One Comment
Nytårsmenu 2013 – Forret #2: Torsk, kålpølse og grønkål
- Eksilsønderjyden
- On 29. december 2013
- https://gastromand.dk
Dette er en af opskrifterne til Gastromands Nytårsmenu 2013. Denne aften eksperimenterer vi selv, så nedenstående opskrift er endnu ikke gennemprøvet. Vi har valgt at publicere opskrifterne nu, som inspiration og rettesnor, men vær opmærksom på, at der måske skal rettes til!
Torsk, kålpølse og grønkål
Ingen vurderinger endnu
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
- 300-400 gr torskeryg sørg for at du får et stykke med en jævn tykkelse
- Lidt smør
- 1 kålpølse
Grønkålssuppe
- ½ l hønsebuillon
- 150 g grønkål uden stilke
- 2 spsk piskefløde eller efter smag
- 2 spsk æblecidereddike
Sennepsfløde
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk dijonsennep
Syltede rødløg
- 1 rødløg
- 1½ dl lagereddike
- 1½ dl sukker
- 1 laurbærblad
- Et par peberkorn
Sådan gør du
Grønkålssuppe
- Sørg for at rense grønkålen grundigt inden brug. Hak den herefter groft.
- Kog buillonen op i en gryde.
- Når buillonen koger, tilføjes grønkålen, som skal koge med i 4-5 minutter.
- Herefter blender du suppen til den er helt lind, hvorefter du smager til med fløde, salt og peber.
- Lige inden servering tilsættes eddiken.
Sennepsfløde
- I en lille kasserolle, varmes fløden op og sennepen piskes heri.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt edddike/honning
Syltede rødløg
- Skær rødløget i både.
- Kog syltelagen (eddike, sukker, og krydderier) op.
- Hæld syltelagen over rødløgene og lad dem trække min. en time.
Torskeryg
- Salt torsken let minimum et par timer før servering (gerne op til et døgn) og stil den på køl.
- Dup torsken tør og del den i fire stykker.
- Fordel en smule smør på toppen og bag stykkerne i en ovn i 5 minutter ved 180 grader
Kålpølse
- Skær pølsen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande
Servering
- Placér torsk, kålpølse, og rødløg i bunden af en dyb tallerken og servér.
- Grønkålssuppen hældes på tallekenen ved bordet, hvorefter der afsluttes med en skefuld sennepsfløde.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar
Related Posts
Nytårsbattle: Appetizer – Tatar af Walisisk Lammefilet... 29. december 2016 | Aarhusianeren
Klassisk fiskesuppe med hummer, rejer og hvidvin... 19. december 2019 | Webmasteren
Submit a Comment
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments