Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. oktober 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Winemakers Dinner: Giganten Roman Niewodnicanski på Mortens Kro

Winemakers Dinner: Giganten Roman Niewodnicanski på Mortens Kro
Gastromand

Ind imellem så falder man over noget, som man måske ikke havde forestillet sig var videre interessant – fx en lidt tilfældig Winemakers Dinner med Van Volxem, som producerer tysk hvidvin! Ja, jeg ved godt hvad du tænker – Gaaab – men hæng lige på!

Manden bag Van Volxem hedder Roman Niewodnicanski (hvis du kan udtale det efter 5 glas, giver vi en omgang!) og har kun 10 års erfaring med fremstilling af vin, men ligger allerede nu i toppen over tyske hvidvinsproducenter. Webmasteren og undertegnet havde fornøjelsen af at møde mande tilbage i foråret – og jeg må indrømme, at vi så op til ham – bogstavelig talt…

Thomas Dam fra Laudrupvine byder velkommen – det er Roman til venstre…

Personligt elsker jeg hvidvin, og betaler gerne gode penge for kvalitet, så jeg synes bestemt ikke Roman skulle forlade Danmark uden at blive nævnt på Gastromand. Vinen minder for mig mere om hvidvin fra Alsace end fra Tyskland – muligvis fordi der er lagt så meget i den. Vinen har stadig en smule restsødme, men slet ikke voldsomt. En meget positiv oplevelse var hans Pinot Blanc, som desværre ikke er til salg endnu i Danmark. Thomas fra Laudrup vin forsikrede os dog om, at den var på vej og ville koste ca. 80 kr. Til den pris kan kan det kun anbefales.

Pinot Blanc eller Weissburgunder

En af Romans flagskibe, Gottesfuß Alte Reben (på dansk: Gamle vine) præsterede at kandidere til årets mad-vin match. Det er vanskeligt at beskrive, for det var virkelig i særklasse, men vi fik serveret unghane fra Gråsten (som du vist i øvrigt kan nyde netop nu på menuen!) med en slags hollandaise sauce med ekstra meget syre, som vi først lige i overkanten. Denne ret gjorde dog, at vinen gik fra at være fuldstændig stringent og syreholdig til at indbyde til blødhed og fyldt med frugt og aroma, men i fantastisk balance. Hvis vi på Gastromand havde en pris for ”årets bedste mad-vin match” så havde vi bestemt en værdig kandidat her.

Gottesfuß Alte Reben i den nu desværre udsolgte årgang 2008

Aftenes hovedret Unghane fra Graasten – flot match til vinen

Inden vi slutter af må jeg lige nævne, at der skete en uheldig fejl ved aftenes arrangement, desværre var Laudrupvine kommet til at tage en forkert dessertvin med, som så vidste sig at koste 2000 kr. flasken, så da Roman præsenterede denne var det som om folk ikke helt forstod det – ej heller os, men sådan kan det jo gå. Vi brokkede os heller ikke højlydt da vi fik efterskænket til vores dessert. Den slags småfejl plejer vi jo at notere os – men så igen, I er sgu tilgivet!

Aftenes dessertvin Goldberg Auslese

En misundelig Webmaster…

Skulle man få lyst til at købe nogle af Van Volxems vine, så fås de som sagt hos Laudrup Vin – de har vores klare anbefaling.

Mortens Kro afholder i øvrigt snart Winemakers Dinner med Bourgogne-huset Domaine Faiveley – ses vi til Pinot Noir? :)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jeg har også haft den store (wink wink) fornøjelse at møde Roman og ikke mindst nyde hans elegante, stilfulde vine. Er især imponeret over kvalitet-pris-ratioen på hans entry level Saar Riesling til omkring 125 kroner. Den står i øvrigt super fint til en klassisk dansk pariserbøf med det hele :)

    • Hehe – ja stor det er han bestemt Nanna – og det er virkelig god vin til pengene, vi var virkelig imponeret, hvis han nogensinde kommer igen, så stiller vi op og er klar. Faktisk var helt absurd at det kun kostede 700 kr. – mere af det tak! Riesling til pariserbøf? Det skal jeg prøve at huske :-)

Smid en kommentar