    Generelt er jeg ikke imponeret af sous vide tilberedte kødstykker. Jeg synes det bliver for tørt. Så kan man få en oppskrift hvor kødsaften holder sig i kødet ville det være heøt top ;-))

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering