Ingen kommentarer
Nytårsmenu-snack: Natlægens Dyremad
- Aarhusianeren
- Den 28. december 2019
- https://gastromand.dk
... eller den lidt mere luksuriøse natlægens dyrmad
Der skal snacks til nytårstalen – og natuligvis champagne. I år forsøger vi os med en luksuriøs udgave af Dyrlægens Natmad – vi kalder den Natlægens Dyrmad.
LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!
Dyrlægens Natmad
… eller den lidt mere luksuriøse natlægens dyrmad
3.50 fra 2 stemmer
Antal: 4
Ingredienser
Andelevermousse
- 200 g Andelever
- 1 Skalotteløg
- 1 fed Hvidløg
- 3 kviste Timian
- 1/2 dl Cognac
- 3/4 dl Fløde
- 50 g Iskoldt smør
Syltede rødløg
- 1 Rødløg
- 1 dl Æbleeddike
- 1½ spsk Honning
Ristet Rugbrød
- 3 skiver Rugbrød
- 25 g Smør
Andet
- 8-10 skiver Røget oksekød
- Karse
Sådan gør du
Andelevermousse
- Fjern forsigtigt de fleste blodårer fra leveren.
- Svits finthakket skalotteløg og hvidløg på panden i lidt olie. Kom leveren og timian på og steg 2-3 minutter.
- Tilsæt cognac og flambér. Kom leverblandingen i en blender sammen fløden og blend til blandingen er helt glat.
- Tilsæt smør og blend til det er arbejdet ind i blandingen.
- Smag til med salt, peber og eventuelt en smule æbleeddike.
- Kom i en lille form og på køl i minimum 2 timer til den er kølet.
Syltede Rødløg
- Skær rødløget i tynde skiver.
- Bring eddike og honning i kog. Tilsæt løg og sluk for varmen. Lad det trække en times tid.
Ristet Rugbrød
- Stik cirkler ud af rugbrød og steg det sprødt i smør.
Anretning
- Læg kalveskiverne på rugbrødet og top med en smule andelevermousse. Herpå syltede rødløg (husk at dræne dem) og karse.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme!
Stik os en kommentarLidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Smid en kommentar